Joulufiilistä Tallinnasta

Yhteistyössä Asennemedia & Tallink

Edellisestä reissustani Tallinnaan oli tainnut vierähtää jo vähintään viisi vuotta. En muista tarkalleen, mutta joka tapauksessa niin kauan, ettei minulla ollut sen erikoisempia muistikuvia kaupungista. Viime viikonloppuisen yhden yön visiitin jälkeen en voi kuitenkaan kuin ihmetellä, että miksei täällä ole tullut käytyä useammin! Vain kahden tunnin laivamatkan päässä kun on erityisen kaunis kaupunki, hyvät ostosmahdollisuudet ja valtava ravintolatarjonta. Tallinna on loistava kohde etenkin silloin, kun kaipaa pientä irtiottoa arjesta, mutta aika ei anna periksi lähteä kovin kauas.

Tallink1 Tallink6 Tallink7

Lähdimme Tallinnaan lauantaina, menomatka taittui Tallink Star -laivalla ja lähtö oli inhimilliseen aikaan kello 10.30. Lähtöjen suhteen on muuten varaa mistä valita, sillä niitä on peräti kuusi päivässä. Buffet-amupalan lisäksi mukavuutta matkaan lisäsi Comfort Class -luokka, jossa pääsee istumaan rauhassa ja vaikka kahvittelemaan. Tämä oli iso plussa, sillä muistan viime laivareissulla meidän norkoilleen käytävillä etsien mahdollista istumapaikkaa matkan ajaksi. Pari tuntia menee hujauksessa, ja pian Tallinna on jo näkyvissä.

Tallink17 Tallink4 Tallink3 Tallink8 Tallink15

Perillä meitä odotti aurinkoinen Tallinna ja otimme heti suunnaksi hotellimme, joka oli upea Savoy Boutique Hotel – olisi niin tehnyt mieli rojahtaa muhkeaan sänkyyn päiväunille aikaisen herätyksen painaessa jo päälle. Voin suositella Savoy Boutique Hotelia lämmöllä, niin viihtyisyyden kuin hyvän aamupalatarjonnankin puolesta.

Lisäksi hotellin sijainti on kätevästi vanhan kaupungin joulutorin nurkilla, joten joulufiilistä etsivän ei tarvitse montaa korttelia kipittää. Joulutori oli kyllä ihana, ihmisiä oli toki ihan hurjasti, mutta eipä tuo haitannut, ja palasimmekin tänne vielä illalla glögille lämmittelemään pakkasesta kohmeisia sormia. Vanhan kaupungin pienillä kujilla olisi voinut viettää pitkän tovin – katsokaa nyt noita söpöjä pastellivärisiä rakennuksia! En edes muistanut miten kaunis vanha kaupunki onkaan.

Tallink9 Antonille1 Tallink18 Tallink16

Pääosassa meidän reissulla oli hyvin syöminen – ei yllätys kun matkaan lähtee kaksi intohimoista ruuan ystävää. Tallinnassa ravintoiden hintataso on tosi halpa Suomeen verrattuna, joten se jo yksinään on hyvä syy lähteä tänne. Suosittelen muuten tekemään varuiksi pöytävarauksen etukäteen, oli sitten kyse lounaasta tai illallisesta, sillä suosituimmat ravintolat ovat tupaten täynnä, ainakin näin pikkujouluaikaan. Alla muutamia meidän hyväksi toteamia ravintoloita, lisää kannattaa ottaa ylös postaukseni kommenttiboksista täältä – kiitos vielä teille kaikille loistavista vinkeistä! Vienakin postasi blogissaan monesta hyvästä raflasta vegaanin näkökulmasta, myös Tallinkin sivuilla on listattuna paljon vinkkejä paitsi ruokailuun myös muihin aktiviteetteihin.

Tallink11 Tallink10 Tallink12

F-hoone (Telliskivi 60)

Trendikäs F-hoone löytyy Telliskiven alueelta, jonne on parisen kilometriä Vanhasta kaupungista. Taisin laiskana ehdottaa poikaystävälleni taksia (koska pakkanen), mutta päädyimme kuitenkin kävelemään edestakaisin ja etenkin kesällä kulkee jalkaisin mielellään. F-hoonen listalla oli vaikka mitä hyvää ja täällä oli niin ruoka, fiilis kuin palvelukin paikallaan. Suosittelen ehdottomasti – ei turhaan kehuttu!

Tallink13 Tallink14

Restoran Lusikas (Aia 7)

Vinkki Lusikas -ravintolasta tuli juuri tuolta kommenttiboksista ja myös eräs tuttuni kehui ravintolaa, joten arvottuani pitkään monien vaihtoehtojen välillä varasin meille täältä pöydän illalliselle. Lusikas on edellistä hieman perinteisempi, mutta tosi viihtyisä paikka ja lisäksi ystävällinen palvellu sekä hyvä ruoka.

Tallink19 Tallink2 Tallink23 Tallink21 Tallink22

Sfäär Resto & Store (Mere pst 6)

Ida lähetti minulle pari vinkkiä ennen reissua ja niiden joukosta poimin Sfäärin. Kävimme täällä vielä ennen lähtöä sunnuntaina, sillä Sfäär sijaitsee kätevästi sataman läheisyydessä. Aivan ihana ravintola, joka toimii kuulemma aamiaisen lisäksi niin lounaalla kuin illallisellakin! Superkiva sisustus ja herkulliset smoothie bowlit – myös naapuripöydän pannarit näyttivät todella hyvältä. Kannattaa myös katsastaa ravintolan yhteydessä oleva putiikki, joka on oiva paikka tehdä vielä vaikka viime hetken joululahjaostoksia.

Tallink24 Tallink5

Sfäärin jälkeen oli aika palata iltapäivästä takaisin satamaan ja ottaa Superstar -laiva takaisin kohti Helsinkiä – tulomatkalla meillä oli hytti, jonne sai kätevästi tavarat säilöön ja pääsi lepuuttamaan jalkoja. Kaiken kaikkiaan Tallinna yllätti todella positiivisesti niin minut kuin poikaystävänikin, ja saimme näinkin lyhyellä reissulla molemmat rentouduttua täydellisesti. Buukkasimme jo ystäväpariskunnan lähtemään kanssamme tänne viimeistään kesällä, sillä niin monta potentiaalista ravintolaa jäi testaamatta. Ensi kertaan siis – kiitos Tallink!

8 thoughts on “Joulufiilistä Tallinnasta

 1. Iltapaivasta?? ARRGGHH… Sen pitaisi olla iltapaivalla. ‘Oli aika palata iltapaivalla takaisin satamaan..’. Jos kayttaa iltapaivasta, se tarkoittaa iltapaivasta lahtien. Iltapaivasta iltaan asti palasimme satamaan.

  Tiedan! Kaikki kayttaa tuota samaa tyylia nykyaan, mutta se sattuu mun silmaan ja korvaan niin kovasti.

  1. Heh, kiitos korjauksesta :D Sitä tulee niin sokeaksi omille teksteilleen, ettei kuulosta omaan korvaan yhtään hassulta.

 2. Oi Tallinna on niiiin kaunis! Viime aikoina (ei tosin pitkään aikaa mutta anyway) päiväreissuja tehty enemmän ja ne suurimmaksi osaksi sijoittuneet superalkoon ja vaatekaupoille.. :D Tammikuussa aateltiin poikaystävän kanssa mennä yhden yön reissulle, toivotaan hyviä ilmoja ja hyviä alennuksia! ;)

  1. No sano muuta, en tosiaankaan muistanut miten kaunis kaupunki on! Kannattaa ehdottomasti lähteä tutkimaan Tallinnaa vähän eri suunnistakin, tekee tosi kivoja ravintolalöytöjä :)

 3. Moikka Jonna! Mun kysymys ei nyt oikeen liity tähän postaukseen mutta… Oisko sulla antaa vinkkiä “travel bagin” hankkimiseen? Tarvetta ois sellaselle viikonloppureissun tavarat vetävälle laukulle. Oot niin konkari laukku- ja viikonloppureissuissa joten olis ihanaa jos voisit vinkata lempparisi! En siis tarkoita matkalaukkua, vaan “kassia” esim junamatkalle :) yritin katella sun blogihistoriasta jotain longchampin laukkua mutta mulla ei latautunu ne kuvat siitä… Kiitos paljon jos voit auttaa! Ps. Oon lukenu sun blogia jo piiiitkään – oot ehdoton lemppari!! Hurjan laadukasta sisältöä! Kiitos siis siitä :)

  1. Moikka Katriina! No toki, ainakin itse olen ollut tosi tyytyväinen juurikin siihen Longchampin weekenderiin joten voin suositella :) Laukku on reissannut kanssani nämä viime opiskeluvuodet Helsingin ja Vaasan väliä junalla ravatessani ja oli toki mukana nyt Tallinnassakin, säilynyt hyvänä ja koko on juuri sopiva. Malli on Boxford, näkyy kuvassa esimerkiksi täällä https://jonnaluukko.com/2015/06/midsummer/, löytyy muistaakseni myös mustana ja tummansinisenä. Toivottavasti tästä on yhtään apua!

   Kiitos paljon ihanista sanoistasi, ihan parasta aina kuulla tällaista! Piristi iltaani <3

 4. Heippa Jonna! :)

  Ajateltiin poikaystäväni kanssa lähteä joululomalla Tallinnaan. Tajuttiin molemmat, että eipä olla myöskään käyty siellä aikoihin (varmaan seitsemän vuotta sitten :D) , joten odotan innolla reissua! Kuviesi perusteella vaikuttaa ainakin lupaavalta. :)

  Halusinkin kysyä sulta yleisiä matkaan liittyviä kysymyksiä:
  Miksi päädyitte matkustamaan juuri Tallinkilla? Mikä olisi paras laivavaihtoehto? Monen tunnin laivamatkat eivät oikein houkuttele:D
  Mitä kautta löysitte hotellin? Millainen hintataso Tallinnassa ylipäätään on hotelleissa?
  Onko jotain suosituksia mitä Tallinnassa kannattaa ehdottomasti tehdä/kokea? :)
  Kiitos jo etukäteen!

  1. Heippa Sara! Oi kuulostaa ihanalta, silloin pääse varmasti hyödyntämään Tallinnan alennusmyynnitkin joten hyvä ajankohta :) Itse olin niin positiivisesti yllättynyt Tallinnasta, tosi kaunis kaupunki kaikkine kivoine rafloineen!

   Kuten postauksesta käy ilmi oli tämä reissu tosiaan yhteistyössä Tallinkin kanssa. Menomatkan taitoimme Tallink Starilla ja tulomatkan Superstarilla, molemmat olivat sen pari tuntia ja se meni tosi iisisti, etenkin tuo Comfort Class -luokka lisäsi mukavuutta matkustamiseen.

   Hotelli oli Tallinkin meille valitsema ja yhteistyön johdosta sponsoroima, joten hintatasosta en täten osaa valitettavasti itse sanoa. Olimme kuitenkin Savoy Boutique Hoteliin todella tyytyväisiä, voin ehdottomasti suositella sitä! Ihanat huoneet, hyvä palvelu ja loitava aamiainen. Tallinkilta saa helposti sekä hotellin että laivamatkan ja pakettina ottaessa laivamatkan saa edullisemmin.

   Meidän matka oli tosiaankin hyvin pitkälti ruokamatka heheh, eikä itseltäni löydy juurikaan aikaisempia kokemuksia Tallinnasta, joten en osaa antaa näiden ravintoloiden lisäksi oikein enempää vinkkejä. Linkkasin tähän postaukseen kuitenkin nuo Tallinkin omat sivut, joista löytyy enemmän kaikenlaista aktiviteettia ja nähtävyyksiä, kannattaa siis tsekata ne :)

   Pahoittelen ettei minusta nyt varmaan ollut tämän enempää apua, mutta toivottavasti edes ravintolavinkeistä on hyötyä! Oikein ihanaa Tallinnan reissua jo etukäteen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *