Kaksi ihanaa aamupalareseptiä

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & GoGreen

Olen aikaisemminkin maininnut, kuinka nyt väliaikaisen etäsuhteen myötä poikaystäväni työskennellessä Tampereella olen kaivannut aivan suunnattomasti niitä yhteisiä pieniä hetkiä. Monet ovat todenneet, että eihän tuo välimatka nyt ole mitään, kun olette asuneet puoli vuotta eri puolilla maailmaa näkemättä toisianne kertaakaan. No ei tietenkään, mutta kun on sen jälkeen saanut rakkaan takaisin kainaloon ja osaksi sitä jokapäiväistä arkea, on vaikeaa olla taas ilman. Sitä yhteistä arkea kun kaipaan kaikista eniten.

Kookosmangotuorepuuro2 Kookosmangotuorepuuro1

Saman katon alla vietetyistä yhteisistä viikonloppuaamuista onkin otettava kaikki ilo irti – nyt niitä on osunut jopa kaksi putkeen joten voi onnen päiviä. Fiilistelemme usein pitkin viikkoa, kuinka viikonloppuna sitten nukutaan pitkään ja tehdään hyvää aamupalaa – hands down yksi parhaista asioista ja sen voimin jaksaa aina odottaa viikonloppua. Aamiainen nautitaan viikonloppuisin kuvasta poiketen usein rennosti sohvapöydän äärellä jonkin yhteisen sarjan pyöriessä taustalla ja karvaisen perheenjäsenemme tapittaessa lattialla sattumien varalta.

Tässä aamupalaesimerkkinä GoGreenin tuotteista koottu herkullinen kokonaisuus. Mango on yksi tämän hetken satokausihedelmistä ja bongattuani sitä kaupassa edullisesti innostuin pitkästä aikaa nappaamaan koriin. Valmistin edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään tuorepuuron, josta löytyy muun muassa GoGreen Chiansiemeniä sekä Makeuttamatonta Kookosjuomaa. Aamulla ei tarvinnut kuin koristella haluamillaan lisukkeilla ja pilkkoa päälle mangoviipaleet. Simennäkkäri taas on helppo ja herkullinen aamupala, joka maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi avokadon kanssa.

Siemennäkkäri3

 

Mangochiatuorepuuro3

Kookoksinen mango-chiatuorepuuro
1 dl kaurahiutaleita
2 dl GoGreen Makeuttamatonta Kookosjuomaa

1 dl jogurttia (soijajogurtti, kreikkalainen, luonnonjogurtti tms.)
1 rkl GoGreen chiansiemeniä
hunajaa

Koristeluun:
tuoretta mangoa
GoGreen chiansiemeniä

kookoshiutaleita

Sekoita illalla kaurahiutaleet, kookosjuoma, jogurtti ja chiansiemenet kulhossa, lorauta sekaan myös hieman hunajaa tuomaan makeutta. Laita päälle kansi tai kelmua niin että tuorepuuro on ilmatiiviisti ja pistä yöksi jääkaappiin tekeytymään. Aamulla puuro on valmis nautittavaksi, lisää vain päälle haluamasi hedelmät tai marjat sekä chiansiemeniä ja kookoshiutaleita.

Helpot siemennäkkärit

1 dl GoGreen auringonkukansiemeniä
 1 dl GoGreen seesaminsiemeniä
 1/2 dl GoGreen pellavansiemeniä
1/2 dl GoGreen kurpitsansiemeniä
1/2 dl GoGreen chiansiemeniä
2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl oliiviöljyä
merisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään, keitä vesi ja kaada se kuumana seoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Levitä seos ohuesti leivinpaperille peittäen koko pellin. Paista uunissa 50-60 minuuttia tai kunnes näkkäri on ruskistunut, leikkaa uunista tullut kuuma näkkäri paloiksi ja anna jäähtyä. (Ohje täältä).

Mangochiatuorepuuro2 Gogreen1

Aamuun kuuluu tietysti aina myös kahvi – ja runsaalla maidolla kiitos. Itse asiassa erilaiset kasvimaidot ovat hiljalleen hiipineet jääkaappiini vakiasukeiksi. Tuorepuuroihin ja smoothieihin vaihtelen kaikkea mantelimaidosta soijamaitoon tai kookosjuomaan vähän sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään, kahvimaitona taas olen viime aikoina käyttänyt kauramaitoa. Soijamaito on omaan makuuni liian makeaa kahviin, kauramaito taas on ihanan täyteläisen ja pehmeän makuista – suosittelen kokeilemaan jos olet kenties minun tapaani ensin soijamaidon jälkeen tyrmännyt kasvimaitojen toimimivuuden kahvin kanssa. En muuten välttele maitotuotteita, mutta jos voin itse omilla pienillä valinnoilla edes himpun verran tehdä ympäristön kannalta jotain hyvää, niin se kannattaa. Lisää inspiraatiota kasvimaitojen käyttöön löytyy muuten Henriikan kattavasta postauksesta.

Mangochiapuuro1 Siemennäkkäri2

Varoituksen sana – eksoottinen tuorepuuro saa kaipaamaan kesän lämpöä ja näkkärit taas saattavat aiheuttaa vakavaa riippuvuutta. Ihanaa sunnuntaita teille!

2 thoughts on “Kaksi ihanaa aamupalareseptiä

  1. Mango on sellainen hedelmä mitä on pitänyt jo pitkään kokeilla ihan sellaisenaan, mutta ei vaan ikinä muista. En ole edes tiennyt milloin niiden kausi on, mutta kun nyt kerroit niiden kauden olevan niin sain kirjoitettua mangon kauppalappuun. :D Jännä että pidän mm. mangojogurtista, mutta silti en muistaakseni koskaan ole itse sitä hedelmää syönyt.

    1. Mango on superhyvää, sellaista ihanan makeaa ja koukuttavaa! Kannattaa kärkkyä kaupoissa niitä syöntikypsiä yksilöitä, niin ei tarvitse odotella kypsymistä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *