Suosikkiresepti: Kesäkurpitsalasagne

Tässä tulee todennäköisesti blogihistoriani epäesteettisimmät ruokakuvat, mutta visuaalisuuden uhalla on pakko päästä jakamaan tämä resepti. Kuten olen aikaisemmin jo todennut, olen ollut viime aikoina hirvittävän laiska arkiruokien suhteen ja ruuanlaitto ei meinaa useimpina päivinä kiinnostaa pätkääkään. Siksi uusille yksinkertaisille ohjeille on todellakin ollut tarvetta ja plussaa erityisesti sellaisista ruuista, jotka riittävät useammalle päivälle. Tästä helposta ja maistuvasta kesäkurpitsalasagnesta onkin tullut viime aikojen ehdoton suosikki. Mikäli ette ole tätä kevyempää versiota lasagnesta vielä testanneet, niin laittakaahan ohje ylös!

Kesäkurpitsalasagne1

Kesäkurpitsalasagne

3 pientä kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
sipuli
valkosipulia
tomaattimurskaa
chilituorejuustoa
suolaa
pippuria
oreganoa tai basilikaa
lihaliemikuutio
mozzarellajuustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista jauheliha pannulla, lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipuli ja kuullota. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut lihaliemikuutiota, mutta itse olen heittänyt sellaisenkin sekaan tuomaan lisää makua. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää tuorejuusto ja mausteet, hauduta pari minuuttia.

Laita lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta, asettele kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vierekkäin. Toista kerroksia siten, että päälimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa, ripottele pinnalle noin 1,5 dl juustoraastetta. Paista lasagnea 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
(Ohje täältä).

Kesäkurpitsalasagne2

Älkää antako ei niin houkuttelevan ulkonäön tosiaan hämätä, tämä on super herkullista! Maistui jopa poikaystävällekin, joka ei yleensä niin kesäkurpitsasta välitä. Minä taas voisin syödä sitä lähes kaikessa muodossaan ja lisukkeena, kurkatkaa myös aikaisemmat reseptipostaukseni kesäkurpitsapastasta sekä kesäkurpitsaveneistä.

6 thoughts on “Suosikkiresepti: Kesäkurpitsalasagne

  1. Jes kiva kuulla! Huikkaa sitten miten maistui :) Musta tuo tuorejuusto tekee täytteestä tosi mehevän, eikä tarvitse säätää valkokastikkeen kanssa kuten normilasagnessa. Kuin myös mukavaa marraskuuta! :)

 1. Oi naminami pakko kokeilla! Lasagnea kova ikävä kun siirryin gluteenittomalle eikä oikein gluteenittomatkaan tunnu sopivan joten jes, tässäpä ratkaisu!

  1. Kiva jos innostuit! Toivottavasti maistuu ja toimii lasagnen korvikkeena, meillä ainakin vuoka katoaa hetkessä parempiin suihin :)

 2. Oooh, kiitos tästä Jonna! Jaska tekee usein meille munakoisolasagnea, taidanpa välittää tämän reseptin hänelle ;) Tämä on juuri täydellistä lohturuokaa tällaisella kelillä – varsinkin nyt kun kandi on loppuvaiheessa ja samalla pitäisi yrittää lueskella APV2 tenttiin :’D
  Ihanaa alkutalvea sinne <3

 3. Ihana ruoka tuli:)
  Kiitos reseptistä! Olen kans gluteeniton ja vielä karppaan.. joten maistui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *