Laiskan leipurin salaisuus

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Fazer 

Vappu lähestyy kovaa vauhtia, joko teillä on suunnitelmat valmiina? Ainakin lämpöennusteet näyttävät vielä tässä vaiheessa lupaavilta, joten ulkona vietetty piknik ei kuulosta edes kovin utopistiselta ajatukselta, kuten se usein vappuna tuppaa tekemään. Jokin porukalla nyyttärihengessä järjestetty piknik olisikin ihana idea, mutta mitä ihmettä sitä pakkaisi eväskoriin, jos vaikka jälkkäri napsahtaa omalle kohdalle? Jotain itse tehtyä mutta kuitenkin helppoa herkkua, jolla voisi vakuuttaa seuralaiset ja joka ei välttämättä vaatisi säilyttämistä kylmässä… Perinteinen korvapuusti on aina hyvä idea!

Fazer_bakeiteasy6 Fazer_bakeiteasy8

Minä kuitenkin miellän korvapuustit vähän haastavaksi leivonnaiseksi, lähinnä omista karvaista kokemuksistani johtuen. “Eivätkö yhteistyökumppanisi ole jo ymmärtäneet, ettet osaa leipoa eikä lopputulos ole kovin visuaalinen?” kiusoitteli eräs ystävänikin kun kerroin ryhtyväni leipomispuuhiin ja pyöräyttäväni pullia. Taustaksi kerrottakoon, että saan aina tasaisin väliajoin kuulla eräistä tekemistäni nalleleivoksista jotka olivat kaikkea muuta kuin esteettisiä ja aiheuttivat naurunremakkaa Whatsapp-keskustelussamme. Tämä ystäväni kommentti toimii kuitenkin hyvin pohjustuksena Fazerin Bake It Easy -kampanjaan – helppoa ja takuuvarmasti onnistuvaa leivontaa tälle epätoivoiselle kodinhengettärelle, kiitos!

Jotkin leivonnaiset kyllä hallitsen, kuten juustokakut ja porkkanakakut, mutta mikään pullantuoksuinen avokki en tosiaan valitettavasti ole. Olen elämässäni tasan kerran yrittänyt leipoa korvapuusteja, paino sanalla yrittänyt, sillä ne levisivät uunissa epämääräisiksi  kiekuroiksi. Tästä on jo useampi vuosi aikaa, mutta siitäkin huolimatta epäonnistuminen kalvaa yhä mielessäni eikä tuore pulla ole sen jälkeen keittiössämme pahemmin tuoksunut.

Fazer_bakeiteasy7 Fazer_bakeiteasy3

Fazerin uudet Bake It Easy -valmistaikinarullat olivatkin vastaus rukouksiini. Taikinoita löytyy täytettyinä versioina suklaalla, vaniljalla, kinuskilla sekä perinteisesti kanelilla, jonka itse tällä kertaa nappasin pakastealtaasta mukaani. Tykkään varsinaisia valmispakastepullia ennemmin tehdä tarjottavia itse, mutta kun omat taidot eivät näytä riittävän, on turvauduttava muihin konsteihin. Nämä taikinapötköt ovatkin siitä näppäriä, että lopputulosta voi itse vielä helposti tuunata! Perinteiset korvapuustit maistuvat tietysti aina, mutta miltä kuulostaisi esimerkiksi Eeva Kolun loihtimat Kahvi-pekaanipullat tai Annen Vaaleanpunaiset suklaa-vadelmapullat?

Minä puolestani menin ylättäen sieltä mistä aita on matalin ja päädyin pyöräyttämään korvapuustit kuppikakkutyyliin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan leikkasin rullasta muutaman sentin levyisiä paloja, voitelin kananmunalla ja paistoin puustit muffinssivuuissa taikinapaketin ohjeiden mukaisesti. Paiston jälkeen annoin pullien hetken jäähtyä, tällä välin jäi hyvin aikaa fiilistellä vappukoristeitakin. Värikkäillä vuuilla ja parilla viuhkalla saa jo tunnelmaa aikaiseksi, vaikka kieltämättä itseäni nauratti, kuinka vappukoristeluni muistuttivat ennemmin lasten synttärikutsuja. Pullien hieman jäähdyttyä sulatin vesihauteessa valmiiden puustien päälle valkosuklaata sekä ripottelin tuoreita pensasmustikoita. Sairaan helppoa, mutta maistuu varmasti jokaiselle herkkusuulle!

Fazer_bakeiteasy1 Fazer_bakeiteasy4

Pullien ollessa uunissa jännitin miltä lopputulos tulee näyttämään ja seuraako paha karma minua, mutta puustit olivatkin great success! Kutsuin illalla vanhempani extempore pullakahveille ja leipomukseni saivat heiltäkin kehuja. Olin ihan varma, että jokin menisi puusteissa pieleen – on siis hyvä etttä joku kaltaiseni mämmikoura testaa nämä ;) Vinkkinä, mikäli ruudun takaa löytyy muita laiskoja leipureita ja vappuleivonnaiset ovat vielä suunnittelun asteella!

7 thoughts on “Laiskan leipurin salaisuus

 1. Ompa herkullisen näköisiä, täytyy laittaa testiin joku kerta! Pullat ovat tähän mennessä aina ihan hyvin onnistuneet, mutta sanottakoon että inhoan taikinan vaivaamista kun kädet ovat yltäpäältä taikinassa vielä monen pesukerran jälkeenkin :’D joten tämä voisi olla hyvä ja toimiva vaihtoehto!

  1. Joo se taikinan vaivaaminen on kanssa ihan oma prosessinsa! Monta syytä siis suosia näitä valmistaikinoita, hehe ;)

 2. Minä ostin juurikin tuon kanelipullatangon meille kotiin parisen viikkoa sitten, kun oli tulossa kaverit kahville. Oli yllättävän hyvää valmispullaksi! Ja helppoa sekä sotkutonta leipomista :) Mun pullien esillepano ei ollut yhtä kaunis kuin sinulla, seuraavalla kerralla sitten yritän enemmän :D

  1. Kiva kuulla, että siellä on jo testattu! Helppous ja siisteys olivat kyllä ehdottomasti plussapuolia, joten veikkaan että oikaisen korvapuustien suhteen näillä jatkossakin ;)

 3. Oli pakko ostaa kokeiluun, kun niin monessa muussakin blogissa hehkutettu. Kohta meille on iltapalaksi tuoretta pullaa ja ai, että mikä hurmaava tuoksu saatiinkaan kotiin pienellä vaivalla :) toivottavasti vielä maistuvat hyvilta. Uskon kyllä niin ;)
  Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  1. Oi että, nam! Toivottavasti maistui, meidät ainakin vakuutti kertaheitolla :) Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *