Kahvilavinkki Vaasaan

Helsingin ravintoloista kirjoittelen useastikin aina mainitsemisen arvoisissa sellaisissa käydessäni, mutta Vaasan tarjonnasta tulee harvemmin vinkattua. Osittain senkin vuoksi, että täällä on oikeasti aika vähän kivoja ravintoloita ja uusia ilmestyy harvoin, mutta sitä suuremmalla syyllä onkin nostettava näitä helmiä esiin!

Vegetaarista ja vegaanista ruokaa tarjoileva Cafe Raawka (Pitkäkatu 34) lienee kaikille vähänkään enemmän Vaasassa aikaa viettäneille tuttu, mutta jos on visiittiä tänne päin suunnitteilla tai ei ole muuten vaan vielä täällä tullut poikettua, niin suosittelen ehdottomasti! Mistään ihan uudesta paikasta ei tosin ole kyse, mutta itse sain aikaiseksi käydä Raawkassa ensimmäistä kertaa vasta tänä syksynä, vaikka tämä kahvilaravintola sijaitseekin ihan kivenheiton päässä kotoani. Arkena tulee kuitenkin harvemmin käytyä lounaalla muualla kuin opiskelijaravintoloissa (otettava vielä ilo irti halvoista hinnoista!), mutta onhan se kiva saada nenän eteen välillä vähän Amicaa parempaa.

Raawka3 Raawka2 Raawka1

Ja Raawkahan oli aivan ihana, miten ihmeessä en ollut käynyt täällä viime vuonna kertaakaan! Ensimmäisenä hurmaa tietysti sisustus – voi pojat miten kauniita yksityiskohtia tuolla on, katsokaa nyt vaikka tuota lattiaakin. Tila on kivan avara isojen ikkunoiden ja korkean katon ansiota, ylhäältä löytyy myös lisää asiakaspaikkoja. Lisäksi lounaaksi valitsemani päivän salaatti on ollut molemmilla käymilläni kerroilla tosi hyvä ja vitriinin kakkuvalikoimakaan ei ole pettänyt. Olisipa tällaisia persoonallisia kahviloita Vaasassa enemmänkin!

Raawka4 Raawka7 Raawka5 Raawka6

6 thoughts on “Kahvilavinkki Vaasaan

 1. Vaasan opiskelijaravintoloista suosittelen teatterin yhteydessä olevaa Fazerin Ravintola Kulmaa. Toki jos luentojen välissä käyt syömässä niin sitten ei onnistu, mutta jos olet kaupungilla tai kotoa päin käyt syömässä niin kannattaa kokeilla! Siellä on usein tarjolla vähän spesiaalimpia ruokia :)

  1. Kulma on ihan paras! Koulua kun ei ole joka päivä niin on kiva kun on hyvä opiskelijahintaan lounasta tarjoava paikka lähellä :) Olen itse asiassa ruvennut käymään siellä nyt vasta tänä syksynä (myöhäisherännäinen jälleen kerran), mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

 2. Psst.. Kyselin jokusen aika sitten josko sinulla olisi tulossa yhteistyötä Balmuirin kanssa tai jos saisit järjestettyä lukijoille alekoodia? Sanoit palailevasi asiaan, mutta en ole huomannut mitään tähän liittyen. Toivottavasti en ole missannut mitään :/ Olisi hirveä hinku shoppailla Balmuir juttuja ja alekoodi olisi erittäin tervetullut:)

  1. Voi anteeksi Tiina, en ole ehtinyt julkaista koodia vielä! Laitan sen vielä tämän viikon aikana :) Ei siis hätää, et ole mitään missannut ja pääset shoppailemaan alennuksen kera ;)

 3. Hei ajattelin kysyä sinulta vähän Vaasasta! Mitä mieltä olet siitä, oletko viihtynyt? Itse puntaroin hieman Vaasan ja Turun välillä, mutta Vaasa olisi ehkä kuitenkin se parempi vaihtoehto. Onko se sellainen paikka että siellä viihtyy vai odotatko aina pääsyä pois sieltä?

  1. Moikka! Itse voin suositella Vaasaa lämmöllä, en ole kertaakaan katunut tänne hakemista ja olen viihtynyt hurjan hyvin. Vaasaan tulee aina ihan loistavaa sakkia, paljon pääkaupunkiseudulta ja esimerkiksi Tampereelta, ja opiskelijoiden kesken vallitsee reilu yhteishenki, enkä ole itse ikinä huomannut esimerkiksi kilpailua.

   Toki itse kaupunki on pieni Helsinkiin tottuneena, enkä osaisi kuvitella jääväni tänne valmistumisen jälkeen, mutta opiskelukaupunkina tämä on täydellinen. Pienuus takaa tietysti myös sen, että on ehkä hieman tiiviimpi meininki ja on vaan hyvä kun on lyhyet etäisyydetkin. Kaiken kaikkiaan voin suositella Vaasaa! Olin kuullut Vaasasta opiskelijakaupunkina tosi paljon hyvää ennen tänne tuloa ja voin allekirjoittaa kaiken :) Vastailen mielelläni, jos sulla tulee vielä jotain kysyttävää mieleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *