Tips for Packing Light with Cosmetics

Lämmin kiitos ihanat kommenteistanne eiliseen postaukseen <3 Tänään illasta tosiaan ajamme kasvattajan luokse, jännittää aika hurjasti jo! Voitte seurailla minua Snapchatin puolella (jonksteri), jonne varmasti päivitän hetimmiten fiiliksiä.

Nyt kuitenkin muihin juttuihin, puhutaan nimittäin matkalle mukaan otettavasta kosmetiikasta. En pidä itseäni minään erityisen hyvänä pakkaajana, mutta siihen nähden mitä olen joskus ollut, on kehitystä tapahtunut huimasti. Ennen käsimatkatavaroilla lentäminen kauhistutti jo pelkkänä ajatuksena, paitsi että päänvaivaa tuotti vaatteiden mahduttaminen pikkuruiseen laukkuun olin eniten huolissani kosmetiikan osalta. Miten ihmeessä pieneen litran pussiin saisi tungettua esimerkiksi pidennetyn viikonloppureissun nestemäisessä muodossa olevat tarvittavat kosmetiikat? Tänä vuonna olen kuitenkin harjaantunut käsimatkatavaroilla matkustamisessa, eikä se ole enää ongelma eikä mikään, joten ajattelin laittaa jakoon omat vinkkini tuon kirotun litran minigrip -pussin selättämiseen.

Matkalle kosmetiikkaa1

Kasvojen puhdistukseen: Puhdistusliinat ovat ihan loistava vaihtoehto, ja niihin turvaudun usein jos pussissa ei meinaa jäädä tilaa kunnon nestemäiselle tuotteelle. Sephoran matkakokoinen micellarvesi on loistava, nimittäin sillä saa poistettua sekä silmämeikin että pyyhittyä kasvoilta meikin rippeet liinojen jäljiltä. Kosteutukseen taas Mia Höytön nimensä mukaisesti Ihana Moisturising Cream on näppärän kokoinen purtilo ottaa mukaan!

Hiukset: Vaikka kuinka olisi tila vähissä, en suostu turvautumaan hotellien 2 in 1 -shampoisiin, vaan otan kotoa mukaan omat pesuaineet. Ostin Tukholmasta Mujin superkäteviä itsetäytettäviä tuubeja, joista saa puristettua viimeisetkin rippeet, toisin kuin usein myytävistä kovista muovisista matkapulloista. Loistava vinkki siis, mikäli pääsette Mujiin käsiksi jossain! Lisäksi otan reissuihin usein mukaan matkakokoisen Batisten kuivashampoon sekä L´oréalin Elnett -minihiuslakan. Tuuheutta tuomaan otan joskus mukaan hiuspuuterin, joka ei vie tilaa minigripistä.

Muut tarvittavat: Yksi mitä en ikinä raahaisi matkustaessa mukaan on jumalattoman painavat hajuvesipullot. Säästän usein kaupoista saatavia testereitä, mikäli tuoksu sattuu menemään omaan makuun, kuten tässä Givenchyn ihana Live Irresistible. Kaupoissa myydään myös pieniä purtiloita, jotka voi itse täyttää haluamallaan hajuvedellä. Deodorantista valitsen kiinteän antiperspirantin, ja matkakokoinen hammastahna on must. Usein myös täytän kotoa pikkuisen muovipurnukan jotain perusrasvaa, sillä sitä tarvitsee aina.

Matkalle kosmetiikkaa2

Meikkituotteet: Meikkivoideputelit ovat yleensä suhteellisen isoja, joten reissatessa säästän pussukan tilaa ja vaihdan pohjameikin bareMineralsin puuteriseen versioon. Minimoin myös kaikki muut nestemäiset tuotteet, jolloin mukaan päätyy mm. Urban Decayn Primer Potion, peiteaine (tällä kertaa Diorin Diorskin Star Concealer), yhden kaiken kanssa sopivan huulikiillon sekä toki kuvasta unohtuneet ripsivärin ja nestemäisen eyelinerin. Kiinteät huulirasvat ja -punat eivät ole nesteitä, joten ne voit huoletta laittaa laukkuun sellaisenaan.

Matkalle kosmetiikkaa3

Ja kaikki mahtuvat nätisti pussiin, vielä ylimääräistäkin tilaa jää! Harmi, ettei nyt ole näköpiirissä reissun reissua, kun olisi näin hyvät pakkaustaidotkin tätä nykyä, haha ;) Toivottavasti tästä on apua kaltaisilleni huonoille pakkaajille, tai jos on muita hyviä vinkkejä, niin pistäkää tulemaan!

I haven’t always been good at packing, not that I’d consider myself as an extremely good one nowadays either. I’ve improved quite a lot though after traveling a lot last spring, especially when it comes to traveling with hand luggage only. Don’t you just hate the restrictions on liquid cosmetics? At least I do – it seems impossible to be able to fit in everything you need during a weekend trip into a small plastic bag!

Here are a few tips that have helped me when trying to decide what to pack with me. Make up wipes are great when you only want to take one product for cleansing, I also love the mini sized micellar water from Sephora. I hate the 2-in-1 shampoos that hotels have so I always take my own shampoo and conditioner with me – these Muji bottles are so convenient! A travel sized dry shampoo and hairspray is also a must. When it comes to make up I choose a mineral base from bareMinerals to save space and try to minimize all the liquid make up products. Do you have some tips for traveling light with cosmetics?

14 thoughts on “Tips for Packing Light with Cosmetics

 1. Sullahan on melkein tyhjä tuo litran pussukka :D Aina kun menen Suomeen, toi pussi oikeesti menee millintarkkuudella kiinni. Vaikka matkustan Suomeen monta kertaa vuodessa, ei tullissa olla sen enempää oltu kiinnostuneita mun minigrippussin sisällöstä. Vaikka se on ollut ihan piukassa :D

  1. Hehe, fiksusti pakattu ;) Tuskinpa tosiaan juuri ja juuri kiinni menevä pussukka haittaa, ystävälläni oli viime reissussa se auki kun ei mennyt enää edes kiinni.. :D Pääasia varmaan, ettei nesteitä ole muualta ja sekin riippuu ihan virkailijasta, kiinnittävätkö edes niihin huomiota vai ei.

   1. Tullia tuskin kiinnostaa mutta turvatarkastajia kyllä, nesteet tosiaan tulee olla litran vetoisessa uudelleen suljettavassa läpinäkyvässä pussissa. Virkailijasta ei pitäisi riippua koska säädökset ovat samat koko euroopassa. Nesteiksihän luetaan myös esimerkiksi geelit ja tämä saattaa yllättää monet. Ja tosiaan sen pussin tulee myös mennä kiinni, voi tulla ikävänä yllätyksenä jos turvatarkastuksessa joudut luopumaan jostain tavarastasi. Eli kannattaa varautua ja katsoa että niitä nesteitä on tosiaan vain se sallittu määrä :) Finavian sivuilla on ihan näppärästi ohjeet https://www.finavia.fi/fi/lentomatka/ennen-matkaa/ Itse matkustan käytännössä aina ruumaan menevän laukun kanssa koska en jaksa miettiä miten sen kaiken kosmetiikan saisi matkustamoon mukaan :)

    1. Oman kokemukseni mukaan riippuu kyllä hieman virkailijasta, esimerkkinä tosiaan vaikka ystäväni jonka aukinainen pussi ei haitannut tai välillä ei ole huomattu jotain unohtunutta nestettä. Mutta sitä en väitä, etteikö niiden tosiaan pitäisi tuossa Minigripissä olla ja sen takia pyrinkin pakkaamaan nesteet mahdollisimman fiksusti :) Lyhyillä reissuilla käsimatkatavaroilla lentäminen on näppärää nyt kun pakkaaminenkaan ei tuota enää niin paljon päänvaivaa!

 2. Tämä tuli kuin tilauksesta! Ensi viikolla suuntaan nimittäin Barceloonaan (vain käsimatkatavaroiden kanssa), joten kaikki purkit pitää saada minimiin :)

  1. Hei mahtavaa! Toivottavasti tästä on siis jotain apua :) Ihanaa reissua jo etukäteen!

  1. Heippa Emilia! Tarkoitatkohan juuri esittelemiäni uusia farkkuja vai Zaran ylipäätään? Uusissa mulla on koko 36, muuten vaihtelee hieman mallista ja elastaanin määrästä riippuen 34-36, yleisimmin kuitenkin tuo 36. Minusta Zaran farkut on siis yleensä aika normaalikokoa :)

 3. Oon lähdössä perjantaina Lontooseen käsimatkatavaroilla ja Apua joudunko mä tunkee kaiken kosmetiikan Yhteen pussiin? :o Kääks ei muuten tuu mahtuu :Dd

  1. Hehe, nesteiden osalta näin täytyisi onnistua :D Mutta kyllä ne mahtuvat kun vähän suunnittelee ja karsii ;) Ihanaa reissua!!

 4. Oho, sullahan mahtuu kosmetiikka pieneen pussukkaan! Omani vievät enemmän tilaa, mutta atooppinen ihoni kaipaakin aina kokovartalorasvausta ja rasvat vievät tilaa, vaikka olisivatkin pikkupurkeissa. (Muji on tosiaan paras! Ei sieltä voi ikinä poistua ilman uutta purnukkaa/pussukkaa/purkkia, muistivihko nyt vähintään pitää ottaa mukaan…:))

  Minä otin myös ennen mukaan hajuvesinäytteitä, mutta löydän niitä niin harvakseltaan, että käytän sitä mainitsemaasi putkiloa johon sen oman hajuvetensä saa, Travoloko se oli. Minusta ne näyttävät vähän tamponeilta mutta toimivuushan se on pääasia…:D

  1. Hehe, kevään aikana harjaantui ;) Atooppinen iho tuo kyllä omat haasteensa, talvisaikaan saattaisi minullakin pussukka olla hieman täydempi kun iho kaipaa vielä enemmän kosteutusta. Ja voi olisipa meillä Muji täällä Suomessakin, viimeksi hamstrasin Tukholman Åhlensilla.

   Täytyy ehdottomasti hankkia tuo hajuvesiputkilo, niin ei tarvitse aina jemmata matkakokoja :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *