Herkullinen pinaatti-lehtikaalilasagne

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Crème Bonjour

Olin erityisen iloinen lukiessani kommentteja mieluisimmista postauksista ja huomatessani, miten moni teistä tykkää ruokajutuista. Vielä iloisempi olen aina kuullessani jonkun kokeilleen jotain reseptiäni, niin siistiä! Tälle keväälle onkin tiedossa runsaasti ruokapostauksia, joten uskon että ne tulevat olemaan teidän mieleen. Tänään on jälleen yhden uuden ruokaohjeen vuoro!

Cremebonjour1

Aloitimme maanantaina viikon ystäväni kanssa harvinaisen kivalla tavalla. Kummallakin oli vapaapäivä luennoista, joten sen sijaan, että olisimme lähteneet yliopistolle ruokailemaan tai kokkailleet kumpikin tahoillamme päätimme tehdä lounasta yhdessä luonani. Sain Crème Bonjourilta haasteen kehitellä reseptiä Winter Warmers -teemalla heidän laktoosittomia tuorejuustojaan käyttäen. Teen kaikenlaisia laatikkoruokia ympäri vuoden, mutta erityisesti näin talvella tällaiset lämpimät vuokaruuat ovat mieleeni. Kun ulkona tuiskuaa ja on pakkasta (kyllä, takatalvi saapui ainakin tänne Vaasaan) on kiva lämmitellä sisällä hyvän ruuan äärellä.

Cremebonjour2 Pinaattilehtikaalilasagne1 Cremebonjour3

Tammikuu on ollut blogissa varsin kasvisruokapainotteinen ja tämäkin jatkaa ihan vahingossa teemaa, mutta hyvä vaan saada vaihtelua omaan ruuanlaittoon. Mietin pitkään eri vaihtoehtoja reseptiä varten ja päädyin lopulta kokeilemaan pinaatti-lehtikaalilasagnea, joka kuulosti täydelliseltä helmikuisen talvipäivän lämmittäjältä. Höystimme lasagnea vielä paitsi Crème Bonjourin Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustolla myös herkkusienillä ja ripauksella chiliä.

Eikä tämä lasagne lihaa kaivannutkaan, pääosassa kun ovat värikkäät kasvikset ja täyteläisyyttä sekä mausteisuutta antava tuorejuusto. Tuorejuustot ovat itselläni usein käytössä ruuanlaitossa, sillä niillä saa helposti tuotua makua ruokiin ilman suurempaa vaivannäköä. Tähän olisi varmasti sopinut moni muukin Crème Bonjourin vaihtoehto, kuten esimerkiksi Yrttitarha -tuorejuusto, Aurinkokuivatulla tomaatilla ei kuitenkaan ikinä voi mennä vikaan ja se natsasi tähän reseptiin loistavasti.

Pinaattilehtikaalilasagne8 Pinaattilehtikaalilasagne4

Pinaatti-lehtikaalilasagne

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
puolikas chili
1 pkt tuoreita herkkusieniä
n. 100g lehtikaalia
1 pkt pinaattia
1 pkt kirsikkatomaatteja
2 purkkia tomaattimurskaa
purkki Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
tuoretta basilikaa
juustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, voitele vuoka kevyesti.

2. Hienonna sipulit sekä chili (poista halutessasi siemenet). Poista lehtikaalista keskiosan lehtiruoti ja silppua lehdet, silppua myös pinaatit. Viipaloi kirsikkatomaatit sekä herkkusienet.

2. Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipulit, chili sekä lehtikaali – anna hetken kuullottua ja lisää pannulle kirsikkatomaatit sekä pinaatinlehdet. Lisää joukkoon tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet, silppua sekaan tuoretta basilikaa ja anna hautua hetki. Paistoimme toisella pannulla herkkusienet, mutta jos tila riittää, voit myös paistaa kaikki samalla.

4. Lado vuokaan pohjalle ensin kerros lasagnelevyjä ja sen jälkeen kastiketta, halutessasi voit laittaa jo kerrosten väliin juustoraastetta. Jätä kolmannelle kerrokselle lasagnelevyjen päälle kastiketta ja ripottele juustoraastetta maun mukaan. Paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

Pinaattilehtikaalilasagne2 Pinaattilehtikaalilasagne5

Laatikkoruuat näyttävät aina hieman epämääräisiltä, mutta älkää antako sen hämätä, sillä tästä tuli superhyvää. Ahmimme ystäväni kanssa lähes puolilaatikollista yhdeltä istumalta ja totesimme vielä mahat täynnäkin, kuinka tekisi mieli yhä syödä, mutta enää ei vaan kykene. Toivottavasti maistuu teillekin!

17 thoughts on “Herkullinen pinaatti-lehtikaalilasagne

 1. Sun reseptit on kyllä aina niin herkullisia, tätä on kyllä pakko koittaa heti ensi viikolla. Meillä lemppari lasagneksi on noussut sun resepti kesäkurpitsalasagnesta, saa nähdä päihittääkö tämä sen:D

  1. Voi ihana kuulla, kiitos! Tuun superiloiseksi tällaisesta palautteesta, olen ennen vähän arkaillut näiden reseptijuttujen tekemistä, mutta nyt saanut teidän kommenttien myötä huimasti motivaatiota :)

 2. Tää oli tosi hyvää, kiitos ohjeesta! Käytin tosin kaapissa lojuneet makaroonit lasagnelevyjen tilalla, mut hyvin toimi tuollasena vegemakaroonilaatikkonakin. :) Tällaiset simppelit kasvisruoat on aina kivoja kokeilla, joten kiva kun pistät niitä jakoon.

  1. Hei mahtava kuulla, kiitos Minni kun tulit huikkaamaan! Hyvä tietää että toimii vähän kuin makaronilaatikkonakin :)

 3. Hei, tein tänään ja hyvää tuli! Simppelit ja hyvät ohjeet ovat aina tervetulleita, niitä on myös helppo muokata sen mukaan mitä kaapista löytyy.

  1. Hei Johanna, ihana kun tulit kommentoimaan! Tosi kiva kuulla, että maistui :) Helppoja ja yksinkertaisia ohjeita suosin itsekin, joten niitä täältä takuuvarmasti löytyy. Mukavaa alkavaa viikkoa!

 4. Paljonko tuorejuustoa tohon siis tulee? Tuorejuustoa ei ole mainittu lainkaan tossa ainesosalistassa?

  1. Moikka, tuorejuusto on kyllä listassa kohdassa “purkki Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa”. Tuorejuustoa tulee siis koko tuo purkillinen :)

   1. Outoa, mulla ei kyllä Pinaatti-lehtikaalilasagne otsikon alla olevassa ainelistassa lue mitään tuorejuustosta? Mutta hyvä tietää että yksi purkki niin voin laittaa reseptin kokeiluun :)

    1. Moikka Petra, tuorejuusto on reseptissä tuossa kohtaa tomaattimurskan alla, ehkä siihen sisällytetty linkki hämää :) Mutta eikun kokeiluun, toivottavasti maistuu!

     “2 purkkia tomaattimurskaa
     purkki Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
     suolaa
     mustapippuria”

     1. Moi taas :D Sori kun jankutan aiheesta, mutta mulla ei ihan tosissaan lue tomaattimurskan alla tota vaan siinä on tyhjä väli ja sen jälkeen suola ja mustapippuri? En nyt halua mitenkään ilkeillä tms, mutta oisko jotain ongelmaa blogipohjassa? Käytän chromea ja windows 10:a ja ei tosiaan näy tollasta. Mutta en siis tarkoita tätä pahalla, lähinnä vaan jos haluat selvittää ongelmaa eteenpäin. Itseä vaan alun perin kiinnosti kokeilla reseptiä ja jäin ihmettelemään tuorejuuston määrää :)

     2. Tsekkasin vielä niin firefoxilla näköjään näkyy toi tuorejuusto eli tosiaan jotain ongelmaa vissiin chromella :) Sori kauhea kommenttitulva tästä aiheesta!

     3. Eikä, onpa outoa.. Kiitos kun tsekkasit asian ja tulit vielä sanomaan! En nimittäin osannut kuvitellakaan ettei sitä näkyisi, mutta ilmeisesti linkki ei jostain syystä toisella selaimella näy, Safarilla ainakin kun pelittää.. Minäpä laitan asian eteenpäin ja saadaan toivottavasti kuntoon, kiitos vielä Petra :)

  1. Heippa! Itse käytin tuoretta babypinaattia, mutta varmasti voi myös korvata pakastepinaatilla :)

 5. Ihan järkky hyvää tuli, kiitos! Laitoin kokonaisen chilin kun oli aika pieni sekä oli ruukkulehtikaalia. Koin, että sitä ei kovinkaan tartte reunoilta repiä kun se keskus on siinä hennompi. Toivon, että jatkossakin jaat reseptejäsi sillä tämä meni meillä kyllä jatkoon. Erityisesti nämä kasvisruoat kiinnostaa ? Ihanaa kevättä!

  1. Superkiva kuulla, kiitos Maarit kun tulit kommentoimaan! Ehdottomasti laitan reseptejä jakoon jatkossakin, näistä on tullut niin hyvää palautetta että teen mielelläni :) Kuin myös ihanaa kevättä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *