Puppy Love

Koiran ja etenkin pennun vaikutus on kyllä aivan uskomaton. Paitsi että itse on koko ajan yhtä hymyä ja on vaikea olla huonolla tuulella tällaisen maailman suloisimman karvapalleron vierellä, on myös hauska seurata, millainen vaikutus koiralla on toisiin ihmisiin. Suomalaiset ovat tunnetusti ujohkoa kansaa, eikä tuntemattomille mennä niin vaan puhumaan, silkka hymykin on suuri teko. En ole kuitenkaan varmasti ikinä jutellut näin paljon vastaantulijoiden kanssa kuin parin kuluneen viikon aikana pennun kanssa ulkona liikkuessa. Minkä rotuinen se on? Pakko tulla katsomaan, onko se ihan oikea koira vai käykö se pattereilla! Onpa pieni, minkä ikäinen se on? Ei tarvitse kävellä kadulla kuin muutama metri, niin useammat ovat pysähtyneet ihastelemaan ja juttelemaan iästä tai sukupuolesta riippumatta – jurot, hiljaiset suomalaiset!

Koiran myötä olen myös tutustunut naapureihin jo tässä ajassa paremmin kuin viimeisen kolmen vuoden aikana, mitä olen samaisessa asunnossa asunut. Huvittavin tapaus oli pari päivää sitten, kun eräs naapuri pysähtyi talon pihalla juttelemaan kysellen missä rapussa asumme ja koska olemme siihen muuttaneet – samassa rapussa asuva naapuri, jota olen moikkaillut jo muutaman vuoden, haha. Käsittämätöntä, miten tuolla pienellä karvaisella otuksella voi olla kokoaan suurempi vaikutus, mutta kyllähän se sulattaa sydämet.

Telmaulkona6 Telmaulkona2 Telmaulkona1

Coat / Zara
scarf / Balmuir (sponsored, find here*)
jeans / Zara
boots / Vagabond

Telmaulkona4 Telmaulkona5

It’s incredible how much a tiny little puppy can affect on people and their behavior. It doesn’t only bring joy for yourself but it also makes other people smile and come and talk to you when walking on the streets. This might not be unusual in some cultures but Finns don’t tend to be the most social ones when it comes to strangers. I think I’ve never spoken this much with people I haven’t known before and I’m also starting to know my neighbors after living here for three years already.  Apparently cute puppies are the key, haha!
*mainoslinkki / adlink

26 thoughts on “Puppy Love

  1. Hehe, se on kyllä vaan hauskaa höpötellä ihmisten kanssa ja jutella Telmasta, kun on niin hurmoksessa siitä itsekin :)

 1. Ohhh so precious! I remember when my dog was a puppy, he was also a little white fluffy thing and you’re right about how stone-faced strangers just absolutely melt when they see a little fluff-ball walking down the street haha. I love the Autumn backdrop in these photos, sadly in England we’re not quite there yet with the Autumnal colour palette, but soon!

  1. She is, isn’t she! Aww he sounds like a really cute one, too :) The nature looks amazing here in Finland at the moment, I definitely need to take some more photos soon! Wish this season would last longer :)

   Have a great week, Leanne!

 2. Voi mikä söpöliini, näitä kuvia katsellessa koirakuume nousee ihan uusiin ulottuvuuksiin. ❤️

  1. Eikö, niin söpö karvapallero! Koirakuume on kyllä paha tauti, eikä siihen ole kuin yksi lääke ;)

 3. Apua varmasti tuo söpöys sulattaa kaikki sydämet!!! <3

  Maija-kaveri lähettää terveisiä, muistan itsekin kun se pentuna hurmasi koko stockmannin… :)

  1. Viimeksi tänään postikantaja pysähtyi pyörällään rapsuttelemaan, niin hellyyttävää :D Voi Maija, paljon rapsutuksia täältä sinne toiselle valkoiselle karvapallerolle!

 4. Huomasin saman, kun kesällä hoidossa oli anopin koira. Samat ihmiset jotka päivittäin tulivat lenkkipoluilla vastaan alkoivatkin jutella kun mukana tallusti koira.. :) Mutta onhan tuollainen söpö karvapallero nyt paljon suloisempi ja ei niin pelottava kuin ihminen :D Koira -kuume nostaa taas päätään, näitä postauksia lukiessa!

  1. No juurikin näin, jännä ilmiö! Tosin eipä sitä nyt aina muuten ihan hatusta keksikään puhuttavaa ohikulkijoiden kanssa, koiran myötä on helppo lähestyä :) Hehe, pahoittelut koirakuumeen nostattamisesta! Se on kyllä vaarallinen kuume, vuosia sitä itsekin poteneena ;) Edelleen ihan epätodellinen fiilis, onko tuo pikkuinen nyt tosiaan meidän!

 5. Ihana! En ehkä kestä tuota “Telma vaahteranlehtikasassa”- kuvaa. ??
  Sulla on muuten tosi kiva asu ja hiukset kivasti myös. ?

  1. Vaahteranlehdet on ihan Telman lemppareita, meinaa mennä aina peuhaamiseksi kun lehtikasan ohi kävellään.. :D Voi kiitos Katja!

 6. Ihana asu ja suloinen koira! :) Hauska lukea siitä, miten teidän koira-arki on lähtenyt sujumaan. Tsekkaan blogisi joka päivä, tykkään lukea juttujasi ja saan täältä paljon inspiraatiota. Koska olet ostanut tuon upean takin? Tyylitajusi on kyllä pettämätön, vau. Ja lisäksi vaivaan vielä, kun tiedustelen sen instagramissa näkyneen mustavalkoisen “ruutupaidan” perään, olisiko sinulla siitä malli- ja merkkitietoja? Kiitos vastauksesta jo etukäteen ja ihanaa syksyn jatkoa!

  1. Kiitos Kata kivoista sanoistasi! :) Arki on lähtenyt rullaamaan kyllä tosi hyvin, juuri tänään todettiin poikaystävän kanssa, kuinka on ainakin toistaiseksi ollut yllättävän helppoa kaikki.

   Et mitään vaivaa, aina saa kysyä! Takki on valitettavasti jo viime syksyltä, ruutupaita sen sijaan (joka on itse asiassa tummansinivalkoinen) on Lexingtonin tämän syksyn mallistosta ja löytyy täältä, http://www.lexingtoncompany.com/en/women/clothing/tunics_and_shirts/isa-shirt-dk-bluewhite-check. Ihanan pehmeä päällä vähän sellainen flanellimainen, ainoastaan vähän turhan pitkä malli omaan makuun, mutta helman saa onneksi sujautettua vaikka housuihin :)

   Kuin myös ihanaa syksyn jatkoa!

 7. Toistan itseäni jälleen, mutta en kestä miten suloinen Telma on <3
  Jos teidät joskus jossain nään niin tuun rapsuttaa :)

  1. Hihi ei hätää, ei sen kuulemiseen kyllästy ;) Ja ehdottomasti, saa tulla rapsuttamaan jos joskus törmätään! <3

  1. Kiitos paljon ihana! :) Täällä ollaan kyllä yhä ihan hurmioissaan, vaikka tuo pallero osaa joskus raastaa hermojakin sille päälle sattuessaan :D

 8. Oi Telma on kyllä niin suloinen, en ihmettele yhtään jos ohikulkijatkin sen huomaa! <3
  Asiasta toiseen, Antonilla on kyllä hiton hyvä tyyli, suostuisikohans e kuvattavaksi jos aloittaisit "his outfit"- postaussarjan? :D Se ois siistiä! :)

  1. Se on kyllä sellainen hurmuri että :) Voi, välitän kehut Antonille! Olen itse asiassa joskus vitsillä häntä vähän lämmitellyt ajatukselle, toistaiseksi tuloksetta hehe, mutta ainakin jotain tyylikuvia on tulossa Instagramiin erään jutun tiimoilta ;)

 9. Onnea perheenlisäyksestä! Täytyy myöntää, että pentukuume kasvaa aina tällaisia kuvia katsoessa, vaikka kotona onkin kaksi aikuista nelijalkaista. Pentuaika on niin ainutlaatuista ja nyt ajatellen niin lyhyt aika, että siitä pitää nauttia. On mahtavaa seurata vierestä pienoikainen kehittymistä. Näin juuri viikonloppuna 11 viikkoisen maltankoiran ja kyllähän tuommoisen söpöläisen nähtyään miettii, voiko jotain tuollaista olla oikeasti olemassakaan?? Aivan kuin lelukoira mutta ihka elävä <3 Mutta täytyy sanoa, että jos pentuaika on ainutlaatuista, niin on elämä myös vanhan koiran kanssa. Minulla on 11 vuotias veteraani kainalossani ja tämä on kuin ihmisen mieli. Tuntuu että toinen ymmärtää kaiken mitä sanoo ja yhteys välillämme on jotakin niin uniikkia. Toivon että teillä tulee olemaan ainakin yhtä monta onnellista vuotta Telman kanssa!

  1. Kiitos paljon Sara! Hehe, pentukuume taitaa olla kyllä sellainen krooninen tauti iskien aina hauvauvauvoja nähdessä :) Täytyy kyllä ottaa tästä ajasta kaikki ilo irti! On kyllä uskomatonta, miten paljon iloa tuo kun näkee pienen oppivan tai ymmärtävän jotain.

   Voi, kirjoitit ihanasti :) Tuossa ajassa kehittyy kyllä aivan varmasti korvaamaton side koiraan. Paljon rapsutuksia sinne <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *