In Search of A Black Shoulder Bag

Ei pääse koira karvoistaan, eikä laukkufriikki haaveistaan. Viimeiseen vajaaseen vuoteen mielessäni ei tosin ole ollut mitään laukkua hankittuani söpön pikkuisen Saint Laurentin Camera Bagin Pariisista matkamuistoksi, mutta nyt laukkukärpänen on alkanut taas pörrätä ylläni. Voi kun pääsisikin takaisin Galeries Lafayettelle, jossa kaikki merkit ovat edustettuna kätevästi saman katon alla!Laukut1

Mielessäni siintää tällä hetkellä musta, mieluiten keskikokoinen (tai jotain sen ja pienen väliltä) hihnallinen laukku. Olen todennut olalle menevien mallien olevan ehdottomasti käytännöllisimpiä, ja aivan erityisesti kaipailisin laukkua, jossa hihnan saisi tarvittaessa myös tuplana lyhyemmäksi. Tykkään hurjasti Mulberryn Medium Lilystäni, joka näkyy olallani esimerkiksi täällä, ja juuri jonkin sitä vastaavan haluaisin myös mustana. Koko on niin näppärä ja laukkua on helpompi kantaa lyhyemmillä hihnoilla, mutta mistä sellainen mustana?

Yllä muutama malli lähinnä antamassa osvittaa siitä mitä haen. Fendin 2Jours olisi koon puolesta hyvä, mutta tuplahihna puuttuu ja myös laukun avonaisuus arvelluttaa. Saint Laurentin Sunset taas olisi malliltaan juuri sellainen kuin haluaisinkin, mutta Small tai Medium -kokoa en ole juurikaan nähnyt myytävän ja laukkua on ainoastaan hopeisilla yksityiskohdilla. Mutta olisiko se oikeastaan edes huono vaihtoehto? Mitä enemmän tuota tuijotan sitä kivemmalta se alkaa näyttää hopeisista metalleista ja kiiltonahasta huolimatta! Chloélta sen sijaan uusi Mily löytyisi kultaisilla metalleilla ja oikeanlaisella hihnalla, mutten ole varma pidänkö noin massiivisesta lukosta, Faye taas ei ehkä ole kuitenkaan tyyliseni. Saa nähdä siis, löytyykö mielikuvieni kaltaista laukkua – ehkäpä keväällä Milanosta, jonne varasimme juuri lennot Marseillen kämppisteni kanssa ;)

14 thoughts on “In Search of A Black Shoulder Bag

 1. Hei mä olenkin vähän salaa toivonut laukkupostauksia sinulta, täällä kun toinen pahimman luokan laukkufriikki ;)
  Näkisin sinulla ehkä parhaiten tuon Saint Laurentin tai Chloén Milyn, Faye sen sijaan on vähän vaikea kuvitella olallesi, mutta miksei :) Itse tykkään omasta Mini Fayesta tosi paljon, varmasti eniten käytössä, mitä itsekin ihmettelen kun se on niin Mini :D Ja tiedätkös, vaikka olen aina tykännyt kullanväristä, aion ehdottomasti hankkia seuraavan laukkuni hopein metallein, vaihtelu virkistää!

  Ooh Milano <3 Uskon, että tykkäätte kaupungista, omien suosikkejeni listalla ainakin :) Mehän oltiin siellä viime vuonna just huhtikuussa ja siellä on jo ihan kesä silloin, muttei liikaa turisteja vielä tai liian kuuma, eli täydellinen aika matkustaa ;) Kauan olette? Lähtisin sinne ihan milloin vain uudelleen, muttei varmaan tänä vuonna sinnepäin kuitenkaan :/ Toivottavasti jonnekin päästään mekin lähtemään keväällä…

  1. Hei hauska kuulla! Tosiaan ei ole pitkään aikaan ollut mitään laukkua mielessä, niin ei ole tullut kirjoiteltua, mutta nyt oli taas aika ;) Kuten tekstissä kirjoitinkin ei Faye ehkä ole ihan oman tyyliseni, vaikka koko ja malli miellyttääkin. Milyssä on jokin mikä hämää ainakin näin kuvissa, ehkä juuri tuo tosi massiivinen kultainen lukko, mutta pitäisi nähdä luonnossa, samoin kuin tuo Saint Laurentkin. Ehkä hopeinen voisi oikeastikin olla ihan kivaa vaihtelua, saa nähdä!

   Oih, odotan Milanoa kyllä jo innolla! Meidän piti käydä siellä jo viime keväänä vaihdon aikana, kun ystäviäkin oli siellä vaihdossa samaan aikaan, mutta se sitten jäi muiden reissujen jalkoihin, nyt napattiin lennot matkamessujen tarjouksista. Huhtikuu kuulostaa täydelliseltä ajankohdalta, olisipa silloin olisi jo lämmin! Ollaan 3 yötä, eli aika tiivis reissu, mutta eiköhän siinä ehdi jo kuitenkin jotain :) Kiva kun on jotain mitä odottaa, toivottavasti tekin pääsette vielä reissuun keväällä!

 2. Mä tarvisin kans mustan olkalaukun ja oon jo pidempään etsiskellyt sitä täydellistä, joka täyttää mun kriteerit. Ajattelen mustan olkalaukun olevan laukku, jolle on aina käyttöä (ja silti sellaista ei vielä mun kaapista löydy..), että voisin maksaa siitä hieman enemmän. Siskoni osti syksyllä Guccin Soho Disco Bagin ja se on kyllä tosi kiva, mutta en viitsis ostaa samaa – voinhan aina tarpeen tullen lainata hänen laukkuaan. ;) Toi Fendin 2Jours on ollut yksi vaihtoehdoista, mutta olen pikku hiljaa kallistumassa Celinen Luggage Nanon puoleen.. Katsotaan, josko se jonain päivänä löytäis vielä tiensä mun käsiin :)

  1. Guccin Soho on kyllä kiva, mutta tosiaan ehkä voit sitten joskus lainailla siskoltasi, heh ;) Sovitin kerran Helsingin Luxbagissa tuota Fendiä, mutta se on kyllä tosi avonainen, vielä kun roikkuu tuossa olalla ettei pysty sitä oikein “hallitsemaankaan”. Celinen Luggage Nano on niiin kaunis, sinuna valitsisin sen ;)

 3. Laukkukärpänen on kyllä tosi itsepintainen laji, siitä ei pääse eroon millään! Täällä houkuttelisi myös musta yliolan laukku. Pari ehdokasta on jo näköpiirissä, mutta jospa sitä jaksaisi odotella kesän korville. :)

  Ihanaa maanantaita!

  1. No sanos muuta, se on vaarallinen laji :D Uusi laukku kesäksi ei kuulosta yhtään hullummalta. Täytyy itsekin vielä pohtia vaihtoehtoja ja käydä katsomassa, josko jotain näistä pääsisi sovittelemaan jo Suomessakin.

   Ihanaa maanantaita sinne myös!

 4. Täällä kirjoittelee toinen laukkufriikki. Se on kummallista, miten aina haaveilee seuraavasta laukusta. Onneksi haavelaukut ovat sen hintaisia, että niihin pitää säästää melko kauan. Ei ole siten kaapit täynnä laukkuja. Postauksen vaihtoehdoista näkisin sinulla tuon Fendin tai YSL:n laukun, itsekin pidän niistä kovasti. Jos tuo Fendi on kovin avonainen, kuten kerroit, se voi olla kyllä ongelma. Seuraavaan laukkuun tai matkaan kun on helpompi säästää, mikäli pankkikortti ei lähde varkaan mukaan. Itse haaveilin Guccin Soho Disco bagista ennen kuin siitä tuli “it-laukku” ja nykyään harmittaa, että sitä näkyy niin paljon. En silti ole oikein osannut päästää irti haaveestani…Odottelen jo myös innolla mihin laukkuun päädyt :) Kivaa viikkoa!

  1. Hyvä vaan tosiaan ettei niitä pysty hamstraamaan joka kuukausi, säilyy jokin hohtokin siinä että voi vihdoin ostaa jotain haaveilemaansa :) Ja niin kuin sanoit ei myöskään kaapit pursuile laukkuja!

   Hauska lukea miten moni on sanonut juuri tuon Saint Laurentin olevan eniten minua, täytyypä siis käydä pian katsomassa sitä livenä :) Fendi oli ainakin omille kriteereilleni liian avonainen, ei tarvitsisi sitten pelätä laukun käyttöä sen vuoksi. Ja hei jos joku laukku miellyttää silmää, niin se on sitten toissijaista onko se suosittu vai ei! Jos olet Guccin Sohosta haaveillut jo noin kauan, niin varmasti olisi oikea hankinta :)

 5. Täälläkin olis kova tarve mustalle arkilaukulle. Jokin hieman isompi kyllä. Antigonan kokoinen. Sellainen, että saisin kirjoja ja omaisuuteni sinne mukaan. Mikään muu kuin Antigona ei ole pitkään aikaan iskenyt, mutta hitsi kun tuntuu, että isompia mustia laukkuja ei ole tarjolla kauheasti :/ Myin vähän aikaa sitten Alexani ja vaikka se olikin isoin koko ei sinne mahtunut tavarat järkevästi. Päätin siis luopua siitä ja nyt etsin tilalle korvaajaa. No, ehkä odotus palkitaan jossain vaiheessa. :)
  Mutta noista pienemmistä laukuista minä olisin ehkä YSL kannalla.

  1. En voi kyllä kuin suositella Antigonaa, se on varmasti paras laukkuhankintani koskaan ja ollut jokaisen euron arvoinen! Eikä ole mennyt miksikään, vaikka käytän sitä lähes päivittäin :) Ymmärrän, Alexassa on ehkä se että on niin löysä eikä pidä muotoaan, niin sinne on vaikeampi saada tavaroita fiksusti.

   Hauska kuulla, että moni näkisi minulla juuri tuon Saint Laurentin, täytynee siis käydä katsomassa sitä luonnossa pian ;) Ihanaa viikkoa sinne!

 6. Olenkin odotellut innolla, että milloin postailet laukkuhaaveistasi. :) Itselläni oli samanlainen semi-ison crossbodyn hankinta, ei ihan mini ja sellainen millä pärjää toimistolla. Löysin omani Rebecca Minkoffilta ja malli, kaikille tuttu, Mac. Olen kiinnittänyt merkkiin huomiota NYCin matkoillani, mutta nyt se kolahti ensimmäisen kerran kunnolla. Hankin mustan normaalikoon Macin ja voin vain suositella! Vetää hyvin kaiken sisäänsä. Aavistuksen rock-henkinen, enkä tiedä ihan istuisiko tyyliisi. Ajattelin vinkata vain edullisemmasta Rebecca Minkoffista, itselleni oli kyllä kymppivalinta muiden merkkien joukkoon :)

  1. Kiva kuulla että näitä on odoteltu – ei ole tosiaan ollut oikein mitään laukkuja pitkään aikaan mielessä, niin ei ole tullut kirjoiteltua :) Ihana että löysit itsellesi etsimäsi laukun! Rebecca Minkoffilla on kyllä kivoja, vaikka ehkä ainakin tuo Mac ei ehkä ole ihan oman tyyliseni, vaikka muilla hyvältä näyttääkin. Täytyy katsella vaihtoehtoja! :)

 7. Fendin 2Jours on minusta jotenkin kamalan muovisen oloinen ja vaikea laukku. Noista vaihtoehdoista ehkä tuo YSL laukku olisi kivoin.

  Entäpä Fendin peekaboo? Se on kaunis laukku :) ja toki itse näin Chanel intoilijana heitän ajatuksen ilmoille myös Chanelin laukuista :)

  1. Saint Laurent tuntuu näistä kyllä ehkä omimmalta, täytyy vaan päästä vielä sovittelemaan luonnossa :) Sekä Chanelit että Fendin Peekaboo menevät aika reippaasti yli oman budjettini, muuten mikä ettei, heh ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *