Syysvaatekaapin kulmakivet

Lähiaikoina on muutamaan otteeseen toivottu postausta vaatekaapin kulmakivistä, ja erityisesti näin ajankohtaisesti syyspukeutumiseen liittyen. Vihdoin sain aikaiseksi koota omia syksyn suosikkejani aina päällystakeista ala- ja yläosiin sekä asusteisiin. Pakko myöntää, että vaikka haluaisin kesän vielä jatkuvan ja haaveilen hellekeleistä, alkoi kaikkien ihanien takkien, nahkanilkkureiden, murrettujen sävyjen ja pehmoisten neuleiden myötä syksyn tulo jo hieman kutkuttamaankin.. Ehkei asteiden aleneminen ja syksyn lähestyminen olekaan niin huono asia?

Syysvaatekaapin_kulmakivet1

1. Trenssi, 2. nahkatakki, 3. villakangastakki, 4. untuvatakki – Mango, 5. harmaa huivi, 6. hattu,
7. käsineet,
 8. kello, 9. huivi, 10. neuletakki, 11. neule, 12. pooloneule, 13. pusero

Rakastan syystakkeja yli kaiken ja voisin hamstrata niitä kaikissa materiaaleissa sekä sävyissä. Tärkeimmiksi takeiksi sanoisin kuitenkin klassisen trenssin, nahkatakin, viileämpiä säitä varten villakangastakin sekä reippailua ja rentoja päiviä ajatellen kevytuntuvatakin. Asusteiden saralta taas huivit ovat varmasti tärkeimpiä – kulmakiviksi sanoisin perinteisen hapsullisen villahuivin, sekä Balmuirin ihanan kasmir-Helsinkihuivin, joka toimii materiaalinsa puolesta jo alkusyksystäkin (puhumattakaan vilttinä esimerkiksi lentokoneessa!). Lisäksi omasta kaapistani löytyy nahkakäsineet, villahattu sekä nahkarannekkeinen kello.

Neuleet ovat ehdottomasti suosikkiasiani koko syksyssä – olen niin neulefriikki! Näitä voi mielestäni löytyä kaapista useampiakin, koska neuleille tulee eniten käyttöäkin. Juuri nyt valitsisin pidemmän harmaan neuletakin, teksturoidun vaalean puuvillaneuleen, jonkin perusneuleen mielellään kasmirista sekä erikoisemman pooloneuleen. Yläosista tärkeitä ovat myös peruspuserot, joita voi helposti yhdistellä eri tavoin tai kerrospukeutumisen tarpeessa laittaa neuleen allekin.

Syysvaatekaapin_kulmakivet2

14. farkut, 15. neulemekko, 16. farkut, 17. nahkahousut, 18. nilkkurit, 19. tennarit, 20. korkonilkkurit,
21. mokkanilkkurit, 22. mekko, 23. nahkahame, 24. statement-korvakorut, 25. haalari

Alaosista syysvaatekaapissani suurinta roolia edustavat tummansiniset farkut (Leviksen Innovation Skinny Jeansit – parhautta!!), keskisiniset hieman rikotut farkut sekä nahkaiset tai vahapintaiset housut. Myös neulemekot ovat käteviä syysaikaan ja näyttävät kivalta esimerkiksi nahkatakin kanssa. Kenkäpuolelta taas tulee mielestäni löytyä ainakin mustat nahkaiset perusnilkkurit, korolliset iltamenoja varten sekä tennarit, myös mokkaiset nilkkurit ottaisin mielelläni, vaikka kumisaappaat olisivat ehkä näitä realistisempi vaihtoehto Suomen syysoloihin.. :D

Syksyn juhliin taas valitsisin klassisen pikkumustan tai vastaavan vaikka viininpunaisena, haalari taas on ehkä mekkoa käytännöllisempi valinta kylmiin iltoihin. Nahkahametta voisi yhdistellä eri tavoin, sellaisen ottaisin mieluusti omaankin kaappiini!

I’ve been asked to make a post about fall wardrobe cornerstones and finally I had the time for this. Have to say that even though I still dream about a real heatwave to come here in Finland, after seeing all these beautiful clothes and accessories fall doesn’t seem that bad after all. I might even be a little excited already of all the coats, scarves, chunky sweaters and so on! What are your fall essentials?

Mainoslinkkejä / Adlinks

5 thoughts on “Syysvaatekaapin kulmakivet

  1. Sama täällä, tosin mielummin ottaisin aurinkoisen ja kuulaan syksyn kuin ankean ja sateisen sellaisen ;)

 1. Moikka,
  Ei liity tähän sun blogiaiheeseen mitenkään, mutta voisitko ystävällisesti kertoa millä aineilla hoidat ja suojaat sun Mulberry Alexaa?. Sain vihdoinkin haaveeni toteutettua ja sellaisen itselleni ja nyt siitä pitäisi pitää huolta!?!
  Olisi ystävällistä jos lyhyesti kertoisit tuotteista?.
  Terv, Taru

  1. Moikka Taru! Oi ihanaa, onnea uudesta laukusta :) En hoida laukkua mitenkään kovin aktiivisesti, se on onneksi kestänyt käyttöä hyvin kutakuinkin sellaisenaankin! Ehkä kerran pari vuodessa suihkutan nahalle tarkoitetulla kosteussuojalla, se kannattaa ainakin tehdä ennen käyttöönottoa. En tosin käytä Alexaa ihan sadesäällä, sillä nahka ottaa todella helposti osumaa pisaroista (riippuen tietysti mikä väri sinulla on, mutta ainakin omani eli Oak on herkkä). Mahdolliset likatahrat putsaan Wolyn Neutra -aineella, siinäpä sitten se :)

   1. Kiitos paljon vastauksesta, ostin laukun käytettynä, tosin tosi hyvä kuntoisena?. Olen niin iloinen uudesta laukusta, jotenkin laukku pompsahti elämääni niin yllättäen, että en oikein usko, että se minulla vielä on?. Olin jo tavallaan haudannut koko Alexan hankinnan, mutta nyt tuli niin hyvä tarjous eteen, että haave oli pakko toteuttaa?.
    -Taru-
    Ps. Ihanaa loppukesää ja syksyä sinulle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *