Favourite Smoothie Recipe

En ole mikään smoothie bowlien väkertäjä, vaikka rakastankin tätä aamiaisherkkua sellaista tarjoavissa kahviloissa. Yleensä juon smoothieni sellaisenaan ja olen ollut vieläpä varsin jämähtänyt tiettyjen raaka-aineiden äärelle. Niin paljon kuin tuosta perinteisestä mustikkabanaaniversiostani tykkäänkin halusin kuitenkin tällä kertaa kokeilla jotain muuta aamun piristykseksi. Ja innostuinpa kerrankin myös koristelemaan – liekö syynä koulutöiden välttely, jolloin tällainen pieni väkertely oli oikein tervetullutta puuhaa.. :D

Smoothiebowl2

soijajogurttia
soijamaitoa
pakasteesta mangoa, papaijaa, ananasta
puolikas banaani
raastettua inkivääriä
hunajaa

En välttele maitotuotteita, mutta smoothiessa tykkään soijavalmisteiden tuomasta pehmeästä mausta. Hedelmissä taas valitsin helpon tien ja nappasin pakasteesta pussin, jossa oli valmiita annoksia mangosta, papaijasta ja ananaksesta, lisäksi vielä tuoretta inkivääriä kipuilevan kurkun karkottamiseksi. Sitten vaan kaikki blenderillä sekaisin ja päälle haluamasi koristeet. Kaapissa oli pensasmustikoita edellisen illan pannarikestien jäljiltä, lisäksi sirottelin päälle chiansiemeniä, manteleita ja leikkasin persimonista siivuja lisää väriä tuomaan. Aivan sairaan hyvää – älkääkä ainakaan jättäkö inkivääriä pois, koska se tuo tähän ihan täydellisen potkun! Tästä tuli oma uusi lempparini kertaheitolla ja toimii erityisen hyvin myös flunssankarkoitukseen.

Smoothiebowl1

Mikä on teidän suosikkiresepti smoothieissa? Kuten sanottua jämähdän helposti yhteen ja samaan, joten laittakaahan teidän ohjeet jakoon!

Here’s the recipe for my new favourite smoothie! I usually drink my smoothie and it always contains quite the same ingredients (blueberry & banana always works!) but this time I wanted to try a delicious fruity smoothie bowl instead. I like to use soy milk and soy yogurt since they give a nice soft taste but you can use something else as well. In addition you need some frozen fruits such as papaya, mango and pineaple, half a banana, some fresh ginger and honey. In case you want to enjoy your smoothie in a bowl just add some toppings you like – I had blueberries,  chia seeds, nuts and persimmon. I absolutely love the fresh taste! What’s your favourite smoothie recipe?

10 thoughts on “Favourite Smoothie Recipe

 1. Kuulostaa hyvältä! Harvemmin itse teen keltaisia smoothieta (haha), joten tätä vois testata :)
  Oma suosikki tänä syksynä on mustaherukkasmoothie. Sekaan heitän yleensä mitä sattuu olemaan banaania, marjaista mehukeittoa, rahkaa, chia siemeniä… mutta kunhan on mustaherukkaa niin maistuu!

  1. Ihan sama juttu, en ollut tainnut kertaakaan aikaisemmin tehdä keltaista smoothieta :D Kiva kuitenkin saada välillä vähän vaihtelua ja oli superhyvää! Oi mustaherukoita täytyy testata itsekin, kiitos vinkistä :)

 2. Nam tätä täytyykin kokeilla!
  Mulla lemppari, ja hyvin yksinkertainen on;
  -maustamatonta jugurttia
  – 1 banaani
  – loraus (n. 1desi) sokeroimatonta vadelma mehukeittoa
  – vadelmia( ei ole pakollinen)
  – ripaus kanelia

  Ihan huippu hyvää ja nopeeta heittää kaikki sekaisin ja blendata, aamulemppari!

  1. Sokeroimatonta mehukeittoa voiskin joskus testata smoothieihin, marjat kun on sen verran tyyriitä ettei niitä ihan aina raaskisi ostaa ja saisi kiireessä nopeammin blendattuakin. Kiitos vinkistä, kaneliakin täytyy ensi kerralla laittaa myös sekaan ;)

 3. Hei , Kuulostaapa hyvältä! Ite oon just aikalailla samanlainen et tiettyjen raaka-aineiden ympärillä pyörii. Mun ehdoton suosikki tässä: vaniljaskyr / mansikoita / banaani / kourallinen cashewpähkinöitä / lisäksi vähän maitoa tai vettä ☺️

  1. Kuin myös, kuulostaa hyvältä! Mansikkabanaani on täälläkin tuttu yhdistelmä ja yksi lemppareista. Nyt olen jämähtänyt mustikoihin taas hetkellisesti, mulla menee aina vähän kausittain mistä innostun, hehe :)

 4. Oi kuullostaa hyvältä! Ite kans jämähdän samoihin (tällä hetkellä puolukka-banaani-jugu on lemppari <3) ja siks pitäis aina välillä tsempata ja testata uusia makuja :D ja hei jos et oo viel testannu niin kandee laittaa inkivääriä iha siihe vakkarimustikkasmoothieenki! tuo ihanaa potkua siihen :)

  1. Oi meillä on Helsingissä pakasteessa puolukoita, joten täytyy jouluna tehdä niistä smoothieta! Ja hei kiitos, täytyy testata inkivääriä tuohon vakkariinkin :)

 5. Tämä kuulostaa herkulliselta! Itsellä lähes aina marjoista tehty smoothie, joten tämä “keltainen” versio olisi varmasti hyvää vaihtelua :)

  1. Sama juttu, en ollut tainnut kertaakaan aikaisemmin tehdä tällaista keltaista smoothieta! Oikein hyvää vaihtelua, joten kannattaa testata :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *