Grey Cardigan

Helsingissä ollaan taas! Vaikka en ole kerennyt näkemän paljoa kodin pihatietä enempää saavuttuani tänne Tampereelta vasta eilen illalla, on ihana fiilis olla taas täällä pitkästä aikaa kiireisen syksyn jälkeen. Kävin sentään siskon luona katsomassa linnanjuhlia ja kilistämässä Suomen itsenäisyydelle, mutta muuten vietin illan kotona paikkoja järjestellen. Inhoan tavaroiden purkamista ja yleensä laukut tuppaavat jäämään pitkäksi aikaa lojumaan ympäri nurkkia, mutta eilen olin tehokas ja sain kaiken heti purettua. Ehkä syynä oli sekin, että paloin halusta päästä laittamaan kotia joulukuntoon kaikkine valoineen ja somistuksineen, eivätkä kirkuvansiniset Ikean jättikassit pitkin asuntoa oikein sopineet siihen yhdistelmään. Nyt on jouluvalot paikallaan ja tyynyt aseteltuna sohvalle!

Tänään täytyisi vielä saada pari kouluhommaa rustattua, mutta muuten aion pyhittää päivän pääasiassa kotoilulle, siivoamiselle ja Telman rapsuttelulle. Kalenteri täyttyy hurjaa vauhtia kaikenlaisesta kivasta kiireestä nyt ennen joulua, tälläkin viikolla ohjelmassa on muun muassa Asennemedian pikkujoulut ja lauantaina taas lähdetään poikaystävän kanssa minilomalle Tallinnaan. Olisiko muuten jotain rafla- ja kahvilavinkkejä sinne suuntaan? En ole käynyt Tallinnassa moneen vuoteen, joten kaikki suositukset otettaisiin avosylin vastaan!

Cardigan4 Cardgian2 Cardigan5 Cardigan1 Cardigan3

Cardigan / Ginatricot (sponsored)
shirt / &Other Stories
leather pants / Lexington (sponsored)
boots / Zara
watch / Daniel Wellington (sponsored)

bag / Givenchy

Pääsen tällä viikolla vihdoin ja viimein kampaajallekin, alkaa nimittäin olla aikamoinen liukuvärjäys taas ja freesaus tulee tarpeeseen, kuten näistäkin kuvista näkee :D Asu taas on jälleen yksi syksyn perusasuistani – lämmin harmaa mohairneuletakki yhdistettynä nahkahousuihin tai farkkuihin. Niin ja termari tottakai mukana kirjastolle mentäessä, nyt saa onneksi juoda aamukaffet rauhassa ihan kotoa käsin. Kivaa keskiviikkoa! Huomenna muuten arvotaan jotain kivaa, joten pysykää kuulolla ;)

38 thoughts on “Grey Cardigan

 1. Ompas kiva asu! ? Musta, valkoinen & harmaa toimii aina. Pukisin vastaavan heti päälle, jos vain omistaisin aitonahkaiset housut.. Niiden löytäminen kun taitaa olla ikuisuusprojekti ? Mukavaa Tallinnan matkaa jo tässä vaiheessa! Minusta Tallinna on superkiva kohde ja niin lähellä vielä ?

  1. Kiitos paljon Anne! Välillä voisi kyllä vetää ylle jotain muuta kun harmaata, mutta kun se tosiaan toimii aina :D Nahkahousut on kyllä yksi murheenkryyni ja hyvien löytäminen on työn takana, eikä hintakaan ole sieltä pienimmästä päästä. Oletko sovittanut esimerkiksi Selectedin nahkiksia? Niitä on muistaakseni joskus joku kehunut, myös Massimo Duttin tai H&M:n Premium Qualityn housut näyttää tosi hyviltä :)

   1. Mitä sitä turhaan hyvää harmaata vaihtamaan ? no siinäpä se, hinta kun on nahkapökillä melko jäätävä ? nuo sinun omat on tosi kivat, mutten raaski millään noin kalliita kyllä, sinä onnekas siis! ? Hennesin versioita sovitin jo vuosi sitten parissa mallissa, mutteivat istuneet minulle laisinkaan. Massimon housut mun pitikin viimeksi Tallinnasta sen sijaan ostaa kun olin katsellut niitä jo edellisellä kertaa, mutta täydellinem harmaa takki vei nyt voiton, kun hintaa oli sillä housujen verran en voinut molempiin panostaa, eikä nekään housut olleet ehkä ne täydelliset kuitenkaan… Selectedin siis seuraavaksi testiin, jos jossain eteen sattuvat. Huh, huh tulipa taas romaani yhdistä housuista, mutta ymmärrät varmaan tuskani ? Kivaa viikonjatkoa! ?

    1. Ihan fiksu ratkaisu, takille kun on kuitenkin loppupeleissä varmasti enemmän käyttöä kuin nahkahousuille (ja no koska ihanaihana harmaa, haha!). Toivottavasti vielä tärppää, hyvä kuitenkin odottaa sitä täydellistä paria, kun ei mistään pikkuhankinnasta ole tosiaan hinnan puolesta kyse. Kivaa viikkoa sinne myös! :)

 2. Mitään tiettyä ravintolaa en osaa Tallinnasta suositella, mutta näin viime viikonlopun kokemuksella suosittelen tekemään pöytävarauksen etukäteen. En tiedä, oliko viime viikonloppuna tavallista enemmän pikkujoulukansaa liikenteessä vai mistä oli kyse, mutta emme olleet ainoita, joilla oli hankaluuksia päästä syömään lauantaina illalla. Joulutorilla oli ihana tunnelma, siellä kannattaa poiketa ainakin mikäli kelit suosivat. Mukavaa reissua! :)

  1. Kiitos vinkistä! Pohdittiinkin tätä juuri eilen, että olisiko syytä tehdä varaus etukäteen vaikka onkin vaan “tavallinen” viikonloppu, mutta onhan tosiaan pikkujouluaikakin. Täytyy nyt siis tutkia ravintoloita ja tehdä varaus pikapikaa :) Kiitos, kiva kyllä päästä Tallinnaan pitkästä aikaa!

 3. Viimeksi kesän lopulla Tallinnassa käydessä syötiin Von Krahli Aed -nimisessä paikassa, joka oli kyllä kaikkien kolmen polven naisten mieleen :) Sitä siis suosittelen! :)

 4. Pakko vinkata aivan loistava ravintola niin ruualtaan, palvelultaan kuin miljööltäänkin! :) Kaks Kokka http://kakskokka.ee/en/ , sijaitsee sataman ja Vanhan kaupungin “välissä”. Lämmin suositus, itsekin pitää päästä sinne uudelleen. :)

  1. Vitsi tuo vaikutti tosi hyvältä ja oli kehuttu muuallakin, mutta näköjään ei ollut enää tilaa lauantai-illalle kun katsoin varauskalenteria.. Kiitos kuitenkin, täytyy laittaa muistiin ensi kertaa varten :) Tässä iskee valinnanvaikeus kyllä, niin paljon ihania ravintoloita!

 5. Just palattiin Tallinnasta :) Suosittelen ehdottomasti Fabrik-ravintolaa Telliskivessä, jos sinne alueelle lähdette ihmettelemään. Ihan superhyvää ruokaa (tyrnijälkkäri oli super) ja samassa yhteydessä on myös kakkukahvila. Käytiin myös Ribessä vanhassa kaupungissa ja se taas oli niin huti hienoista puitteista huolimatta, etten suosittele. Kannattaa lukasta Estonian restaurant guide 2017, sieltä saa kivoja vinkkejä.

  1. Kiitos paljon Minni vinkeistä! Fabrikista luinkin muualtakin ja vaikutti tosi hyvältä, tämä voisi siis olla potentiaalinen vaihtoehto :) Rupesin heti tutkimaan restaurant guideakin, tässähän iskee niin paha valinnanvaikeus että huh!

 6. Mulla on herkullinen ravintolasuositus Tallinnaan – Ribe niminen ravintola, loistava asiakaspalvelu ja suussasulavaa ruokaa, myös ravintola itse oli upea! :)

  1. Ribestä olenkin kuullut aikaisemminkin, ylemmältä kommentoijalta taas löytyi huonoja kokemuksia sietä. Mutta laitetaan tämäkin mieleen, kiitos ihana :) Kamala valinnanvaikeus iskee, täytyy varmaan heti perään suunnitella jo seuraavaa visiittiä että pääsee testaamaan muitakin!

 7. Lämmin suositus Lusikas -ravintolalle! Käydään siellä joka kerta illallisella Tallinnassa ollessa. Paikka on ihanan tunnelmallinen ja ruoka mielettömän hyvää!! :)

  1. Lueskelin muista blogeista suosituksia ja tästäkin vinkattiin! Kiitos paljon Nelli, laitan ylös :) Tulee vaikea valinta kaikkien hyvien vaihtoehtojen välillä!

 8. Suosittelen Vanhan kaupungin pienellä sivukujalla sijaitsevaa Italialaista Controventi nimistä ravintolaa! Todella herkullisia pastoja ja pizzoja, joista uskon blogisi perusteella pidät ? Tosi kiva harmaa neuletakki! Itselläni samantapainen etsinnässä.

  1. Haha, pasta ja pizza maistuu tänne osoitteeseen kyllä aina ;) Kiitos siis Emmi vinkistä, laitan tämän ylös! Toivottavasti tärppää neuletakin kanssa, COSilla oli myös ihania myynnissä ainakin nettikaupassa :)

  1. Tästä en ollut kuullutkaan aikaisemmin, kiitos Mirkku vinkistä! Tulee vaikea valinta kaikkien kivojen ravintolojen välillä :)

 9. F-hoone Tallinnan Telliskivessä huisin hauska ruokapaikka :) Ihana Jonna asu jälleen – täällä koko ajan seurailen vaikka niiiin huonosti kommentoin! Kivaa joulunaikaa, olen ihan samanlainen jouluhöpö joten kiva fiilistellä muidenkin blogeissa tätä tunnelmaa <3

  1. F-hoonetta katselinkin jo ja siellä voisi ehdottomasti käydä lounaalla! Voi kiitos ihana Eveliina sanoistasi, kiva kuulla että seurailet yhä <3 Jouluhöpö on oikeassa paikassa kyllä, varastossa on kaikenlaisia joulujuttuja tuleville viikoille ;)

  1. Kiitos Annika! :) Kuvaan Nikonin täysikennoisella D750:llä, asukuvissa yleensä 85mm f 1.4 kuten näissä kuvissa ja muuten useimmiten laajakulma 20mm f 1.8.

 10. Täältä vahva suositus vanhassa kaupungissa sijaitsevalle Rataskaevu 16:lle ja toinen suositus Kaerajaan-ravintolalle. Varsinkin Rataskaevussa ruoka oli ihan mielettömän hyvää ja palvelu pelasi hyvin :)

  1. Rataskevua katselinkin juuri tänään, toisesta en ollut kuullut aiemmin. Olen ihan pyörryksissä näiden ravintoloiden kanssa, miten näistä osaa ikinä päättää kun kaikki vaikuttavat niin hyviltä :D Kiitos paljon Iida sinullekin vinkeistä!

 11. Käytiin juuri Tallinnassa viikonloppureissulla, ja voin suositella ravintoloista Porgua vanhassakaupungissa ja F-hoonea Telliskivessä. Molemmissa ihan omanlaisensa tunnelma ?

  1. Mahtavaa kiitos! F-hoonetta suunnittelinkin jo lounasta, sitä on niin kovasti kehuttu :) Tässähän täytyy pian buukata seuraavaa reissua, kun vinkkejä tulee niin paljon ja kaikki ravintolat vaikuttavat superhyviltä!

 12. Neuletakki näyttää ihanalta, täytyypä käydä metsästämässä samankaltainen!
  Ja hieman oudompi kysymys, mistä tuo termari on? Olen yrittänyt etsiä siistin näköistä termaria juurikin aamuluennoille ja kirjastolle, kriteereinä siisti ulkonäkö ja tiivis korkki, jotta uskaltaisi laskea termarin myös laukkuun ilman että tarvitsisi pelätä kaiken sotkeutumista… Vielä ei ole tärpännyt, hyvä tekosyy siis jäädä aamuisin kotiin kun ei aamukahviakaan saa vietyä yliopistolle :)

  1. Toivottavasti tärppää neuletakin kanssa, tämä on viime vuodelta, mutta mallistossa näytti olevan vastaavaa taas myynnissä ainakin jossain vaiheessa syksyä. Ja ei ole suinkaan outo kysymys, aamukahvi on tärkeä asia :D Tämä termari on Nespresson ja ihan huippuhyvä! Kivan kevyt mukana kannettavaksi, mutta kuitenkin tiivis ja pitää kahvin hyvin lämpimänä. Näitä on myynnissä tietääkseni Nespresson liikkeissä ja nettikaupan puolella myös :)

 13. Täytyypä laittaa täällä tulleet ravintola-vinkit itselleenkin ylös :) Tallinnassa en ole oikeastaan koskaan onnistunut syömään huonoa ruokaa vaikkei olisikaan etukäteen “tarkistanut” ravintolaa. Se mikä jakaa Tallinnan ravintoloita enemmän on mielestäni asiakaspalvelu. Jos ruoka on hyvää ja päälle saa vielä mukavan tarjoilijan, niin paikka jää kyllä ihan eri tavalla mieleen!

  Kahviloista voisin suositella vanhassa kaupungissa olevaa Cafe Amore:a. Kahvila on suht pieni, mutta sisustettu kauniisti. Asiakaspalvelu on tuolla hieman huonoa, mutta tarjolla on todella herkullisia kakkupaloja (valinnanvaikeus iskee :D) ja ennen kuin ne tuodaan pöytään, niin lautanen ja kakkupala koristellaan kauniiksi annokseksi. Maukkaiden kakkujen lisäksi siis todella esteettinen kahvila :)

  1. No ehdottomasti, tänne on tullut niin paljon hyviä vinkkejä :) Toivottavasti näistä on tosiaan hyötyä muillekin! Kiva kuulla että ruoka on ollut kaikkialla onnistunutta, tietysti hyvä asiakaspalvelu on aina osa kokemusta joten parasta jos molemmat toimii.

   Kiitos paljon kahvilavinkistä, laitan tämänkin ylös. Voi kurja kun on näin vähän aikaa ja tällainen määrä kivoja paikkoja :D Eikun seuraavaa visiittiä sitten vaan suunnittelemaan!

 14. Ihana asu! Tosiaan, mustalla, harmaalla ja valkoisella ei voi mennä metsään :)
  Tallinnasta en ihan hirveästi tiedä paikkoja, mutta muistakaa käydä Rottermannin aukiolla shoppailemassa, ja siellä samalla aukiolla on sellainen pasta/pizza ravintola, kun BASILIK, sellaisilla vihreillä väreillä, siellä syötiin poikaystävän kanssa viimeeksi, ja vaikka hän onkin miehenä tunnetusti enemmän pihvi/hamppari-ihmisiä, kehui jopa hän tätä ravintolaa! Sitten tietysti vanhassa kaupungissa on plajon ihania, varsinkin ne “kellari-ravintolat” :)

  Laitathan taas joulukuvia Helsingin-kodista! :)

  1. Kiitos Jessika! Musta harmaa ja valkoinen toimii aina, siitä ei pääse yli eikä ympäri ;)

   Kiitos sullekin vinkistä, täällä on tullut kyllä ihan hurjasti kaikkia hyviä vinkkejä ja iskee valinnanvaikeus minne oikein mennä. Ja jes, toki laitan joulukuvia täältä kehiin, ensimmäisiä tulossa vielä tämän viikon aikana :)

 15. Tallinnan ravintoloista pakko suositella myös Rataskaevu 16! Heidän lohiannoksensa lisukkeineen oli suussasulava ja täältä saa myös kuulemma Tallinnan parasta suklaakakkua.. voin kertoa että oli hyvää! :D Myös alkupalaksi tarjoiltu itsetehty leipä oli todella maukasta. Miljöökin kaunis. Palvelu ihanaa aina kuittiin kirjoitettuihin tervehdyksiin asti, suosittelen lämpimästi! :)

  1. Sssh nyt, olen just saanut varattua pari ravintolaa pitkän ja tuskaisen pohdinnan jälkeen, ei saa enää sekoittaa päätä tällaisilla! Hahah, ei vaineskaan :D Ihan huippua että tänne on tullut näin paljon vinkkejä, vaikeuttaa vaan paikan valintaa!

   Rataskaevua mietittiin tosi pitkään myös kun sitä on paljon suositeltu, mutta lopulta onlinevarauksen helppous vei voiton ja varasin Fabrikista ja Lusikkaasta pöydät, jompaankumpaan näistä siis luultavasti mennään. Täytyy tosissaan suunnitella seuraavaa visiittiä jo, kun kaikki ravintolat kuulostavat ihan mielettömän hyvältä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *