Good Bye Hygge

Enää ei ole kyllä tietoakaan tästä näissä kuvissa näkyvästä lumipeitteestä. Tai en tiedä miten muualla päin Suomea, mutta ainakin täällä Vaasassa on taas kovin harmaata ja pimeää – mielummin ottaisin oikein kunnon lumimaisemat. Puhumattakaan siitä, että tuo valkoinen karvakasa täytyy näillä keleillä pestä joka ikisen ulkoilun jäljiltä, mutta oneksi mennään koko ajan kevättä kohti. Vuodenajat ovat kyllä siitäkin kivoja, että talven jälkeen arvostaa taas sellaisia muuten ehkä niin itsestäänselvyydeltä tuntuvia asioita kuten sitä valon määrää. Luin juuri The Timesin jutun siitä, kuinka tanskalainen hygge (sana jolle olen muutenkin allerginen) on jo ihan last season ja nyt puhutaan suomalaisesta sisusta. Sitä meillä suomalaisilla kyllä riittää, kun on taas pian selvitty pimeän ajanjakson yli!

Kuvat on napattu pari viikkoa sitten Helsingissä, kun taitava Patrick vei minut kameransa kanssa keskelle jylhää luontoa. Metsämaisemat ovat virkistävää vaihtelua kuvausmiljööksi, niitä kun ei täällä liiemmin asukuvissa näy. Mikä siinä onkin, että valitsee aina taustalle ne vaaleat rakennukset ja kaupungin vilinän, kun ympärillä olisi vaikka mitä muitakin vaihtoehtoja, kunhan vaan avaisi silmänsä ja käyttäisi mielikuvitustaan. Kuvista tuli mielettömän kivoja, laitan näitä lisää jakoon vielä myöhemmin!

Patrick7 Patrick6 Patrick5 Patrick2 Patrick3 Patrick1 Patrick4 Patrick8

Hat / H&M
coat / Zara
knit / BikBok
pants / Vero Moda
boots / Vagabond

These photos are taken a couple weeks back but seems like I haven’t seen a proper snowy landscape in a while. Now it’s all wet and grey again, I’d so much rather have the snow instead! Luckily spring is getting closer and what I’m also happy about is the fact that the amount of light is increasing all the time. Just read an article on The Times about how the Danish “hygge” is so last year and it’s all about the Finnish “sisu” which is a word for strength. That’s what it really takes to make it through the dark fall period!

I really love the atmosphere in these photos. Usually I shoot most of my outfit photos somewhere in the city with a light background filled with beautiful buildings, so when Patrick suggested a photo shoot in the nature I was excited about it. It’s great to have something different for a change, don’t you think?
Photos & Edit: Patrick Karkkolainen

10 thoughts on “Good Bye Hygge

 1. Tulipa kivoja kuvia! Totta kyllä että tulee aina valittua se vaalea seinä tai muuten vain vaalea tausta – ehkä sen kirkkauden takia. Ainakin itsellä käy usein näin. Mutta silmänsä avaamalla, voi muualtakin löytyä jopa kivempiä vaihtoehtoja, kuin se ainainen vaalea seinä :)!

  1. No eikö, Patrick on tosi taitava kameran takana! Sepä se, ja muutenkin itse tulee haettua useimmiten sellasta urbaania fiilistä kuviin, on kuitenkin tosi kivaa vaihtelua kerrankin muunlainen tausta.

  1. I really like the result, too! Patrick is very talented behind the camera :) Have a lovely day, Carian!

  1. Voi kiitos Emilia, kiva kuulla että pidit! Suurin osa omista vaatteistanikin on ketjuliikkeistä, kuten Zarasta, Mangosta, Lindexiltä, Ginatricotilta jne., muutamia laadukkaampia hankintoja lukuunottamatta :)

 2. Haha, mua taas ärsyttää kun ulkomailla on väärinymmärretty hygge/ruotsalainen mys ihan väärin! Nää vaan puhuu villasukat jalassa tulen tuijottelusta. Mulla on ulkomailla asuvana tosi ikävä esim. ruotsalaista ja suomalaista opiskelija-/työpaikkakulttuuria. Esim. mun työpaikalla Ruotsissa oli välillä todella hiljaisia päiviä (olin vanhainkodissa eli saattoi olla päiviä että puolet asukkaista nukkuikin koko päivän tai oli muualla), ja sillon sanottiin ihan reilusti että nyt keitetään kahvit, istutaan sohvalla ja jutellaan kaikki työntekijät ja asukkaat. Tai yliopistolla pidettiin kavereiden kanssa rento päivä, sellainen että tehtiin töitä mutta että ei tarvinnut stressata että kerkeekö lukemaan tarpeeksi, otetaan vaan rennosti ja tehdään hitaasti. Olin semmonen ihanan kiireetön olo, kaikki oli kavereita ja fiilis hyvä. Ulkomailla varsinkin työpaikoilla on niin auktoriteetti-kulttuuri että ei tulisi mieleenkään istua 20-vuotta vanhemman pomon kanssa kahville juttelemaan, kaikki pitää aina olla niin tehokasta ja opiskelemaan mennään kirjastoon yksin eikä vaikka kaverin luo sängylle makoilemaan koulukirjojen kanssa. Suomessa mun mielestä ihan sama, meillä hygge on vaikka just sitä että voi reilusti jäädä viikonloppuna villasukat jalassa kotiin köllöttelemään sen sijaan että lähtisi ulos rilluttelemaan kesävaatteissa (Täällä aika suosittua :D).

  1. Hehe, ehkä mullekin on vaan syntynyt väärä kuva hyggeilystä! Ihanalta kuulostaa kuvailemasi kulttuuri, sellaista soisi kyllä enemmän Suomeenkin. Minusta on esimerkiksi aina kiva kuulla, kun jollain työpaikoilla on vaikka tiimin tai peräti koko osaston kesken yhteiset ns. pakolliset kahvitauot, jolloin kaikki kokoontuvat yhdessä kahvittelemaan ja unohdetaan työasiat hetkeksi. Tällaisella on varmasti ihan hurjasti vaikutusta työpaikan ilmapiiriin, joten sitä toivoisi harrastettavan useammissakin yrityksissä.

 3. Hyvältä näyttää asu ja maisemat! Pitäisi tosiaan itsekin välillä vähän miettiä kuvauspaikkoja enemmän, omilta kotikulmilta löytyisi varmasti kivoja paikkoja läheltä mitä ei ole aiemmin ajatellutkaan..

  Onneksi tosiaan pimeä aika on kohta ohi, aurinkokin on jo pilkahdellut :)

  1. Kiitos Reetta! No niinpä, jotenkin sitä aina niin sokeasti vaan hakeutuu niihin kaupunkimaisemiin, vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi. Kivaa viikonloppua sinne – täällä ainakin ollut niin ihanan aurinkoinen päivä tänään!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *