Terveellistä napostelua

Yhteistyössä AsennemediaVaasan

Olen kertonut teille ennenkin urheilutaustastani – tai lähinnä sen olemattomuudesta. Urheilu on tullut mukaan jokapäiväiseen arkeeni ihan vasta nyt aikuisiällä ja olen parin vuoden sisällä vihdoin löytänyt sen kuuluisan liikunnan ilon. Nuorempana se hukkui jonnekin sinne syvälle pakollisten liikkatuntien syövereihin ja verenmakuisiin coopertesteihin, eikä mikään saanut minua innostumaan urheilusta. Kesti pitkään, kunnes löysin oman liikuntamuotoni kuntosalista ja sain siellä käymisen sisällytettyä osaksi arkeani.

Ruisnacho3 Ruisnacho4

Ei sillä, etteikö yhä tulisi päiviä, kun sohvannurkka kiinnostaisi urheilemaan lähtemistä enemmän, ja esimerkiksi joulukuu meni ihan penkin alle löydettyäni itseni salilta hikoilemasta yhden ainoan kerran. Filosofiani urheilun suhteen ei kuitenkaan ole niin vakava – silloin kun ei huvita, ei ole mikään pakko raahata itseään väkisin salille ja on lupa höllätä. Jos nyt ei ihan tällaiseksi yli kuukauden mittaisiksi venyisi paussit. Oli kuitenkin kiva huomata, että laiskotteluksi menneen joululoman aikana aloin kaivata tutulle vakkarisalilleni ja sitä omaa arkipäivän hetkeä urheilun parissa. Eli kliseistä mutta totta myös omalla kohdallani – tammikuussa taas itseä niskasta kiinni tämän pienen breikin jälkeen! Eikun urheilukamat esiin kaapin perältä ja Spotify-lista täyteen uusia biisejä, niistä saa aina kummasti puhtia treenaamiseen. Kyllä se tästä taas lähtee, sitä paitsi kaverin kanssa sovittuja salitreffejä on tosiaan jo ehtinyt tulla ikävä.

Ruisnacho1 Ruisnacho6

Urheiluun liittyy tietysti terveelliset elämäntavat kauttaaltaan ja esimerkiksi ruuan suhteen olen saanut itseni pidettyä aina aika hyvin tasapainossa – pidän hyvästä sekä puhtaasta ruuasta ja syön perusterveellisesti sallien itselleni myös herkuttelun. Lisäksi rakastan napostelua, mikä ei suinkaan tarkoita että käsi hapuilisi joka ilta television äärellä sipsipussille, vaikka sipsit yksi paheistani onkin. Napostelua voi kuitenkin tehdä myös hyvällä omatunnolla, ja nämä kauppojen kuivaleipähyllyltä löytyvät Vaasan RuisNachot ovatkin oiva korvike, kun haluaa esimerkiksi illanviettoon jotain sipsejä ravintorikkaampaa tarjottavaa. Kaikki RuisNachot on leivottu 100% täysjyvärukiista ja ne sisältävät runsaasti kuituja, eikä niissä ole myöskään lisättyä rasvaa. Ei lainkaan huono naposteltava siis, päinvastoin!

Ruisnacho4

Makujenkin suhteen on mistä valita, sillä suolaisia RuisNachoja löytyy neljässä eri maussa; Seesami & Merisuola, Tomaatti & Rosmariini, Valkosipuli & yrtit sekä Paahdetut siemenet. Pidimme viikonloppuna tyttöjen kanssa illanvieton lomassa pientä tastingia ja yritimme valita oman suosikkimme – ystäväni taisivat liputtaa eniten Seesami & Merisuolan puolesta, itse en taas osannut vielä päättää sen ja Paahdettujen siemenien välillä. Erilaiset dipit ovat täydellinen pari RuisNachoille, ja meillä oli pöydässä aina toimiva Avokadodippi sekä uutena kokeiluna Aurinkokuivattutomaatti-hummus. Laita alta löytyvät reseptit talteen ensi kertaa varten, myös kollegani Natan dipit kuulostivat superhyviltä! Ainakin meillä kulhot hupenivat illan aikana pöydässä nopeasti, onneksi muutamat Nachot jäi vielä kaappiin, kun tätä postausta kirjoittaessani iski hirvittävä himo.

Ruisnacho3

Aurinkokuivattutomaatti-hummus
2 dl kikherneitä
2 rkl tahinia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
4 rkl sitruunan mehua
aurinkokuivattuja tomaatteja (noin 8)
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Avokadodippi
2 avokadoa
puoli desiä turkkilaista jogurttia
puolikas chili
sitruunan mehua
1-2 valkosipulin kynttä

Ruisnacho5 Ruisnacho2 Ruisnacho7 Ruisnacho2

3 thoughts on “Terveellistä napostelua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *