Syksyinen myskikurpitsapasta

Yhteistyössä Asennemedia & Urtekram

On hyvin mahdollista, että entisessä elämässäni olisin ollut italialainen. Viuhdon käsiä puhuessani, tulistun liikenteessä herkästi ja ennen kaikkea rakastan yli kaiken hyvää pastaa. Lähes kaikki suosikkiruokani ovat pastoja ja voisin elää esimerkiksi avokado- tai pinaattipastalla, jos vaan suinkin olisi mahdollista.

Urtekram2 Urtekram3

Pasta-aiheinen yhteistyö Urtekramin kanssa ei olisi siis voinut osua parempaan osoitteeseen. Luomudurumvehnästä valmistetut täysjyväpastat ovat suoraan Italiasta – paikallisen perheyrityksen Felicetti-tehtaalla tekemiä jo vuodesta 1908 lähtien. Felicettien perhe on valmistanut pastaa liki neljässä sukupolvessa, joten nämä italiaanot jos ketkä tietävät mitä tekevät. Elämäni parhaat pastat olen syönyt yllättäen esimerkiksi Sisiliassa ja Roomassa, joten on kiva saada pala aitoa Italiaa omaankin kotikeittiöön. Kunhan muistaa suolata keitinveden tarpeeksi hyvin ja keittää pastan al denteksi täyskypsän sijaan, ollaan jo aika lähellä Italiaa (tai näin ainakin uskottelen).

Felicetit valmistavat pastan valamalla sen muotoonsa pronssimuoteissa, mikä takaa sen, että pastan pinta jää rouheaksi ja kastiketta hyvin pitäväksi. Valikoimasta löytyy niin lasagnelevyjä, fusillia kuin perinteistä spaghettiakin, jota me päädyimme ensin testaamaan. Poikaystäväni ehdotti menu’hun kauteen sopivaa vuohenjuustoista myskikurpitsapastaa, tässäpä siis syksyinen pastaresepti!

Urtekram8 Urtekram4

Myskikurpitsapasta vuohenjuustolla

1 kokonainen myskikurpitsa
pastaa
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
basilikaa, persiljaa tai muuta yrttiä maun mukaan
1 dl saksanpähkinöitä

puolikas pötkö vuohenjuustoa
parmesanjuustoa

Pistä uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko kurpitsa ja sipulit noin sentin kuutioiksi, laita pellille sekaisin, päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista uunissa 40-45 minuuttia, kunnes kurpitsa ja sipulit ovat saanet kullanruskean värin, ota sivuun jäähtymään ja leikkaa sekaan kynsi tai kaksi valkosipulia. Niiden viilentyessä laita pastan keitinvesi kiehumaan, suolaa se hyvin ja keitä pasta al denteksi, pastan valmistuttua ota keitinvettä talteen noin 2 dl.

Laita pasta isoon kulhoon, murusta sekaan vuohenjuustoa, sekoita keitinveden avulla niin kauan, kunnes juusto sulaa kermaiseksi kastikkeeksi pastan joukkoon. Lisää kurpitsasipuliseos, murusta sekaan makusi mukaan saksanpähkinöitä ja tuoretta basilikaa silputtuna. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja pippurilla, raasta valmiiden annosten päälle parmesanjuustoa ja tarjoile!

Urtekram9 Urtekram7 Urtekram1

Toivottavasti maistuu, huikkailkaa jos testaatte ohjetta! Ja vinkkinä, tämä pasta vain paranee muhiessaan yön yli jääkaapissa :)

6 thoughts on “Syksyinen myskikurpitsapasta

  1. Me ollaan myös poikaystävän kanssa kumpainenkin oltu edellisessä elämässä italialaisia. Vähän joka asian suhteen, mutta ruoka on kyllä ihan kärkipäässä. Hyvin tehty pasta ja pizza <3

  2. Oho, tääpä näyttää hyvältä! Pakko kokeilla tätä reseptiä etenkin kun oon ettinyt just jotain myskikurpitsareseptejä ja pastaruoka on aina tietty plussaa, haha! :D

    1. No ehdottomasti! Vaikka poikaystävä olikin kokin roolissa hehe, niin ohje oli superhelppo :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *