Kotitekoiset Cappuccinot

Yhteistyössä Asennemedia & Paulig Cupsolo

Parempi puoliskoni ei ole aikaisemmin innostunut ideasta, että hankkisimme kahvikoneen meille tänne Vaasaan. Hän kun on vannoutunut suodatinkahvin ja erityisesti Presidentin Tumman Paahdon ystävä, eikä välitä maitoisista cappuccinoista tai lateista kuten allekirjoittanut. Nyt kuitenkin tiesin mistä narusta vetää ja valmistelin hänelle myyntipuheeni kuvittele kapselikone jolla saat vaikka sitä Presidenttiä yhdellä painalluksella (samalla kun minä saisin ne ihanan maitoiset cappuccinoni). Ja niin meille muutti kauniin sieppeä valkoinen Pauligin Cupsolo Empire -kapselikone.

Paulig2 Paulig4

Kapselikonetta valitessani mietin useamman Pauligin vaihtoehdon välillä päätyen kuitenkin tähän Empireen – pääosin sen kauniin ja siron ulkomuodon vuoksi. Näin esteetikolle ulkonäöllä on tietysti väliä! Lisäksi Empiressä on kolme säädettävää annoskokoa, kun muissa Pauligin Cupsolo-laitteissa on kaksi, ja koin senkin plussaksi. Cupsolo -laitteita voi ostaa paitsi Paulig Shop -verkkokaupasta myös hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä, joten malleja pääsee katselemaan ja vertailemaan luonnossakin.

Paulig11 Paulig92 Paulig5

Olen testannut tavallisten kahvien lisäksi myös cappuccinoja, joiden valmistaminen on helppoa tämän yhden laitteen avulla. Kaikki Pauligin Cupsolon maitokahvit ovat vähälaktoosisia, ja makuja löytyy tavallisen Cupsolo Cappuccinon lisäksi Caramel sekä Vanilla. Makukahveilla saa kätevästi taltutettua päälle iskenyttä makeanhimoakin, vaikka ei käy kieltäminen, etteikö tuo alla vilahtava minttusuklaaraakakakku olisi maistunut taivaalliselta kahvin kanssa.

Kaikissa Cupsolo Cappuccino -paketeissa tulee kahdeksan espressokapselia ja saman verran vähälaktoosisia maitokapseleita. Cappuccino tehdään asettamalla ensin maitokapseli koneeseen ja painamalla ison kupin painiketta (tai erillistä maitopainiketta riippuen laitemallista), minkä jälkeen valmistetaan espressokapselilla ja pienen kupin painikkeella espresso. Annoskokoja voi myös säätää itse – ohjeet löytyvät täältä, jossa lisäksi kattavampia käyttöohjeita.

Paulig7 Paulig6 Paulig102

Cappuccinojen ohella olen usein tehnyt tavallisenkin kahvini Cupsololla – tämän hetkinen suosikkini kapseleista on sen perinteisen Presidentin lisäksi tumma ja paahteinen Parisien. Rakastan laitteen helppoutta ja sitä ettei tarvitse mittailla kahvia ja säheltää purujen kanssa – nimimerkillä purut liian usein pitkin pöytiä ja lattioita. Joko teiltä löytyy kotoa Cupsolo?

10 thoughts on “Kotitekoiset Cappuccinot

 1. Ei vielä löydy Cupsoloa, vaikka kauan sitä onkin mietitty. Välillä mietimme näitä kapseli juttuja ja välillä taas ihan oikeaa konetta, joka jauhaa pavut ja maito vaahdotetaan itse. Hmm, hankalia kysymyksiä! Olisi kyllä ihanaa jos aina silloin tällöin saisi cappuccinon kotonakin <3
  Ihania kuvia ja herkullisen näköinen kakkupala!
  Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! :)

  1. Paljon on kyllä vaihtoehtoja nykyään, joten ei ihme että iskee valinnanvaikeus. Kannattaa käydä tutkimassa eri malleja ja miettiä, mitä ominaisuuksia kahvikoneelta kaipaa :) Kiitos paljon Johanna ja ihanaa sunnuntaita sinne myös!

 2. Haha olen samaa mieltä kuin poikaystäväsi – kahvi kahvina eikä mitään cappuccinoja tms., eihän ne ole oikeita kahveja! ;D

  Mutta varmaan kätevä laite tuo, jos tykkää sekä tavallisesta kahvista että noista erikoiskahveista, kun saa tehtyä molempia samalla vehkeellä!

  1. Haha, minä taas rakastan lattea ja muita! :D Vaikka toki maistuu arkena kahvi ihan sellaisenaankin, isoa maitotilkkaa unohtamatta. On tosiaankin kätevä, kun laitteella onnistuu monenlaiset juomat, niin esimerkiksi kaakaot kuin teetkin!

 3. Miten puhdistat cupsolosi? Meillä on kyseinen keitin, enkä ole löytänyt siihen suositeltuja pesuaineita mistään.

   1. Kiitos Suvi kun ehdit jo vastaamaan! Itselläni ollut Cupsolo vasta muutaman viikon, niin en ole vielä perehtynyt puhdistukseen sen tarkemmin :)

 4. Eikös teillä ollut käytössä myös Nespresson isompi kahvikone, Inissia Pro(?)? Mitä mieltä oot, kumpi näistä on parempi, onko kummassakaan jotain erityisen hyvää tai erityisen huonoa? :) Itsellä kahvikoneen hankinta mielessä ja tuo Nespresson yksilö tuntuis aika ihanalta (ja hintavalta…) vaihtoehdolta.

  Ja mikä ihana sävy sun kynsillä on? <3

  1. Helsingissä meillä on Nespresson Lattissima Pro. Hmm, näitä kahta on tosi vaikea verrata, kun ovat kuitenkin tyystin erilaiset laitteet. Nespressossa on automaattinen maidonvaahdotin joten se on vähän edistyksellisempi ja monipuolisempi, tässä Cupsolossa taas voi ainoastaan käyttää noita maitokapseleita tai toisena vaihtoehtona maidon vaahdottaminen itse. Toisaalta Cupsolon kapseleita saa ostettua helposti ihan ruokakaupoista, Nespresson taas täytyy mennä omaan liikkeeseen tai tilata netistä. Cupsolossa on myös se parempaa, että tavallisen kahvin juojalle kuppien annoskoot ovat Nespressoa paremmat, Nespressossa isoinkin kuppi on todella pieni (ainakin omaan ja poikaystävän makuun), kun taas ainakin tässä Empiressä isoin kuppi on täydellisen kokoinen.

   En tiedä onko tästä yhtään apua mutta toivottavasti edes vähäsen :) Niin ja kynsissäni on Lumenen ihana sävy Silokallio – harmaa on kivaa vaihtelua ainaisiin punaisen ja nuden sävyihin!

 5. Moi!
  Nespresso laitteeseen saa kahvikapseleita eräästä saksalaislähtöisestä ruokakaupasta, Bellarom merkkisiä ja hinta n. 2 euroa/10kpl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *