Kaksi tapaa ilahduttaa jouluna

Ihanaa joulukuun ensimmäistä! Nyt kuun vaihduttua alkaa joulufiilistely täällä päässä ihan toden teolla, varoituksen sanana siis kaikille anti-jouluihmisille. Ajattelin aloittaa kuukauden jakamalla kaksi vinkkiä siihen, miten voi jakaa joulumieltä jollekulle sitä kaipaavalle.

Joulu1

Ole joulupukkina seniorille 

Vuosittaisen Ole joulupukkina seniorille -kampanjan myötä on mahdollista ilahduttaa kukkalähetyksellä yksinäisiä ja vähävaraisia vanhuksia Helsingin, Espoon, Vantaan, Lahden ja Tampereen alueella. Kampanjaan voi osallistua ostamalla siihen kuuluvasta kukkaliikkeestä haluamansa kukan 19.12 mennessä, kampanjan kukkakaupat löytyvät täältä. Korttiin on kirjattu etukäteen vanhuksen nimi ja ikä, mutta halutessaan voi kirjoittaa mukaan oman tervehdyksensä, yhteistyötahot taas toimittavat kukat vastaanottajilleen. Minusta ajatus on aivan ihana, enkä ollut aikaisempina vuosina edes kuullut tästä, ennen kuin nyt tuli hetki sitten ystävien kanssa puheeksi. Niin pienellä vaivalla voi ilahduttaa suuresti jotakuta pientä piristystä kaipaavaa vanhusta, aion ehdottomasti osallistua kamppikseen Helsinkiin päästyäni!

Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräys on jokavuotinen tempaus, jossa kerätään joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun kohteina, huostaanotettuina tms., tai muuten vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman joululahjoja. Keräyksiä järjestetään ympäri Suomea ja keräysaika on 16.-20.12. Keräykseen voi osallistua ostamalla lahjan, paketoimalla sen ja ilmoittamalla lapulla paketin sisällön, lahjansaajan sukupuolen sekä ikähaitarin ja viemällä paketin keräyspisteeseen (esim. Helsingissä kauppakeskus Forum). Joulupuun sivuilta löytyy lista lahjavinkeistä eri ikäryhmille, viime vuosina on ollut pulaa erityisesti 11-17 -vuotiaiden lasten lahjoista.

Joulupuu-keräykseen oli tarkoitus osallistua jo viime vuonna, mutta keräysaikataulu menikin ristiin omieni kanssa ja asia jäi. Tänä vuonna aion olla ajoissa ja ilahduttaa jotakin tuntematonta lasta samalla kun hankin lahjat sisarusteni lapsille. Joka vuosi näkee näiden rakkaiden pikkuisten vilpittömän ilon heidän avatessa paketteja, ja sydäntä särkee pelkkä ajatuskin, että moni lapsi jää tyystin ilman. Haastan teidätkin mukaan auttamaan, niin senioreja kukkalähetyksillä kuin näitä pienempiäkin! :) Niin ja vinkatkaa toki, jos tiedätte muita vastaavia palveluita, joiden avulla voi ilahduttaa näin joulun aikaan.

21 thoughts on “Kaksi tapaa ilahduttaa jouluna

  1. Kiitos Sofia ja hei kiva kun vinkkasit tavasta auttaa tänne Vaasankin suunnalle, loistavaa! :)

 1. Ihania ideoita! Voikun löytäisi Turun seudulta tommosen “joulupukkina vanhukselle” -hyväntekeväisyystapahtuman! Vaikka samantyyppinen kuin yllä kuvasit, tai voisin hyvin mennä moikkailemaan myös vanhainkotiin jotakuta. Mielelläni auttaisin! :) Ja joka vuosi olen, vaikka opiskelija olenkin ja rahat ovat tiukassa joka vuosi, osallistunut Joulupuu-keräykseen ja juurikin 15–17-vuotiaille nuorille hankkinut lahjan tiedostaen, että niistä on pulaa.

  1. Kiitos Elina kommentistasi, tästä tuli niin hyvä mieli! Musta on ihan mieletöntä, miten moni osallistuu tällaisiin hyväntekeväisyystempauksiin, vaikka onkin raha tiukassa. Ihanaa että tällaisia ihmisiä löytyy :)

   Tuli muuten mieleen, että voisikohan sitä itse ehdottaa jonnekin lähivanhainkotiin, että tulisi tervehtimään vanhuksia joulun alla, jos mitään varsinaista tapahtumaa ei ole laitettu pystyyn? En usko, että sellaisesta avusta kieltäydyttäisiin, päinvastoin :)

   Tunnelmallista joulun odotusta sinne! <3

  2. Viime jouluna itse osallistuin täällä Turussa samaan tai samanlaiseen tapahtumaan! Olin kukkakaupassa Uudenmaankadulla ja sattumalta huomasin pienen kuusen missä oli senioreiden nimiä ja ikiä ja myyjä selitti homman nimen minulle ja osallistuin ostamalla jouluisen kukan :) eli uskon että Turussa on tänäkin vuonna eri kukkakaupoissa samanmoinen!

   1. Hei huippua, toivotaan siis että vastaava tempaus järjestetään tänäkin vuonna :) Kiitos kun tulit vinkkaamaan!

 2. oih ihanaa kun vinkkasit näistä!! En ole ennen kuullut näistä ja ainakin tuohon kukkalähetykseen aion varmasti osallistua, toivottavasti jo tänä viikonloppuna! :) Tällaiset kampanjat ovat todella tärkeitä ja ihania, ne ovat pieniä asioita, joilla voi saada toiselle niin hyvän mielen. <3

  1. Aivan ihana kuulla, että innostuit! Etenkin tuon kukkalähetyksen antaminen on tehty niin helpoksi, kun osallistuvia kauppoja on monia ja kampanja-aika on pitkä. Kiitos paljon Oona hyvän mielen kommentistasi ja kivaa joulun odotusta :)

 3. Hieno postaus! Blogeissa on pääosin aivan turhaa hömppää (jep, sitäkin tarvitaan), siksi onkin ihana lukea, että bloggaaja nostaa esiin äärimmäisen tärkeän asian.
  Joulupuu-keräys on tuttu, mutta tuo toinen aivan tuntematon – olisin osallistunut, jos se olisi mahdollista täällä Turussa (vink vink Turku).

  Tuli muuten mieleen: bloggaajat saavat hurjat määrät kosmetiikkaa testattavakseen – miten olisi jonkun blogitahon kampanja “Lahjoita tietty määrä Joulupuu-keräykseen”? Kuka lähtisi ideoimaan?

  Hyvää joulua!

  1. Voi kiitos Kata hurjasti kommentistasi, lämmitti tosi paljon mieltäni! Mietin postausta ja päädyin siihen, että kun kerta on kanava joka tavoittaa tuhansia ihmisiä, niin miksi sitä ei hyödyntäisi tärkeän asian puolesta :) On ollut ihana lukea kommentteja ja että ihmiset ovat innostuneet näistä palveluista.

   Tuo olisi kyllä loistava idea! Täytyypä jutella blogikollegoiden ja vaikkapa meidän Asennemedia-yhteisön kanssa..

   Hyvää joulun odotusta sinne myös! :)

 4. Nää on iin ihania juttuja<3 Itsehaluaisin myös tohon joulupuu-keräykseen osallistua, katsotraan antaako oma budjetti edes sen verran myötä!

  Muistan pienempänä kun ala-asteella oltiin vanhainkodissa laulamassa joululauluja ja lucia-kulkueena, oli ihan huippua ja vanhukset tykkäsi ihan kamalan paljon sitä! :)

  1. Ihana kuulla että innostuit! Tuossa Joulupuu-keräyksessä on se hyvä puoli, että lahjavinkki-ideoitakin oli paljon erilaisia ja eri hintaluokista, voi siis osallistua omien resurssien mukaan :)

 5. Olipa ihana postaus! Ajattelin osallistua myös Joulupuu -keräykseen. Hyvää joulun odotusta! :)

  1. Voi kiitos Marianne, kiva kuulla että tykkäsit! Ja vielä kivempi että moni innostui näistä palveluista :) Kuin myös ihanaa joulun odotusta!

 6. Ihania ideoita Jonna <3 Osallistun ehdottomasti ainakin tuohon kukkalähetykseen ja joulupuu-keräys on myös pitkään ollut mielessä ja tänä vuonna on pakko osallistua :)
  Ihanaa joulukuuta ja Telmalle rapsutuksia!

  1. Ihana kuulla että tuo kukkalähetys innosti monia, itsellekin ku oli entuudestaan tuntematon palvelu, mahtavaa :) Kuin myös ihanaa joulukuuta <3 Telma kiittää rapsutuksista!

 7. Hei,
  Ei liity postaukseen, mutta onko sinulla vielä se Mulberryn konjakin värinen pieni lompakko? :)

   1. Jos joskus päätät myydä sen eteenpäin, olen kiinnostunut! :) ihanaa joulun odotusta sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *