Daytrip to Krka National Park

Kotona ollaan taas! Kovin oli viileä vastaanotto eilen astuessamme ulos koneesta, kun oli lähellä lähteä tuulen mukana lentoon ja tihutteli siinä muutama pisarakin kasvoille. Noh, ei sentään rakeita, jotka nekään eivät ilmeisesti ole olleet mikään harvinainen näky näin kesäkuisessa Suomessa :D Voi kesä tulisit jo vihdoin näillekin leveysasteille.

Nyt kotona ehdin vihdoin paneutua kunnolla reissun kuvasaldoon. Pääsimme tämän kymmenen päivän aikana näkemään Kroatiassa niiin upeita paikkoja, ettei tosikaan! Aloitetaan eräästä meidän alkuloman päiväreissun kohteesta – Vinisceen osui tuolloin hieman pilvisempi päivä, joten päätettiin lähteä auringon ja kauniiden maisemien perässä sisämaahan kohti Krkan kansallispuistoa. Varautukaa värikkääseen kuvapläjäykseen!

Krka luonnonpuisto Krka8 Krka9 Krka4

Krka National Park sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Splitistä. Jätettiin auto parkkiin ja maksettiin sisäänpääsymaksu (muistakaa hyödyntää opiskelija-ale!), minkä jälkeen arvottiin etenemistä. Perille asti ei nimittäin pääse omalla autolla, mutta puistoon voi joko patikoida reilun neljän kilometrin matkan tai ottaa lautan tai bussin. Poikaystävä yritti houkutella patikointiin, mutta bussi tuli minun onnekseni sopivasti paikalle, hehe.

Krka on kuuluisa upeista vesiputouksistaan, joiden luo vie kävelyreitti keskeltä vehreää puistoa. Liikkellä oli tietenkin yksi sun toinenkin (kuvista taktisesti eliminoitu) turisti ja myös muutama laumallinen kouluryhmiä, joten reittiä ei päässyt aina etenemään ihan niin ripeästi kuin olisi toivonut. Ihmismassojen sijaan voi kuitenkin keskittyä ympärillä viliseviin upeisiin maisemiin ja kosken kohinaan – perillä odottavat vesiputoukset ovat näkemisen arvoiset! Varustaudu bikineillä, jos mielit uimaan kristallinkirkkaaseen veteen putousten äärelle.

Kra1 Krka10 Krka12 Krka11 Krka6 Krka7 Krka5

Huh, niin upea paikka! Moni teistä suositteli vinkkejä kysellessäni käymään Krkan sijaan suuremmassa Plitvicen kansallispuistossa, joka kuitenkin olisi sijainut reippaasti pidemmän ajomatkan päässä. Esimerkiksi Johannan kuvien perusteella Plitvicessä on vähintäänkin yhtä upeat maisemat kuin Krkassa, mutta lukijani Lauran mukaan reittien suhteen on kuitenkin enemmän valinnanvaraa. Kumpaan  kansallispuistoon sitten meneekin kannattaa varmasti suunnata mahdollisimman aikaisin aamusta, meidän lähtiessä puistosta joskus kahden aikoihin oli parkkipaikka huomattavasti enemmän täynnä autoja.

We’re back in Finland now! It’s always nice to come back home but I have to admit than when feeling the wind and raindrops on my face yesterday I was this close to buy plane tickets right away, haha. Really hope summer would finally arrive here too! Luckily we have so many amazing memories from the trip.

I’ll start telling more about our time in Croatia with this post regarding the Krka National Park. We did a daytrip there on our first days – Krka is definitely a must visit when you’re in Croatia! Many of my readers suggested going to Plitvice instead but it was further away so we chose Krka. Even though there were a lot of tourists and even student groups it was such a great experience – the view for the waterfalls is definitely worth seeing.

10 thoughts on “Daytrip to Krka National Park

  1. Kunnon shokkihoitoa ollut teille heti kun ootte koneesta tullut, tämä ihana suomen kesä :’D Tälläset reissupostaukset on kyllä samaan aikaan niin ihanaa luettavaa, mutta kamalaa kun kova matkakuume on päällä! Kuvat on ihan mielettömän upeita <3 Ihan uskomatonta, miten tuo vesien väri on ihan erilaista kuin täällä kotimaisemissa..

    1. No sano muuta, ei paljoa hymyilyttänyt kun astui koneesta ulos ja sai oikein kunnon märän rätin kasvoille :’D Kiitos paljon ihana! Nautin kyllä niiin paljon tuolla kuvaamisesta, sai taltioitua linssin läpi niin upeita maisemia :)

  2. WoW Jonna, these pictures are amazing! Love the waterfalls. Hope you had a great holiday;)

    1. Thank you Nicole! The place was truly amazing :) I really did, this was probably the best holiday ever!

  3. Ai että miten upeita kuvia! :) niin ihanan näköinen paikka. Ja vitsit miten hyvältä sä näytät, vatsasta huomaa että on tullut treenailtua! ;)

    1. Oli kyllä niin mielettömät maisemat mitä taltioida :) Voi kiitos ihana! Nyt on tosin ollut treenailu aika retuperällä alkukesän ajan, mutta eiköhän tästä pääse taas ruotuun ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *