Elämäni aakkoset

Luonnoksissani on pitkään pyörinyt Elämäni aakkoset -postaus ja nyt vihdoin sain tämän eetteriin. Kuvituksena muutama räpsy iltajätskeiltä alkukesästä – ihana että nyt on jo ihan vehreää verrattuna näihin kuviin! Nyt kuitenkin itse aakkosiin, ei niin vakavalla mielellä mietittyihin sellaisiin.

Kaivari2

Anton. No se tärkein ihminen elämässäni, pakkohan sillä oli aloittaa! Missähän olisin ilman tätä parempaa puoliskoani.

Breku. Päivän tärkein ateria, en ymmärrä miten jotkut elävät ilman aamupalaa. Perusbrekuni vaihtelee jogurtista ja marjoista tai hedelmistä ruisleipään, kananmuniin, smoothieen tai mikropuuroon. Vähän mitä sattuu tekemään mieli.

Carany oli nimimerkkini IRC-galleriassa aikoinaan, älkää kysykö mistä sen repäisin, koska ei ole hajuakaan. Yksi kaverini tunnusti vastikään, että olen yhä hänen puhelimessa tällä nimellä. Olisiko nimen päivitys mitään? :D

Despacito – biisi joka jää soimaan päähän pahimman korvamadon lailla ja jota on tanssittu ja laulettu ihan viimeistä päivää niin etkoilla, autossa kuin mökilläkin.

Ekstrovertti. Kaikkien tekemieni persoonallisuustestien mukaan olen ekstrovertti, enkä väitä vastaan. En ole mikään porukan äänekkäin rämäpää, mutta nautin kaikista sosiaalisista tilanteista ja ihmisiin tutustumisesta.

Kaivari1

Frendit – kaikkien katsottujen kertojen jälkeen laitan ne yhä silloin tällöin pyörimään, jos ei keksi muutakaan aivot narikkaan -katsottavaa. Osaan lähes kaikki vuorosanat ulkoa, mutta siltikään en ikinä kyllästy. Enkä pysty vieläkään päättämään suosikkiani arpoen Rossin ja Chandlerin välillä.

Gradu kolkuttelee koko ajan takaraivossa, hrrh. Ei yhtään innostaisi ryhtyä tuohon urakkaan, mutta pakkohan se on saada alta pois ja mitä nopeammin sen parempi. Syksyllä viimeistään alkaa puurtaminen!

Hymy on ehdottomasti se piirre, johon kiinnitän ihmisissä usein ensimmäisenä huomiota.

Ihana -sanaa viljelen aivan liikaa.

Järjestys ei ole paras ystäväni. Yksi paheistani on vaatehuone, jonne survon aina kaiken turhan pois tieltä, ja huone on yksi karmea kaaos. Vähän jopa hävettää miten epäjärjestelmällinen voi ihminen joskus olla.

Kahvi – ilman kupillista tai kahta ei päivä lähde käyntiin ei sitten millään! Muistan muuten miten joskus yläasteen lopussa tai lukion alussa opettelin juomaan kahvia, koska se oli mielestäni niin cool.

Kaivari5

Lidl on lempiruokakauppani. Erityismaininta herkulliselle myslileivälle, tuorepestolle ja valmiille hummukselle.

Mehiläisiä (ja ampiaisia) pelkään ihan mielettömästi. Tiedän etteivät varsinkaan mehiläiset tee mitään, mutta hyhh, pelkkä pörinän kuuleminenkin saa ahdistuneeksi!

Netflix -riippuvuudelleni ei näy loppua. Viimeisimpinä sarjavinkkeinä 13 Reasons Why ja poikaystäväni ja minun yhteinen koukutus Homeland. Myös Orange Is The New Blackin uusin kausi pitäisi korkata!

Omenalle olen tullut aikuisiällä yhtäkkiä allergiseksi. Ne on kuitenkin niiin hyviä, joten välillä typerästi uhmaan ja syön silti yhden. Sitten valitan kun kurkkua kutiaa.

Persikkakarkit on ihan paras irtokarkki, mieluiten Makuunin laarista. Löysin ne vasta poikaystäväni myötä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja hei kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Q hair oli ainoa mitä keksin näin haastavalla kirjaimella, haha. Kehujen arvoinen kampaamo!

Kaivari3

Ruisrock – kuten jo mainittua olen menossa Ruissiin tänä kesänä elämäni ensimmäistä kertaa! Vähän festariummikkoa jännittää, mutta kaikki ovat kehuneet Ruissia aina niin paljon, että täytyyhän se vihdoin päästä kokemaan.

Sushi on yksi lempiruuistani ja siihen iskee aina ihan hillitön himo. Suosikkiraflani ovat Helsingin Sushibar & Wine sekä Tampereella Maka Sushi!

Telma – meidän pieni karvapallero! Alkuperäinen kasvattajan antama nimi oli muuten Taika, mutta pennun tultuakin meille päädyimme vaihtamaan sen enemmän omalta tuntuvaan nimeen – nyt en voisi kuvitellakaan Telmaa parempaa valintaa.

Unesta en voi saada tarpeekseni. Olen hyväksynyt sen, että musta ei varmaan ikinä tule aamuihmistä, koska yksinkertaisesti rakastan nukkumista liikaa.

Vaasa – kaupunki jota ei varsinaisesti jää ikävä, mutta jossa vietin ihan parhaat opiskeluvuodet. Huikea opiskelijakaupunki!

Whatsapp on varmasti eniten käyttämäni appi, mutta en voi sietää että koko ajan tulee ilmoituksia viesteistä. Pidänkin ryhmäkeskustelut lähes poikkeuksetta aina mykistettynä ja kurkistan niihin silloin kun ehdin.

Kaivari6

Xylitol koska en keksinyt muutakaan, mutta purkkaa on kyllä aina oltava laukussa. Yleensä muut myös pummivat meikäläiseltä ja on pahin virhe ottaa purkkapussi esiin vaikka koulun ruokalassa.

Ystävät – ehkä vähän klisee mutta ilman heitä olisi aika tyhjä fiilis. Olen onnellinen paitsi nuoruudesta asti kestäneistä ystävyyssuhteista myös opiskeluvuosien myötä syntyneistä ja työn mukanaan tuomista tuoreemmista sellaisista.

Zero – juoma johon olen koukussa. Miten Cokis vaan voi maistua niiin hyvältä, mieluiten lasipullosta vielä.

Åbo – miten niin oli vaikea keksiä hehheh. Turussa olisi kiva käydä kesällä muutenkin kuin Ruississa, poikaystävä on halunnut pitkään testaamaan Kaskis-raflan.

Äiti – ei tälle tarvita perusteluja, äiti on paras. Hän ei muuten edelleenkään oikein uskalla lukea blogiani, isä sen sijaan on varmasti blogini lojaalein lukija!

ÖÖÖ nyt on takki tyhjä enkä keksi enää mitään.

28 thoughts on “Elämäni aakkoset

 1. hei! Olen lähdössä nyt syksyllä Tampereelle opiskelemaan kauppatieteitä. Kaupunki on minulle täysin vieras, joten tietäisitkö mitkä alueet ovat rauhallisia ja minne ei kannata todellakaan muuttaa ( jos sellaisia on)?

  1. Heippa! Ensinnäkin onnea opiskelupaikasta – mahtavaa! Tykkäät varmasti Tampereesta, siellä on ihanan rento meininki :)

   Täytyy myöntää että piti vähän konsultoida muita, kun en itse tunne vielä alueita niin kovin hyvin. Siellä opiskeleva kaverini kuitenkin neuvoi, että oikeastaan kaikki alueet keskustassa ovat hyviä ja rauhallisia, kivoja esim. Kaleva, Tammela ja Tampella. Jos pitäisi jotain alueita sanoa mitä ehkä välttää niin Kissanmaa, Tesoma, Ruotula ja Hervannassa ostarin läheinen alue.

   Toivottavasti tästä on yhtään apua – tsemppiä asunnon löytämiseen! :)

   1. Pakko kommentoida sen verran että Hervanta on huomattavasti mainettaan parempi paikka asua! Jännä miten pahimmin ennakkoluuloisia Hervantaa kohtaan ovat usein syntyperäiset tamperelaiset, joiden ennakkoluulot perustuvat 80- ja 90-lukujen perimätietoon vanhemmilta. Käytännössä kaikki palvelut mitä voi tarvita, suora bussi Helsinkiin parin tunnin välein, hyvät julkiset yhteydet keskustaan, ja uusia opiskelija-asuntoja sekä rauhallisia kerrostaloja on paljon tarjolla. Etenkin Pohjois-Hervannan Tieteenkatu on rakennettu kokonaan viimeisen 5 vuoden aikana, ja talot ovat superrauhallisia ja siistejä. Ainoan miinuksen antaisin Hervannan ja keskustan välillä olevasta ratikkatyömaasta josta kärsitään vielä pari vuotta. Itse asunut nyt juurikin opiskelujen takia Hervannassa 5 vuotta, ja koskaan ei ole tarvinnut pelätä yksin liikkuessa myöhäänkään. :)

    1. Kiitos Hanna kun oikaisit! Kuten sanottua itselläni ei tietoa tai kokemusta juuri löydy, joten hyvä että tulit huikkaamaan :)

     1. Hihi, pakko myös tulla puolustamaan Hervantaa! Asuin siellä n. 5 vuotta, juurikin “ostarin” läheisyydessä ja viihdyin superhyvin koko opiskeluajan. Kaikki kaverit asuivat lähellä (koska Hervannassa opiskelin) ja tarvittavat palvelut löytyivät – mitä nyt kivoja kahviloita ja ravintoloita voisi olla enemmän, mutta toisaalta keskustaan pääsee näppärästi (eikä ainakaan kanna liikaa rahaa niihin, haha).

      Kiva postaus ja ehkä törmäillään Ruississa! ;)

     2. Kiitos Emmi sullekin kun tulit oikaisemaan! Hyvä että joku jolla on kokemusta niin tulee korjaamaan ennakkoluuloja ;)

 2. Iso suositus Kaskikselle, ruoka on niin hyvää! Kannattaa vaan muistaa varata pöytä hyvissä ajoin. ☺️ Ja ruissi on kyllä Turussa kesän kohokohta, toivottavasti ei tuota pettymystä teille. ?

  1. Oih, kuulostaa hyvältä! Täytyy ehdottomasti päästä se joskus vielä testaamaan :) Ruissia odotan kyllä jo innolla, nyt vaan toivotaan hyvää säätä – kuten siellä kuulemma aina on ;)

 3. Haha ihanaa että joku muukin uskaltaa tunnustaa rakastavansa Lidliä. Asun ulkomailla eikä täällä saa mitään tummaa leipää tai ruisleipää mistään muualta kuin Lidlistä. Ja niiden paistopisteellä on myös semmosia ihania tummia “proteiini”sämpylöitä, joita kyllä ostan ihan maun vuoksi vaikka kai se proteiinikin on ekstraa haha :D Ihan sika paljon parempi paistopiste kuin missään normikaupoissa täällä Briteissä ja ettei mee liian terveelliseksi niin ne croissantitkin on aika mahtavia :D

  1. Lidl on ihan paras! Ja voi tiedän tunteen – Ranskassakaan ei löydetty tummaa leipää mistään ja sitä autuutta kun keksittiin Lidlin paistopiste! Juurikin ne tummat sämpylät, ahh <3

 4. Kiitos inspiksestä – teen saman postauksen heti huomenna :)

  Ja kyllä, voisin copy pastata melkein vastauksesi kirjaimesta “V” :)

 5. Oi Ruisrock, kumpa pääsisi sinne tänä vuonna! <3 Olin kaksi vuotta sitten ja jos töiltä ehtisin lähtisin tänä vuonnakin ehdottomasti. Nauti?
  Tälläisiä listoja on kiva kyllä lukea! :)

  1. Toivotaan että Ruissi on kaikkien odotusten arvoinen, innolla kyllä odotan ensi viikonloppua :) Kaikki sitä ovat ainakin aina niin kovasti kehuneet!

   Kiitos ihana, kiva kuulla! :)

 6. Superpaljon tervetuloa Tampereelle! Ollaan Jussin kanssa tosi ilosia, että saadaan naapurustoon samanikäistä väkeä. Enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan Telmaan!
  Terkuin tuleva naapurisi, Julianna :)

  1. Voi olipa ihana yllätys kun kommentoit, kiitos paljon Julianna! Me tullaan varmasti Telman kanssa olemaan siellä tuttu näky ja tuo karvakasa nauttii aina rapsutteluista ja huomiosta ;) Törmäillään siis pian! :)

 7. Näitä on kiva lukea, että mitä kukin on aakkosiinsa listannut!

  Täällä eletään ilman aamupalaa! Ei maistu aamusta ja tästä syystä en ole oikein osannut paljon kehuttuja hotelliaamupaloja arvostaa – siellä notkuviä pöytiä katsoessa tulee huono olo jo siitä ajatuksesta, että söisi sitä sun tätä vatsan täyteen niin aikaisin :D Iltapalalle tosin olisi kiva päästä tuollaiseen seisovaan pöytään, t. iltapuputtaja

  Lidl on sellainen kauppa, että me poikaystävän kanssa puhutaan kuinka siellä pitäisi käydä ruokaostoksilla, mutta aina se vaan jää. Tuntuu jotenkin että miten sieltä muka osaa mitään ostaa, kun Cittarista ja Prismasta löytyy ne tutut, hyväksi todetut tuotteet. :D

  Whatsapp mulla on ollut käytössä vasta puoli vuotta, kovasti nimittäin vastustelin sen lataamista kun “en tarvi sellasta, onhan facebookin messenger ja lopuille voi laittaa tekstaria”. Lopulta kyllästyin ihmettelyihin whatsapittomuudestani ja latasin sen ja no, onhan se ihan kätsy.

  1. Kiva kuulla, kiitos Tanja! :) Vitsit se on kyllä jännä miten toiset ei kykene syömään aamupalaa lainkaan, itse taas en voisi kuvitellakaan lähteväni kotoa ilman että olisin syönyt. Ja Lidl on ihan loistava, mullakin oli pitkään tuo kuvitelma ettei sieltä löytyisi niitä perus K- ja S-ryhmän kaupoista yleensä ostettavia juttuja, mutta sitä yllättyy yhäkin joka kerta kuinka laaja Lidlin valikoima onkaan ;) Tehkää siis ihmeessä joskus sinne tutkimusmatka, haha!

  1. Hahah no vähän vitsillä, mutta äiti oli blogia aloittaessani hieman sitä vastaan, koska häntä jotenkin ahdisti ajatus olla niin esillä netissä omilla kasvoilla :’D Suojeleva mamma <3

 8. Tää oli tosi kiva postaus, pakko yhtyä muutamaan kohtaan: ihana sanaa viljellään täällä myös (mukamas) liikaa, sushi on heikkouteni ja despacito on ihan lemppari! :)

  P.s en oo ihan varma oonko koskaan sanonut, mutta tuli mieleen tosta Carany:sta, muistan sut galleriasta, kommentoinkin joskus yhteen sun kuvaan kysyen Mulberryn huivista ja muistan sen kuvan vieläki :D

  1. Kiitos IHANA, hihi ;) Eikä, olipa hauska kuulla! Olet ollut siis tavallaan matkassa mukana jo tositosi pitkään <3

 9. Voi kuinka söpö tapaus tämä Telma! Kuinka paljon hän joutuu olemaan yksin päivisin? Ja onko yksinoleminen sujunut ongelmitta? Itselläni on kamala koirakuume, mutta tuo yksin jättäminen pidemmäksi ajaksi hieman mietityttää. Olen myös opiskelija ja pakollista läsnäoloa on melko paljon..

  1. Telma on kyllä aika sydänten sulattaja! Telma ei ole ihan hirveästi joutunut olemaan yksin, keväällä kun minulla oli harvemmin superpitkiä päiviä yliopistolla ja nyt taas työskentelemme molemmat kesän kotoa käsin. Tietysti välillä tulee ihan työpäivän mittaisiakin yksinoloja ja hyvin on aina pärjännyt ilman mitään ongelmia :) Ei ole yksin ollessa ikinä (kopkop) tuhonnutkaan mitään, mitä nyt vähän nakertanut lenkkaria nilkille päälle sattuessaan :D

   Sehän se on tilanne useimmilla koiranomistajalla että koira on työpäivän ajan yksin kotona, joten en itse näe sitä mitenkään esteenä. Tietysti pitää aina joskus sumplia vaikka ulos lähtiessä, että on tultava kotiin viemään ja vähän leikittämään koiraa ennen baariin menoa tms, mutta kaikki on aina järjestettävissä :)

 10. Hei miten hauska postaus! :) Glorian myötä olen useammankin kerran miettinyt että tämmöinen olisi hauska tehdä blogiin, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi.

  1. Jee kiva kuulla, kiitos Eveliina! Eikun omia aakkosia listailemaan :) Tässä meni yllättävän kauan, kun aina jäi joku kohta keksimättä, mutta vihdoin sain tämän valmiiksi!

 11. En ole varmaan koskaan kommentoinut blogiasi, vaikka sitä säännöllisesti seuraan ja olen seuraillut jo monta vuotta!
  Tykkään erityisesti sun asukuvista, niistä saan paljon inspiraatiota ;)

  Mutta nyt oli PAKKO kommentoida, koska Frendit – asia osuu ja uppoo myös minuun! En ole koskaan osannut valita Chandlerin ja Rossin väliltä :D Osaan myös kaikki repliikit ulkoa (kuten varmasti moni muukin :D) ja katselen niitä vähän väliä uudestaan ja uudestaan. Aina jos alan siivoamaan, niin on pakko laittaa Frendit pyörimään taka-alalle :D

  Aurinkoista kesää sinulle! :)

  T: Tiina

  1. Voi ihana kun nyt kommentoit, ilahduttaa aina erityisesti kun joku pitkäaikainen lukija innostuu jättämään jäljen! <3

   Ja mikä mahtava syy kommentoida hehe, Frendit-bondailu on parasta ;) Juuri eilen laitoin taas jakson pyörimään kun kaipasin jotain rentoa katsottavaa taustalle ja hihittelin itsekseni samoille vanhoille kohtauksille, ne vaan toimii vuosi toisensa jälkeen :D

   Kiitos kovasti ja kuin myös aurinkoista kesää! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *