Pala Paratiisia aamiaiskattauksessa

Yhteistyössä Asennemedia & Arabia

Keittiön kaappimme rönsyilevät jo entuudestaan, mutta astioitahan ei voi ikinä olla liikaa, eihän? Olen monien tapaan kerännyt erilaisia astioita jo nuoresta pitäen saaden niitä niin rippi- kuin ylioppilaslahjaksikin, ja vielä vanhemmallakin iällä olen usein esittänyt lahjatoiveena juuri kaiken maailman kupposia ja lautasia, joita tuntuu aina tarvitsevan. Astiat tuovat myös usein mieleeni vahvasti muistoja, mikä onkin yksi syy siihen, että lähdin mukaan Arabian Paratiisi -yhteistyöhön mukaan. Klassinen sinikeltavalkoinen astiasto on nimittäin tuttu jo vuosien takaa perheeni kesämökiltä, josta löytyy pieni pala Paratiisia.

Arabia8 Arabia5 Arabia4

Birger Kaipiaisen vuonna 1969 suunnittelema Paratiisi on klassikko, joka vahvan kuosinsa puolesta on varmasti tuttu monille teillekin ehkä jo sieltä lapsuudenkodista asti. Tällä astiasarjalla on itsellenikin juuri valtavasti tunnearvoa. Vaikka miellänkin sen muistojeni kautta enimmäksen kesän mökkimaisemiin ja siellä nautittuihin kahvihetkiin, toimii Paratiisi mitä parhaiten myös modernimpaan makuun meidän kotonamme osana syksyistä aamiaiskattausta.

Ylenpalttinen kliinisyys ja valkoisuus on mielestäni tylsää, ja astiat ovatkin loistava tapa tuoda hieman persoonallisuutta kotiin. Ne eivät ole liikaa esillä koko aikaa, mutta kattauksiin tuovat juuri sopivan ripauksen sitä jotain. Paratiisin valkoinen pohja astioissa rauhoittaa kirkkaita värejä, ja sinisen, keltaisen sekä vihertävän sävyt pääsevät kauniisti esiin. Paratiisia on myös helppo yhdistää muihin klassikoihin, ja jo pienikin ripaus kuosia tuo arvokkuutta kattaukseen. Mökillämmekään tätä ei ole ollut kokonaista astiastoa, vaan muutamia palasia siellä täällä.

Arabia13 Arabia11 Arabia6 Arabia1

Meidän aamuinen Paratiisi-hetki katettiin tällä kertaa kotoisasti olohuoneeseen sohvapöydälle. Astiaston yksi näyttävimmistä yksilöistä – iso soikea vati sai kaverikseen tuoreita hedelmiä, kulhoihin kreikkalaista jogurttia marjojen kera, keitetyille kananmunille taas sopi näppärästi kannellinen rasia, joka olikin yksi sarjan suosikeistani. Kahvi tarjoiltiin pienistä 0,18l mukeista, joskin suurempi 0,35l on useimmiten sopivampi omaa kahvihammastani ajatellen. Lisäksi meillä oli vielä juuri uunista tulleita croissantteja, avokadoleivät ja miehen toiveesta pekonia – täydellinen hieman arjesta poikkeava aamupala!

Arabia10 Paratiisi14 Arabia2

Tällainen kelpaisi tänäkin aamuna eteen taiottuna! Käykää muuten äänestämässä mielestänne kauneinta kattausta Pieni pala Paratiisia -kampanjasivulla, ja voitte voittaa Paratiisia omaankin astiakaappiinne. Ihanaa sunnuntain jatkoa!

2 thoughts on “Pala Paratiisia aamiaiskattauksessa

  1. Paratiisi-astiat on kieltämättä tosi kivoja, meiltä löytyy vanhempien luota niitä purppuraisina (!) <3 ihania

    1. Ne ovat, ihanan legendaarisia! Paratiisia löytyy nyt kausivärinä myös mustavalkoisena :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *