Syksyn uudet tuulet

Ihanaa maanantaita! Aloitetaan tämä viikko eräillä jännittävillä uutisilla, joiden kertomista olen jo hetkisen odotellut. Mielen päällä on nimittäin ollut viime aikoina ja etenkin viime viikkoina jotain, mistä en ole vielä hiiskunut täällä sanaakaan.

Asenne1

Tässä opiskeluvuosieni aikana sekä erityisesti nyt opintojen alkaessa tulla Vaasan päässä päätökseen olen useaan otteeseen täällä blogin puolellakin todennut, miten paljon odotan takaisin kotikaupunkiini asettumista. Helsinkiin paluu on ollut meillä molemmilla poikaystävän kanssa jo pitkään ajatuksissa – sitten kun Vaasan aika on ohi voisimme toteuttaa haaveemme ja hankkia yhteisen asunnon täältä keskustasta. Näyttävine huonekorkeuksineen ja leveine ikkunalautoineen. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin on ajatellut, vaan matkaan voi tulla yllätyksiä.

Alkuperäisistä itsestäänselvyydeltä tuntuvista suunnitelmista poiketen emme sittenkään syksyllä asetu kokoaikaisesti Helsinkiin. Poikaystävävälleni kävi nimittäin niinkin upeasti, että hän saa syksyllä vakituisen työpaikan Tampereelta. Lienee sanomattakin selvää, että kyseessä on mieletön tilaisuus tässä elämänvaiheessa! Pohdittaessa tätä mahdollista vaihtoehtoa jo kevään aikana jännitti ajatus aika lailla – olinhan jo niin vahvasti asennoitunut siihen, kuinka opiskeluaikani jälkeen voisin palata takaisin rakastamaani kaupunkiin ystävien sekä läheisten luo. Voinkin myöntää, että työpaikan varmistuttua olin tietenkin sen kaiken suunnattoman ilon ja ylpeyden ohella myös pikkuisen ahdistunut. Mitäs nyt sitten?

Asenne1

Jonkin aikaa asiaa kypsyteltyäni tunsin kuitenkin oloni typeräksi ja itsekkääksi. Tampere on monta sataa kilometriä lähempänä kuin Vaasa, joten kahden kaupungin välillä eläminen helpottuisi huomattavasti. Lisäksi Tampereesta on tullut seurusteluvuosiemme aikana minullekin rakas olisiko se siis sittenkään niin ahdistava ajatus? Ennen kaikkea tärkeintä minulle olisi kuitenkin olla tämän oman pikkuperheeni lähellä – viime kuukaudet erillään ovat sujuneet yllättävän helposti, mutta tottakai asuisin mielummin saman katon alla samassa kaupungissa, etenkin kun se olisi minunkin osaltani mahdollista. Aloin pikkuhiljaa päästä irti asenteestani ja saada perspektiiviä asioihin. Tampere rupesi kuulostamaan oikeastaan aika kivalta.

Onneksi olen tosiaan itse siinä tilanteessa, etten ole vielä sidottu minnekään ja tämän hetkinen työ kulkee helposti mukanani minne menenkin. Kaikki ovet ovat siis avoinna ja poikaystävän töiden perässä muutto on siltäkin osin mahdollista. Vähän turhankin avoinna, sillä olen vielä ihan kahden vaiheilla mitä tulen itse tekemään syksyllä – teenkö gradua alta pois vai hakisinko harjoittelupaikkaa, vai olisiko työharkan aika vasta keväällä. Eikä edes mennä sellaisiin kysymyksiin kuin että miltä alalta harjoittelua etsin tai mitä jos sellaista ei löydykään Tampereelta vaan vaikka Helsingistä. Niitä ehtii pohtia sitten myöhemmin.

Asenne5

Sellaista jännää siis tiedossa tulevalle syksylle, iiik!! Kuten sanottua paljon on pitänyt järjestellä päässä asioita, mutta nyt palaset ovat loksahtaneet paikoilleen ja muutos tuntuu oikealta tähän hetkeen. Ja jos kaikki menee hyvin, saamme Tampereelta mitä ihanimman uuden kodinkin, mutta siitä lisää myöhemmin. Siellä olisi muuten ne leveät ikkunalaudatkin.

PS. Ei kuulosta yhtään huonolta, että syksystä eteenpäin Pyynikin munkit ja siivet ovat aina saatavilla. Mustaa makkaraa sen sijaan en tamperelaistumisesta huolimatta lupaa vieläkään maistaa. 

Kuvaus & editointi: Sam Jämsen
Meikki: Saara Sarvas

34 thoughts on “Syksyn uudet tuulet

 1. Tervetuloa Tampereelle! :) Muutokset ovat aina jollain tapaa jännittäviä, jopa pelottavia. Uskon että tulet kuitenkin viihtymään Tampereella, jos tänne lopulta muutat. Ja onnea poikaystävälläsi työpaikan johdosta, mahtava juttu! :)

  1. Kiitos paljon Ida, myös poikkiksen puolesta onnitteluista! Hauskaa kun lukijoita on paljon siellä Tampereellakin, niin tulee näkymään tuttuja maisemia täällä :) Ihan varmasti viihdyn, Tampereella on ihanan rento meininki!

 2. Hiphei, tervetuloa tänne suunnalle! Leveät ikkunalaudat, siivet ja Pyynikin näkötornin munkit kuulostavat enemmän kuin hyvältä – ja se mustamakkara on kanssa hurjan hyvää ;) Onnea poikaystävällesi vakipaikasta! Ja onneksi Tampereelta pääsee varsin nopeasti Hesaan, Onnibussilla vitosella.

  1. Kiitos kaunis Marja, myös poikaystävän puolesta onnitteluista! Haha, ehkä täytyy joskus uskaltautua maistamaan sitäkin vielä ;) Helsinki-Tampere väli on onneksi tosiaankin nopea ja pääsee tarvittaessa helposti vaan päivävisiitillekin, vähän eri siis kuin mitä on ollut Vaasasta käsin.

 3. Oi, ihania jänniä uutisia! Uskon, että päätös on oikea vaikka alku voikin tuntua hankalalta. Tsemppiä kaikkeen! :)

  1. Kiitos paljon Johanna, ihana kun tsemppaatte! Päätös tuntuu nyt kyllä oikealta, vaikka alkuun asiaa harkitessa se vähän jännittikin, mutta niin ne uudet asiat aina tuppaavat tekemään :)

 4. Onnea elämänmuutoksiin! :) Teetkö siis maisterivaihetta Vaasaan vai millä mallilla opiskelut on?

  1. Kiitos paljon Anni! Jänniä mutta ihania muutoksia :) Maisterivaihe on jo lähes paketissa käytyäni kaikki kurssit Vaasan päässä syksyn ja kevään aikana. Ensi syksylle/keväälle jää enää kaksi verkkokurssia ja gradu, joten saan hyvin tehtyä loput sitten Tampereelta käsin :)

 5. Tampere <3 Olin itse siellä opiskelemassa ja viime syksynä töiden perässä muutin takaisin kotiin Helsinkiin. Silti Tampereelle on aina ihanaa palata käymään, se on niin huippu kaupunki! Teillä tulee varmasti mahtavaa siellä :) Munkit ja siivet, rakkautta! <3 Mutta itse suostuin viiden vuoden aikana maistamaan vain herneen kokoisen palan mustaamakkaraa, ei vakuuttanut :D Kiinnostaisi tietää, minne kaupunginosaan olisitte muuttamassa ja tietenkin tulevat kotipostaukset kiinnostaa myös!

  1. Tampere on kyllä ihana! Tutustuttuani kaupunkiin meidän seurustelun myötä on Tampere ollutkin sellainen paikka, että jos jonnekin pitäisi Helsingistä muuttaa niin sinne. Niin kivan rento meininki, paljon ihania ravintoloita, niin ja tietenkin ne munkit ja siivet, haha :D

   Keskustaan muutetaan jos nyt tosiaan kaikki menee hyvin. Palailen tähän vielä ihan varmasti ja luulen että sisustusjuttuja saadaan lukea kyllästymiseen asti ;) Kiitos kivasta kommentistasi Milla ja ihanaa maanantaita!

 6. Uuu, jännää! Muuttaminen uuteen kaupunkiin jättäen kaikki tuttu taakse ei koskaan ole helppoa. Mutta uskon, että viihdyt Tampereella hyvin, vaikka alkuun saattoi ajatuksena ahdistavalta tuntuakin :) Vaikka ei omaa kokemusta Tampereella asumisesta olekaan, vaikuttaa kaupunki silti jotenkin kivalta ja voisin kuvitella siellä viihtyväni. Tsemppiä syksyn muutoksiin kun muutto tulee ajankohtaisemmaksi!

  1. Kiitos paljon tsempeistä Jenni! Nyt tosiaan muutos tuntuu jo oikein hyvältä, vaikka alkuun pitikin hetki totuttautua ajatukseen. Eniten ehkä jännittää millaisen oman tukiverkon saan Tampereella muodostettua, mutta onneksi eräs hyvistä ystävistäni opiskelee vielä siellä ja muitakin tuttuja löytyy. Tampere on ihana kaupunki, joten varmasti tulen siellä viihtymään :)

 7. Oi mahtavaa, tervetuloa Manseen! <3 ja onnittelut poikkikselle työpaikasta, todella mahtava juttu! Täältäkin löytyy mahtavia juttuja, ja pikayhteys ikävän iskiessä Helsinkiin ;) ja ehdottomasti maistat mustaamakkaraa, se on nii hyvää ! :D

  Asuntokin kuulostaa upealta, en malta odottaa mihin päin majaudutte :)

  1. Kiitos ihana Elina, poikkiksen puolesta myös! Todellakin löytyy, tuntuu että Tampereelle ilmestyy uusia kivoja ravintoloitakin koko ajan :) Haha, katsotaan uskallanko joskus antaa mustalle makkaralle mahdollisuuden!

   Asunto on kyllä juuri sellainen mistä ollaan haaveiltu, joten en malta odottaa että pääsen kertomaan lisää, jos kaikki tosiaan menee hyvin. Hiiii <3

 8. No nyt! :D Tervetuloa Tampereelle! Lupaan, että viihdyt. Tänne aukeaa ensi vuonna uusi Ratinan ostoskeskus. Ratikkakin on tulossa. Minetin jäätelöä on saatavilla, mansikoita Tammelantorilla, Pyynikin lenkkimaastot (ja ne munkitkin), Zeytuunin herkkuruokaa ja pirtelöitä, Siipiweikkojen siivet, Napolin ja Sitkon pizzat, Muusan sunnuntaibrunssi, Roosterin terassi, laukontorin kalamarkkinat, vohvelikahvila, GoGon kuntosalit.. Tampere on ihana. :)

  1. Jeee, kiitos paljon! Tässähän tuli listattuna monta hyvää syytä rakastaa Tamperetta ;) Lisättäköön vielä ainakin Maka Sushin ehkä maan parhaat sushit! Ihan varmasti viihdyn, siitä ei ole epäilystäkään :)

 9. Oi kuulostaa ihanalta! Toivottavasti kaikki onnistuu kämpän suhteen :) Isot muutokset on aina vaikeita ja samalla jännittäivä, sitä ajattelee tavallaan sitä tuttua ja turvallista eikä tajua ajatella tarpeeksi muutoksen mukana tuomia asioita. Hienoa että uskalsit tehdä tämän päätöksen! Mulla on myös tehty tässä aika suuri päätös, nimittäin päätin lopettaa kahden vuoden jälkeen ammattikorkeakoulun. Ala ja itse koulutus ovat aivan liian hankalia, siinä missä muilla on jo reippaasti yli sata opitopistettä, niin mulla ei ole edes viittäkymmentä. Tämä ei tosiaan johdu siitä ettenkö kävisi koulussa tai yrittäisi, en vain sisäistä asioita ja varsinkin vaikeita matemaattisia aineita kun on paljon ja mielellän pitäisi vielä saada hyviäkin arvosanoja sen läpipääsemisen sijasta, jota en myöskään handlaa. Tämä oli tosi vaikea ja raskas päätös- tuotanko pettymyksen läheisilleni, mitä kaverit ja muut ajattelee, tuotanko itselleni pettymyksen? Tulin kuitenkin hurjan pohdiskelun jälkeen siihen tulokseen, että tämä järkyttävä stressaaminen vie multa yöunet enkä koe olevani onnellinen. Kahteen kesään en ole päässyt alan kesätöihin, kuka sanoo että tulisin työllistymään ollenkaan valmistumisen jälkeenkään? Tällä hetkeläl on kova työnhaku käynnissä ja vähän uusien asioiden miettimistä!

  Onneksi kuitenkin poikaystävä yrittää valmistua jo jouluksi, jos ei onnistu niin sitten normaalisti vuoden päästä. Ja hän jopa sai tänään vakituisen työpaikan, joten jommalla kummalla ainakin selvät sävelet elämässä, itse kun olen kunnon tuuliajolla :D

  HUH. Sori pitkä romaani :D

  1. Ihan pakko kommentoida tähän, sulla nyt on enää se puoltoista vuotta jäljellä niin onko näin myöhäsessä vaiheessa järkee luovuttaa?

   1. Itseasiassa kaksi vuotta, joka ihan varmasti venyisi vähintään kolmeen vuoteen opintopisteiden puuttuessa :) ja kun ei ole enään minkäänlaista mielenkiintoa kysesistä alaa kohtaa. Oon kyllä harkinnut tarkkaan mitä teen :)

    1. Hurjasti tsemppiä kaiken uuden ja vaikeiden pohdintojen keskelle! Isot päätökset ovat aina vaikeita, mutta teit varmasti niin kuin parhaaksi näit ja se on tärkeintä :) Toivovttavasti tärppää työnhaun suhteen!

 10. Voi miten hieno uutinen! Elämä ei tosiaan mene kovinkaan usein niin kuin odottaa, mikä tekee toisaalta kaikesta vähän jännittävämpää!
  Mulla on todennäköisesti muutto ensi syksynä, mikäli opiskelupaikka psykalle aukeaa. Saa nähdä päätyykö sitä itsekin Tampereelle! :)

  1. Kiitos paljon Anni <3 Sepä juuri, ikinä ei tiedä mitä elämällä on tarjota :) Oii, peukut pystyyn että opiskelupaikka tärppäisi!!

 11. Juurikin tossa viime viikolla pohdin kaverin kanssa, kuinka ihana kaupunki Tampere on! Tulet varmasti viihtymään täällä ;) Tervetuloa!

  1. Tampere on kyllä ihana! Hih, kiitos paljon :) Hauskaa kun siellä on niin paljon lukijoitakin, tuttuja maisemia siis tiedossa ensi syksynä täällä blogissa!

 12. Blogisi pitkäaikainen lukija täällä hei :) Upeaa, että annat Tampereelle mahdollisuuden. Itse olen aikaisemmin asunut Tampereella, nyt Helsingissä. Jossain asioissa Tampere on huomattavasti parempi kuin Helsinki – elämää, mahdollisuuksia ja upeita ihmisiä on muuallakin kuin kehä kolmosen sisäpuolella. Mukavaa keväänjatkoa sinulle :)

  1. No heipähei, ihana kun innostuit kommentoimaan <3 Tampereessa on ehdottomasti omat hyvät puolensa ja ylipäätään tykkään kaupungin rennosta meiningistä :) Innolla siis jo odotan syksyä, tästä tulee varmasti hyvä juttu! Kuin myös mukavaa kevään jatkoa, tai kai tässä vaiheessa saa jo toivottaa kesää ;)

 13. Jee Tampereelle! Tervetuloa! Onko sulla täällä ketään kavereita ja tuttuja? :) Ootko ajatellut et näkisit joitain tamperelaisia lukijoitasi? :)

  1. Kiitos paljon Sofia! Eräs hyvä ystävä asustaa Tampereella ja muutamia tuttuja myös, mutta ei niitä kavereita ihan liiaksi siellä ole suurimman osan asustaessa kuitenkin Helsingissä. Oikein kiva idea, täytyy laittaa tämä korvan taakse! :)

 14. Oi suuresti tervetuloa Tampereelle ? Itse olen Tampereelta kotoisin josta muutin poikaystävän perässä länsirannikolle. En ole katunut hetkeäkään ❤️

  1. Kiitos paljon Eveliina! Tärkeintähän on olla läheisten ihmisten luona, joten uskon että ollut oikea päätös sinullakin <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *