Täydellinen tomaattikeitto fetalla

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Arla Apetina

Tomaattikeittofetalla3

Ruokakokeiluilla jatketaan – johan tässä rikotaan ennätyksiä kun olen viikon sisällä kokeillut jo kahta eri reseptiä. Olen laiskan kokin lisäksi hieman epävarma sellainen ja epäilen aina omia taitojani keittiössä, mikä on myös osasyynä siihen, miksi niin harvoin tulee testattua mitään uutta. Turhaudun ruuanlaitossa pienistäkin vastoinkäymisistä (kuten tällä kertaa siitä miten laatikoista ei mistään löytynyt purkinavaajaa, mutta terävällä juustoveitsellä selätettiin sekin este) ja tekisi mieli viskata padat ja kattilat ikkunasta, jos lopputulos ei meinaa vastata toivottua. Vitsit miten hyvä fiilis siitä kuitenkin tulee, kun kokkailuissaan puolestaan onnistuu paremmin kuin odotti!

Tomaattikeittofetalla4 Tomaattikeittofetalla5

Tämänkin päivän reseptissä keskitytään kasvisruokaan – kuten viimeksi jo puhuin, olisi tavoitteenani lisätä kasvisruokailun määrää. Tarkemmin asiaa mietittyäni totesin tekeväni kasvisruokaa kotona jo entuudestaan silloin tällöin ihan huomaamattani, kuten erilaisia lihattomia munakkaita, keittoja ja pastoja. Jotenkin tämän päivän trendien myötä miellän kasvisruokailun varsinaiseksi hifistelyksi ja sitä tuntee välillä olevansa hukassa kaikkien lukuisten vaihtoehtojen kanssa, mutta kasvisruokaa voi onneksi tehdä kotona hyvin perinteisestikin, kuten esimerkiksi erilaisia keittoja.

Päädyin kokeilemaan lounaaksi kotitekoista tomaattikeittoa, joka oli paitsi hurjan hyvää myös aivan äärimmäisen helppo tehdä! En tiedä miksi aina kuvittelen kaikkien reseptien olevan kovin monimutkaisia. Tuunasin tomaattikeittoa vielä Arla Apetinan juustolla, joka toi täydellisen lisän herkulliseen keittoon. Fetaahan voi käyttää salaattien lisäksi moniin lämpimiin ruokiin (kuten Annen tapaan vaikka pizzakulhossa), ja itse ujutan kuutioita usein muun muassa juuri munakkaisiin, lasagneen sekä pastojen päälle. Apetinan Snack-pakkauksia tosin voisin popsia helposti ihan sellaisenaankin, etenkin oliiviversiota, nam.

Tomaattikeittofetalla2 Tomaattikeittofetalla1

Tomaattikeitto fetalla

kilo kypsiä tomaatteja (n. 8 koosta riippuen)
1 porkkana
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4 dl vettä
kasvisfondi
1 rkl sokeria
purkki tomaattipyreetä (n.  2 rkl)
tuoretta basilikaa
Arla Apetina Classic juustokuutioita
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
suolaa

Pilko sipuli ja valkosipuli, viipaloi porkkana paloiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuumenna isossa kattilassa reilu loraus oliiviöljyä ja kuullota sipulit sekä porkkana. Lisää joukkoon vesi, tomaattilohkot, tomaattipyree, sokeri ja kasvisfondi. Silppua mukaan nippu tuoretta basilikaa. Anna kiehua liedellä niin kauan, kunnes tomaatit ja porkkanat ovat pehmenneet kunnolla, poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna soseutettu keitos vielä kevyesti, sekoita kuohukerma ja rouhaise ripaus suolaa, maun mukaan chiliä ja mustapippuria. Murusta keittoannosten päälle maun mukaan Arla Apetina Classic -juustokuutioita ja nauti! Tein keiton kaveriksi vielä avokadotoastin ja muussasin avokadosiivujen päälle Arla Apetina Snack Aurinkokuivattu tomaatti -juustoa.

Tomaattikeittofetalla7 Tomaattikeittofetalla6

Keittoa ensimmäisen kerran lusikalla maistaessani nousi huulille leveä hymy – jes, onnistui!  Olen nimittäin kerran aiemmin tehnyt tomaattikeittoa, joka ei ollut mikään erityisen great success, mutta tässä maut olivat täydellisesti balanssissa ja feta toi vielä oman silauksensa. Suosittelen laittamaan reseptin talteen ja testaamaan, tähän tuli ihan himo. Onneksi keitoissa on sekin hyvä puoli, että isosta kattilallisesta riittää monelle päivälle – saan siis popsia tätä lounaaksi tänäänkin. Kivaa päivää kaikille!

4 thoughts on “Täydellinen tomaattikeitto fetalla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *