Paahteinen bataatti-kookoskeitto ja rouskuvia lisukkeita

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Earth Control

Earthcontrol5

Paluu arkeen täältä Kroatian lämmöstä ei tapahdu vielä ihan hetkeen, vaikka eilen jätimmekin ensimmäisen asumuksemme ja vaihdoimme majapaikkaa seuraavaan kohteeseen. Maisemat vain vaihtuivat, mutta loma jatkuu! Palataan kuitenkin hetkeksi takaisin kotioloihin ja lounasvinkkeihin, jotka ovat olleet täällä blogissa aina hurjan suosittuja. On niin kivaa, kun joku tulee jälkikäteenkin vielä huikkaamaan kiitokset reseptivinkistä!

Earthcontrol6 Earthcontrol3

Nyt alkukesästä lounaat ovat tuottaneet erityisen paljon päänvaivaa, kun syö pääosin kotona opiskelija- tai työpaikkalounaiden sijaan ja pitäisi tehdä kaksi ruokaa päivässä. Keittiössä laiskottaa, mutta jostain on silti taiottava murua rinnan alle – mieluiten vielä sellaista josta riittäisi useammaksi päiväksi. Tykkään itse kovasti kaikista keitoista, mutta poikaystäväni taas ei ole niiden suurin ystävä, koska ne eivät yleensä täytä tarpeeksi. Keitoistakin voi kuitenkin tehdä proteiinipitoisia, ja tässä seuraakin yksi vinkki, jos vaikka sieltä ruudun takaa löytyy saman katon alta muita kasvisruokaan epäilevästi suhtautuvia.

Earth Control nimittäin tuo markkinoille uuden proteiinipitoisen Siemen-kikhernemixin, jossa on ihanan paahteinen maku. Kaikki rouskuva on aina hyvää, joten ei ihme että nämäkin ovat mieleeni. Kauppojen hyllylle tiensä löytävät myös uusi Proteiinimix paahdetuilla pähkinöillä ja pavuilla sekä Paahdetut kikherneet, jotka ovat valmiita naposteluun tai täytteeksi sellaisenaan. Sain näitä jo aikaisemmin testiin ja olen käyttänyt erityisesti tuota proteiinimixiä useasti salaateissa lisätäytteenä, mutta nyt kokeilin niiden toimivuutta keiton kanssa. Alta löytyy ohje herkulliseen keittoon, jossa maistuu paahdettu bataatti, pehmeä kookos ja ripaus chiliä – inspiraatio keittoon tuli Julialta, jonka ohjetta hieman muokkasimme. Lisää reseptivinkkejä voi kurkata Earth Controlin Facebook-sivuilta.

Earthcontrol7

Kookoksinen bataattikeitto

2 bataattia
merisuolaa ja mustapippuria

3 valkosipulinkynttä
4 salottisipulia

1 chili
pala tuoretta inkivääriä
tölkki (400 ml) kookosmaitoa
lime
1 l vettä
1 kanafondi
päälle Earth Control Kikherne & siemen -mixiä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori bataatit ja pilko lohkoiksi. Levitä bataatit leivinpaperille, laita päälle loraus oliiviöljyä, ripottele merisuolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa noin 45-60 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet ja saaneet kunnolla väriä.

Kuori ja pilko sipulit, silppua myös chili (oman maun mukaan joko siemenillä tai ilman). Kuori ja raasta inkivääriä. Laita kattilaan oliiviöljyä, kuullota sipulit, chili ja inkivääriraaste. Ota bataatit pois uunista ja lisää kattilaan. Lisää sekaan kookosmaito ja vesi, lopuksi kanafondi. Anna kiehua, soseuta koko komeus sauvasekoittimella. Lopuksi purista sekaan lime, tarkista maku ja lisää mustapippuria ja suolaa jos tarvis. Ripottele ennen tarjoilua annosten päälle Earth Control Kikherne & siemen -mixiä.

Earthcontrol2

Psst! Earth Control tukee WWF:n tavoitteita luonnon hyväksi ja lahjoittaa jokaisesta myydystä tuotteesta 10 senttiä WWF:lle. Ostamalla isommista marketeista 10 mitä vain Earth Controllin tuotetta, saat WWF:n mustavalkoisen kangaskassin kaupan päälle!

Earthcontrol1 Earthcontrol4

Toivottavasti maistuu, tulkaaa taas huikkailemaan jos testaattte! :)

2 thoughts on “Paahteinen bataatti-kookoskeitto ja rouskuvia lisukkeita

  1. Ajattelin ennen lukemista, että blaah, jotain siemeniä tai pähkinöitä keiton päälle, eihän tuossa ole mitään uutta. Mutta luettuani postauksen haluan ehdottomasti kokeilla noita, sillä olen itse juuri se proteiinihirmu ja suursyömäri, joka kuitenkin rakastaa erilaisia keittoja. Pitääkin siis poiketa piakkoin k-kauppaan! Ps. Punaiset linssit toimivat sosekeitoissa (mukaan soseutettuina siis) hurjan hyvin tuomaan täyttävyyttä :)

    1. Hei loistavaa! Itsekin olen aina halunnut lisätä jotain ekstraa keiton päälle kuten esimerkiksi juuri niitä siemeniä, joten olin myös kovasti innoissani näistä. Suosittelen tosiaan testaamaan myös salaatin kanssa :) Ja hei kiitos vinkistä, linssit kokeiluun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *