Portobello-burgerit

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Puhtaasti kotimainen ja Champ

Portobelloburgeri2

Pitkästä aikaa taas reseptijuttuja – näille on ollut aina kovasti kysyntää, joten teen ruokajuttuja tosi mielelläni. Lisäksi samalla tulee itse inspiroiduttua uusista ruokakokeiluista, mikä on kätevää kun laiskuus meinaa iskeä ;) Tällä kertaa mennään kesäteemalla! Näin kerrostalossa ei ole grilliin mahdollisuutta ja otankin aina kaiken ilon irti mökillä ollessa, mutta herkullisesta kesäruuasta voi nauttia missä tahansa oli grilliä tai ei. Halusinkin kehittää jonkin kivan reseptin, jota voisi valmistaa paitsi siellä kesämökillä myös ihan kotoa käsin tuikitavallisina arkipäivinä.

Tällä kertaa reseptin tähtenä ovat Champin kotimaiset viljellyt sienet. Kauppojen hyllyltä löytyy hyvä valikoima Sirkkalehtimerkillä varustettuja sieniä ympäri vuoden ja olenkin monesti maininnut, kuinka etenkin täytetyt herkkusienet ovat suuri suosikkini jo lapsuudesta asti. Nyt kuitenkin halusin käyttää portobelloja, jotka ovat niinikään tuttu raaka-aine muun muassa aiemmasta reseptistäni täältä. Portobellot ovat suuria ruskeita herkkusieniä, jotka ovat kaikessa näyttävyydessään paitsi kauniita myös hyvin monikäyttöisiä. Portobellot voi aiemman reseptini mukaisesti täyttää tai käyttää pizzan tapaan vaikkapa pohjana, me kuitenkin innostuimme poikaystävän kanssa kokeilemaan vegeversiota burgereista käyttäen portobelloa pihvin sijaisena. Alta löytyy helppo resepti!

Portobelloburgeri7 Portobelloburgeri5 Portobelloburgeri4

Portobelloburgerit kahdelle

2 portobellosientä
hampurilaissämpylät
rucolaa
punasipulia
voita
oliiviöljyä

valkosipulia
punainen paprika

Valmista kastikkeet alempien ohjeiden mukaisesti, laita tekeytymään jääkaappiin burgereiden teon ajaksi. Pilko paprika renkaiksi, leikkaa valkosipuli pieniksi paloiksi ja punasipuli suikaleiksi. Karamellisoi punasipuli paistamalla sitä pannulla voissa. Poista portobelloista kanta, huuhtele hattuja ja kuivaa kevyesti. Paista hattuja pannulla oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa – laita myös hampurilaissämpylät pannulle kuumenemaan ja saamaan kevyesti pintaan väriä. Kun portobellot alkavat hieman kutistua pannulla ne ovat valmiita “pihvejä” burgerin väliin muiden haluamasi täytteiden kuten rucolan, punasipulin, paprikasiivujen ja feta- sekä avokadokastikkeen kera!

Fetakastike
fetajuustoa
turkkilaista jogurttia
sitruunaa

timjamia
suolaa & pippuria

Avokadokastike
1 avokado
puolikas chili
sitruunaa
oliiviöljyä
suolaa & pippuria

Portobelloburgeri3 Portobelloburgeri1

Lopputulos oli todella hyvä ja maistuva ilman lihaakin! Eikun kokeilemaan – olit sitten kotikeittiössä tai mökillä grillin äärellä :)

5 thoughts on “Portobello-burgerit

    1. Hauska kuulla että on jo tuttu idea tämä! Ja oi että, miten emme tulleetkaan edes ajatelleeksi vuohenjuustoa, meinasimme ensin laittaa halloumia. Vuohenjuusto sopisi kyllä tähän tosi hyvin, vaikka minkä kanssa se nyt ei maistuisi ;)

    1. It really was! Portobello mushrooms are a fun way to replace the beef if you prefer a veggie version :)

  1. Mun piti vinkata siihen kauneuspostaukseen liittyen, että vaikka ite oon aina kammonnut L’orealin itseruskettavia, sekä kaikkia spray-itseruskettavia, niin oon huomannut että heidän kasvoille tarkoitettu spray on ihan täydellinen! Mulla meni pitkään uskaltaa kokeilla sitä, mutta ihan mahtava. Kaikista mousseista/voiteista kasvoille mulla ei ole jäänyt yhtään mitään tai tullut laikukas, mutta tää toimii niin että heti jo seuraavana päivänä näkyy rusketus, mutta se ei kuitenkaan ole liian oranssi. Ja ite en oo vielä ainakaan saanut mitään raitoja kasvoille aikaiseksi myöskään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *