Navy Culottes

Yritin kuumeisesti metsästää Lontoossa culotteseja – meinasi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty. Ei sillä, etteikö lähes jokaisesta putiikista olisi löytynyt pari tai useampikin näitä housuja, mutta kaikki sovittamani aiheuttivat pelkkiä nauruntyrskähdyksiä ihastuksenhuokaisujen sijaan. Housuissa oli aivan liian leveät lahkeet, huono materiaali ja mitä lie. Olin jo luovuttanut, kunnes puolivitsillä sovitin Heathrow’n Zarassa alerekistä löytynyttä yksinäistä culottes-paria – tuskin nämäkään sopisivat. Yllätyksekseni ihastuin housuihin kertaheitolla, ne istuivat kuin nakutettu, eikä tummansininen värikään haitannut, vaikka olinkin alunperin etsinyt mustia. Kahdeksan punnan hinta oli viimeinen sinetti ostopäätökselle.

Ajattelin, etteivät housut ainakaan kustantaisi paljoa, jos ne jäisivätkin käyttämättä. Olen kuitenkin ehtinyt pukea nämä jo vaikka minne – töihin toimistolle, kesäiltaan terassille sekä illalliselle poikaystävän kanssa itse asiassa lähes allaolevassa asussa. Ainoastaan toppi muuttui spagettiolkaimiseen versioon, mutta muuten mentiin tällä yhdistelmällä! Mitäs te sanotte culotteseista? ;)

Culottesuusi4 Culottesuusi5 Culotttesuusi5 Culottesuusi9 Culottesuusi7 Culottesuusi6

Top / Zara
culottes / Zara
heels / Michael Michael Kors
watch / Tommy Hilfiger (sponsored)
bag / Saint Laurent

In London I tried to find the perfect pair of culottes. Funny how at first I couldn’t understand anyone loving these silly looking pants, but after all I went through all the shops to find a pair of my own, haha! It was easier said than done, since all of the trousers that I tried didn’t fit me t all – I only laughed when I looked in the mirror. I was about to give up, until I found a lonely pair of navy blue culottes hanging in the sale rack, thought I might as well give them a try.

And luckily I did, because this turned out to be one of my best sale finds (and for only 8 pounds)! I really like the navy color, even though I was looking for black trousers instead, and the model fits me perfectly. Not to mention the side slits – the trousers are so comfortable on warm days! I’ve been already using these in many occasions, such as at the office and for a dinner with my boyfriend in this particular outfit. How do you like the outfit?

12 thoughts on “Navy Culottes

 1. Tosi hyvältä näyttää! Etenkin toi sininen väri antaa kivaa ilmettä. Sinulle sopii tuo navy minusta hyvin! :) Malli tosiaan istuu ja pituuskin on oikea. Itse olen kanssa lähinnä saanut nauruja culottes-housuja sovittaessa. Vielä ei ole “se oikea pari” kävellyt vastaan.

  1. Kiitos paljon Henna! :) Tummansininen on kyllä kivaa vaihtelua, etenkin kun näitäkin näkee katukuvassa pääasiassa mustina. Toivottavasti sinullakin vielä tärppää culottesien kanssa!

 2. I love your trousers in combination with the nude heels, it looks great on you!

 3. Ostin pari viikkoa sitten juuri samaiset housut Espanjan Zarasta! Nuo kyllä toimii ja hauska tietää, että joku muukin on ihastunut samaan malliin. :)

 4. Ihana Jonna! Meinasin itsekin ostaa culottes-housut aleista, mutta en kuitenkaan uskaltanut, vaikkei hintaa ollut kuin alle kympin. Jotenkin tuntuu aina käyvän niin, että lämpenen uusille jutuille vasta kun on jo liian myöhäistä… Jostain rivien välistä oon joskus lukenut, että säkin tykkäät Massimo Duttista, joten nyt on pakko hehkuttaa, että merkille on tullut oma Suomen nettikauppa ja myymälä on tulossa ilmeisesti Helsinkiin (jos en väärin ymmärtänyt)!

  Kivaa viikonloppua! :)

  1. Haha, sama juttu täällä, että lämpenen välillä kovin hitaasti! Massimo on kyllä ollut suosikkikauppojani, mutta täytyy sanoa että kevään ajan Ranskassa petyin valikoimaan, joka tuntui menevän aika tätimäiselle linjalle. Taisin ostaa kevään aikana pari perusneuletta, mutta muuten en löytänyt kaupasta yhtikäs mitään. Kiva kuitenkin nyt, että pystyy tarvittaessa tilaamaan nettikaupasta ja saadaan vihdoin oma putiikki Suomeenkin! :)

   Kiitos kivasta kommentista Anni ja ihanaa sunnuntaita!

 5. Sinun päälläsi culottesit näyttävät hyvältä! Ja asu on muutenkin tyylikäs. Olen kuitenkin nähnyt monta kulkijaa, jolle nuo eivät ole eduksi. Mitan pitää olla oikea ja minusta nuo vaativat korot. Tennareiden kanssa puettuna moni näyttää aika patukalta. Ja säärten pitäisi olla myös suht hoikat… Midi-mitta ylipäätään, hameissakin, vaatii minusta sirot sääret ja nilkat.

  1. Kiitos kaunis Sanna! On kyllä haastava vaate sinänsä, että täytyy olla just eikä oikea malli pituuksineen päivineen, että sopii. Korot ovat tosiaan ehdottomasti paras pari culotteseille, itse olen kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen että olen huoletta käyttänyt näitä myös tennareiden ja ballerinojen kanssa rennommissa tilaisuuksissa :)

 6. Moikka Jonna, ihana asu! Miten saat sun tukan pysymään noin kivan freesinä ja viileän sävyisenä, ei näytä yhtään taittavan keltaiseen? Käytätkö hopeatuotteita vai onko sun kampaajan ansiota? :)

  1. Heippa Henna, kiitos paljon! Käytän kutakuinkin viikoittain hopetuotetta viileämpää sävyä ylläpitääkseni, tämän hetkinen suosikkini on Fudgen hopeashampoo. Mulla onkin jo luonnoksissa hiustenhoitoon ja luottotuotteisiini liittyvä postaus, tätyy viimeistellä se pikapikaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *