Ei se ulkonäkö vaan se maku

Yhteistyössä Asennemedia, Dronningholm & Sunnuntai

“Onko liian aikaista leipoa jo joulutorttuja?” pohti eräs kaverini Snapchatissään marraskuun puolella. Samaan aikaan pyyhin tomusokereita suupielistäni ja lehtitaikinan murusia sylistäni – eikä ollut edes vuoden ensimmäiset tortut kyseessä, kröhöm. Ei siis tosiaankaan ollut liian aikaista, joulutorttukausihan aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen joulukuuta!

Dronningholm8 Dronningholm7

Nyt itsenäisyyspäivän kynnyksellä viimeistään on aika suunnata kauppaan, napata pakastealtaasta mukaan perinteiset Sunnuntain Lehti- ja torttutaikinalevyt sekä hyllystä purkki Dronningholmin Tähtitorttu-marmeladia. Tuttu Dronningholmin Luumumarmeladi on saanut kaverikseen tänä vuonna myös Vaniljaisen puolukka-kirsikan, joka tuo kivaa jouluista väriä torttuihin. Tässä marmeladissa on vielä hieman enemmän makeutta, joten uskon että tämä on erityisesti pikkuleipureiden mieleen. Niin ja ei sovi unohtaa tomusokeria, sitä on ehdottomasti löydyttävä kaapista torttujen koristelua varten!

Dronningholm5 Dronningholm6 Dronningholm9

Olen jälleen mukana Dronningholmin #Uudetmuodot -kampanjassa, jossa minut haastettiin kokeilemaan jotain uutta niiden tavallisten tähtikuvioisten torttujen sijaan. Viime vuonna leivoin erimuotoisia torttuja piparkakkumuotteja käyttäen, ja tämä tyyli on tullut omassa keittiössäni jäädäkseen, ovathan ne tähdet nyt hieman tylsiä monta vuotta samoja kuvioita tuijoteltuani. Kaiken lisäksi näitä muoteilla tehtyjä torttuja on aina ihasteltu kahvipöydässä ja niistä innostuvat lapsetkin, vai mitä sanotte vaikka noista nallenmuotoisista tortuista. Vain mielikuvitus on rajana!

Muottitorttujen lisäksi kokeilin tällä kertaa Dronningholmin inspiroimana tehdä Kieppi-torttuja, jotka nekin olivat äärimmäisen helppoja. Niin pienellä vaivalla saa piristettyä tätä perinteistä joululeivonnaista! Levitä Sunnuntain lehtitaikinalevylle kerros hilloa ja rullaa se pötköksi, tämän jälkeen leikkaa parin sentin levyisiä kiekkoja, sitten eikun voitelu ja uuniin. Osa rullista vähän levähti uunissa (kas kummaa että leipomuksissani ei kaikki mene aina putkeen), mutta hei, tärkeintähän ei ole ulkonäkö vaan se maku, joka on aina muodosta huolimatta näillä aineksilla kohdillaan. Vein maistiaisia illalla myös siskolleni, ja siskonpoikani nimesi nämä Kieppi-tortut sittenkin etanoiksi. Fair enough.

Dronningholm1 Dronningholm4 Dronningholm3 Dronningholm2

Tuttuun tyyliin Instagramissa voi osallistua kamppikseen ja jakaa omat kokeilunsa hashtagilla #uudetmuodot, leivoit sitten näitä etanoita tai jotain muuta uutta! Palkintona arvotaan viikottain Dronningholmin joulupaketteja – lisätietoa osoitteesta www.dronningholm.fi! Olisi hauskaa jos tägäisitte Instagramissa kuviinne myös minut, niin pääsisin näkemään luomuksianne ;) Kivoja leipomishetkiä!

5 thoughts on “Ei se ulkonäkö vaan se maku

  1. Jossain kerroit miten se yksi proteiinisuklaavaanukas on niin hyvää mutta hieman hintavaa niin nyt Ehrmannilta löytyy vastaava tuote edullisempana ja on mielestäni saman makuista. :) musta matta purkki jossa ruskeaa tekstiä. No added sugar ja 20g protein.

    1. Kaveritkin vinkkasivat tuosta juuri! Täytyypä napata ensi kerralla kaupasta mukaan ja testata, kiitos sullekin vinkistä :) Ihanaa itsenäisyyspäivää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *