My Summer Bucket List

Blogeissa on viime aikoina näkynyt paljon kesän to do -listoja ja summer bucket listeja, joten päätinpä kirjoittaa omanikin. Viime vuonna postasin listan heinäkuussa, mutta nyt olen suunnitellut kesätekemisiä jo hyvissä ajoin! Liian vakavasti listaa ei toki saa ottaa, vaan lähinnä sellaisena kepeänä ideointina päiville, kun ei meinaa keksiä mitä sitä tekisi. Mitä teidän kesän bucket listille kuuluu?

Laventelit1

– Käy kesäkahviloissa kuten Sinisen huvilan kahvilassaCafé UrsulassaKahvila SiilissäBirgitassa ja Regatassa. Viimeisin näistä on ruksittu jo pariinkin otteeseen, mutta etenkin Töölönlahdella kahvittelu kuuluu jokakesäisiin traditioihin, joten sinne siis seuraavaksi.

– Vuokraa joku päivä kaupunkipyörä. Minä ja pyöräily on varsinainen vitsinaihe lähipiirissäni, en nimittäin ole ajanut pyörällä moniin vuosiin ja varsinkin poikaystäväni kuittailee, osaanko edes pyöräillä. Mieleen tulee aina vaan Frendien kohtaus, jossa ajotaidoton Pheobe taluttaa ylpeänä pinkkiä pyöräänsä puistossa. Aion kuitenkin näyttää tälle yleiselle läpälle närhenmunat ja hypätä satulaan! Mieluiten tosin jollain rauhallisella paikalla, jossa ei ole liikaa todistajia tälle tilanteelle.

– Piknik Suomenlinnassa. En ole hävettävän moneen vuoteen käynyt Suomenlinnassa, mutta tänä kesänä on korkea aika korjata asia. Piknikeväät mukaan ja lautta kohti Suokkia!

– Vie poikaystävä Helsinki-pyörään, josta on upeat maisemat kaupungin ylle! Toissa kesänä kävimme täällä ystäväni kanssa, mutta menisin mielelläni uudestaan ihastelemaan yläilmoihin.

Laventelit3

– Viikonloppureissu Tukholmaan, Tallinaan tai Kööpenhaminaan. Kroatian jälkeen ei ole tälle kesälle ole enää reissuja tiedossa, mutta jonkin nopean viikonloppupyrähdyksen voisi tehdä johonkin edellämainituista kaupungeista.

– Vietä ilta Linnanmäellä. Lintsillä ei ole tullut käytyä pariin vuoteen, mutta tänä kesänä sinne on ehdottomasti päästävä. Saa nähdä miten moneen laitteeseen enää tänä päivänä uskaltautuisin, mutta Vuoristorataan nyt ainakin! Lisäksi Lintsillä on aina maistettava kierreranskalaisia ja hattaraa, kotiinviemisinä sen sijaan pussi metrilakuja.

– Lähde sadepäivänä leffaan Kallion Rivieraan. Leffateatteri, jossa on mukavat penkit, saa viinilasin kouraan ja naposteltavaa eteensä – kyllä kelpaa!

– Koukutu dekkareihin. Jatkoa sadepäivän aktiviteeteille – läppäri välillä sivuun ja kirja käteen, sillä mikään ei ole ihanampaa kuin uppoutua täysin toiseen maailmaan. Reissussa luin taas Kristina Ohlssonin dekkareita ja sarjassa on onneksi vielä monta jäljellä.

Laventelit2

– Suppilautojen vuokraus mökille. Tehtiin tämä Tampereella pari kesää sitten ja oli niin ihanaa lipua laudalla keskellä hiljaista järveä. Toteutettava ehdottomasti uudestaan!

– Aamujooga Löylyssä (järjestetään sään salliessa torstaisin ja lauantaisin). Sovimme tämän ystäväni kanssa jo ennen kesän alkua, joten kuuluu ehdottomasti bucket listille. Lämmin kesäpäivä, joogaa ja aamupalaa merimaisemissa.

– Ruisrock & Flow – Ruississa olen ensikertalainen, Flow’ssa sen sijaan olimme ekaa kertaa viime kesänä ja ajattelimme hankkia liput tänäkin vuonna. Nyt vaan sormet ristiin hyvien kelien puolesta!

8 thoughts on “My Summer Bucket List

 1. Ihanan rentoja kesäsuunnitelmia! Omalle listalle kuuluu myös rentoilu, auringossa loikoilu, mökillä käynti, ulkomaan reissu, yhdet festarit ja kotimaan matkailu. :) Onko hyviä/koukuttavia nuo mainitsemasi dekkarikirjailijan kirjat? Entä olisiko mitään vinkkejä kesäiselle Tampere-visiitille tai hyviä kahvila/brunssipaikkoja Tampereella? :)

  1. Oioi kuulostaa hyvältä sielläkin! Olisi kyllä kiva reissata enemmän täällä kotimaassakin :) Ja voi kyllä, Kristina Ohlssonin dekkarit ovat superhyviä! Olen tainnut lukea kolme ja neljäs on nyt menossa, kannattaa aloittaa ihan ensimmäisestä, niin pysyy juonenkulussa mukana.

   Ja toki on vinkkejä! Kahviloina mainittakoon esimerkiksi Pellas, Kaffila, Pyymäen Oma, Cafe Milavida, Puurobistro Mama Bear ja Café Pispala jossa on ihana pannaribrunssi. Tulipas siinä sekalainen listaus, mutta josko löytyisi jotain kivoja :) Muuten kannattaa käydä vaikka Pyynikin näkötornilla ja sen liepeillä kävelemässä (päättää lenkki tietysti munkkikahveille),maistaa Minetin jätskiä jaja mitäs vielä keksisi :)

 2. Kivoja juttuja listalla! Ai sä oot menossa Ruissiin, sama homma täällä! Ja niin, Ruisrockissa on AINA upea keli, väittäisin että kesän kaunein viikonloppu osuu usein juuri tuohon viikonloppuun. Toki tänä vuonna tietysti poikkeus vahvistaa säännön, kun olen itse menossa :D

  1. Joo kyllä, ensikertalaisena menossa Ruissiin! No sano muuta, kaikki ovat vuosia hehkuttaneet miten Ruissiin osuu aina kesän paras viikonloppu, mutta saa nähdä kuinka käy kun kerrankin itse menossa, hahah :D Peukut pystyyn, että olisi taas hyvät kelit!!

 3. Ihania juttuja joista osa löytyy omalta to do -listaltani. Itse asiassa huomisaamuna olemme menossa ystäväni kanssa Löylyn aamujoogan. Viime kesänä meitä helli helteinen heinäkuu mutta huomenna on hieman vilpoisempaa, onneksi aurinkoista aamulla. :)

  Ensi viikon elokuvaviikko aloitetaan Kallion Rivierassa ja päätetään viikonloppuna oa Kesäkino Engelissä. Ihanaa, kun kaikkea mielenkiintoista on tarjolla kaupungissa. :) Helsingin ulkopuoleltakin löytyy vaikka mitä paikkoja; Espoon saaristo ja ihana ihana Fiskars, siellä piipahdettiin jo muutama viikko sitten. Bengtskärin majakallekin voi tehdä päiväretken Vuosaaresta. :)

  Pakko muuten vinkata yksi ihana kahvila, jossa suosittelen käymistä jos et vielä ole sinne ennättänyt; Espoossa merenrannalla sijaitseva Nokkalan Majakka. Sieltä löytyy myös kattoterassi, jossa voi nautiskella aurinkoisesta kelistä ja mm. burgereista. Alakerran menulta löytyy mm. herkullinen halloumi-bataattisalaatti ja lohikeitto. Unohtamatta vitriinin herkkuja! Oma pikkusisko on siellä kesätöissä niin on tullut itse pyörähdettyä siellä jo muutaman kerran :D

  Ihanaa kesää!

  1. Voi vitsit miten ihania ideoita, iso kiitos näistä!! Fiskarsia olen usein ajatellutkin kun en ole tainnut koskaan siellä käydä, mutta nyt jäänyt ihan unholaan – ehdottomasti siis listalle :)

   Laitan kahvilavinkinkin ylös! Harvoin tulee lähdettyä Espoon puolelle kun niin vähän tunnen kaupunkia, mutta nytpä on syy lähteä, kuulostaa nimittäin tosi kivalta tämä kahvila :) Kiitos kaunis vielä ja kuin myös ihanaa kesää!

 4. Minulla ei ole muita suunnitelmia kuin ottaa ilo irti (aurinkoisista) vapaapäivistä ja ulkoilla silloin mahdollisimman paljon.

  Mites toi suppailu, onko siinä helppo säilyttää tasapaino? Minusta se näyttää niin huteralta touhulta ja näenkin sieluni silmin itseni seisomassa suppilaudan päällä huojumassa ja kaatumassa lopulta veteen… :’D

  Hauskaa juhannusta!

  1. Kuulostaa ihanalta, niin sitä kesällä pitääkin ottaa ilo irti!

   Suppailu on yllättävän helppoa, itseänikin nimittäin jännitti ennen ekaa kertaa, että miten tasapainon käy. Laudalla kuitenkin pysyttiin ilman veteen dippailuja :’D

   Toivottavasti takana on kiva juhannus! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *