Perinteiset kesän alottajaiset (+video!)

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Vaasan

Meillä on tyttöjen kanssa jokavuotinen perinne – minun hostamaani kesän alottajaiset. Kaveriporukastamme monet opiskelevat ympäri Suomea, joten näin kevään lopulla kaikkien palatessa takaisin kotikonnuilleen on kiva kokoontua koko poppoo saman katon alle. Juhlia vietettiin pari viikkoa takaperin poikkeuksellisesti jo hieman tavallista aikaisemmin, joten vaikka lämpötilat eivät ihan vielä kesästä viestineetkään olivat tytöt kuitenkin koolla ja kaikille sopiva viikonloppu valittuna. Ei sillä niin väliä, tuliko taivaalta vielä lumihiutaleita vai ei.

Ruisnacho5 Ruisnacho8 Ruisnacho3

Onneksi niiltä lumisateilta sentään vältyttiin ja tälle lauantaille osui ihanan aurinkoinen päivä! Jos siis ei katsonut mittaria olisi voinut kuvitella, että ulkona on kesä jo parhaimmillaan, sisätiloissa oli nimittäin fiilis katossa ja väriä riittämiin niin koristeissa kuin tarjoiluissakin. Aurinko houkutteli meidät myös siirtymään jossain vaiheessa iltaa istuskelemaan parvekkeelle. Alunperin tarkoituksena ei ollut liikkua minnekään keskustaan päin, mutta lopulta innostuttiin lähtemään extemporesti Löylyn terassille. Kun nyt kerran paistaa aurinko ja tarkenee (viltit päällä), niin täytyihän siitä ottaa ilo irti!

Tarjoiluihin ei paljoa jäänyt kiireessä aikaa, mutta pienelläkin vaivalla sain kyhättyä jotain kasaan tyttöjä varten. Tein raikkaan salaatin rucolasta, granaatinomenan siemenistä ja muista hedelmistä Ruisnachoilla höystettynä sekä rouskuvia bruschetta-tyylisiä suupaloja. Lisäksi pöytään löysi tiensä pari dippiä, jotka ovat aina hyvä lisä napostelusta pitävien vieraiden tarjoiluihin. Alempaa löydätte tarkemmat reseptit!

Ruisnacho6 Ruisnacho7

Granaattiomenasalaatti Ruisnachoilla
1:n granaattiomenan siemenet
2 päärynää
fetaa
2 avokadoa

paketti rucolaa
Seesaminsiemen & Merisuola -Ruisnachoja
balsamicoa kastikkeeksi

Kaavi granaattiomenasta siemenet (käytä apuna esimerkiksi tätä videota, varoituksena että puuha on aika sotkuista!). Pilko päärynä ja avokado, sekoita rucolan kanssa kevyesti kulhossa. Murusta joukkoon fetaa, lisää viimeisenä granaattiomenansiemenet, jotta ne eivät värjää koko salaattia. Ripottele sekaan Ruisnachoja, tarjoile balsamicon kanssa.

Ruisnachopalat bruschettatäytteellä
4 tomaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
tuoretta basilikaa
ripaus oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
Tomaatti & Rosmariini -Ruisnachoja

Pilko tomaatit pieniksi paloiksi, silppua sipulit ja basilika. Sekoita kaikki keskenään ja lisää ripaus oliiviöljyä, rouhaise mukaan hieman merisuolaa ja mustapippuria. Tomaateista irtoaa aika paljon nestettä, joten kannattaa sörsselin valmistuttua valuttaa ylimääräinen neste siivilän läpi. Mössö on kuitenkin aika kosteaa, joten asettele sitä Ruisnachojen päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta nachot eivät pehmene liikaa.

Ruisnacho10

Ruisnachojen parhaisiin kavereihin kuuluu hummus ja avokadodippi – jälkimmäinen on vanha tuttu viime postauksestani ja ohje löytyy täältä. Tästä on tullut bravuurini – muistan eräänkin kerran kun meillä oli ystäväni kanssa leffaillan eväinä tätä dippiä ja Ruisnachoja. Yhdistelmään tuli niin karmea himo, että avasimme heti perään toisenkin pussin (joka oli ehkä vähän liikaa, mutta syömistä oli mahdotonta lopettaa ja onneksi on sentään terveellisestä herkusta kyse). Oma Ruisnacho- suosikkini on kaikkien maistelujen jälkeen yhä Paahdetut Siemenet, joskin hyväksi kakkoseksi tulee Seesaminsiemen & Merisuola, joka on tainnut osoittautua aina kaikkien vieraidenkin suosikiksi. Ruisnacholla on muuten vielä kuun loppuun asti meneillään kisa, jossa voit voittaa VIP-liput Ruisrockiin!

Ruisnacho4 Ruisnacho9

 

Kiitos tytöille superista illasta – tällä oli hyvä startata jälleen yksi kesä! Alla vielä alkuillalta taitavan Artun kuvaama ja editoima pieni pätkä, josta välittyy mielestäni ihanasti fiilis. Minä jopa ihan innostuin videosta, vaikkakaan tämän eteen en joutunut itse laittamaan tikkua ristiin, mutta videoiden tekeminen alkoi tämän myötä kiinnostaa. Katsotaan saisinko rohkaistuttua ja otettua itseäni niskasta kiinni ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *