Lumoava puolukkatuorepuuro

Yhteistyössä Asennemedia & Valio

Moni on viimeistään tässä vaiheessa palannut kesälomilta sorvin ääreen – takaisin arkeen ja omiin rutiineihin. Vaikka juuri fiilistelinkin lomanalkuani ja pitkiä aamuja, siintää arkeenpaluu kuitenkin minullakin taas edessä opintojen alkaessa. Sitä odotellessa otan kaiken irti laiskoista hetkistä ja vapaudesta! Nautin siitä, että voin herätä silloin kun huvittaa, makoilla sängyssä niin pitkään kuin haluan, katsoa sarjoja, lähteä salille mihin kellon aikaan tahansa, pyytää kaveria extemporekahveille… Ihanan rentoa!

Valiolumo2 Valiolumo5

Olen silti ehdottomasti rutiini-ihmisiä, ja olisin varmasti kyllästynyt nopeasti, jos olisin esimerkiksi viettänyt koko kesän omassa autuudessani ilman toimistotöitä. Arjessa on hyvä myös se, että silloin tulee paremmin huolehdittua ruokarytmistä, kun herää aina kutakuinkin tiettyihin aikoihin. Joskus vapaapäivinä ainakin itselläni voi käydä niin, että jos aamiaisen syö pitkien unien myötä myöhään, tulee seuraavan kerran syötyä vasta päivällisellä. Arkirutiinit siis kunniaan!

Eräs omien aamujen helpottajani läpi vuoden on edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi tehty tuorepuuro, jota olen ylistänyt täällä ennenkin niin blogin kuin esimerkiksi Snapchatinkin puolella. Monesti olen myös tehnyt tuorepuuron aamulla töihin mukaan, jos tiedän että on menoa heti töiden jälkeen ja tarvitsen täyttävän välipalan ennen kotiin illalliselle tuloa. Tuorepuuro toimii siis niin aamu-, väli- kuin iltapalakin ja mikä parasta, sitä voi varioida aina maun ja fiiliksen mukaan.

Valiolumo1

Useimmiten olen tehnyt tuorepuuron joko kreikkalaiseen tai soijajogurttiin, mutta tällä kertaa Valion Lumo -yhteistyön myötä testasin puuroa rahkaan saaden siitä samalla myös hieman paremmin nälkää pitävän version. Näitä Lumon sokeroimattomia ja laktoosittomia proteiiniherkkuja löytyy kolmessa maussa, Kunigatar, Mandariini-juustokakku sekä Vanilja, joista jälkimmäistä kokeilin puuroon. Aikaisempia suosikkejani puuron maustajina ovat vadelmat, mustikat ja omena, mutta nyt syksyksi halusin testata jotain uutta – vispipuuro on tuttu lapsuuden herkku, joten nappasin kaupasta nyt täydessä sesongissaan olevia puolukoita. Ja niin syntyi vaniljainen puolukkatuorepuuro – alempana maailman helpoin resepti olkaa hyvät!

Valiolumo4

Vaniljainen puolukkatuorepuuro

1 dl Valion Lumo vanilja proteiiniherkkua
reilu 1 dl soijamaitoa (tai maitoa, vettä, mantelimaitoa jne. maun mukaan)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl puolukoita
1 rkl chiansiemeniä
loraus hunajaa 

Sekoita kaurahiutaleet ja valitsemasi neste (itse käytin tällä kertaa soijamaitoa) kulhossa, sekoita joukkoon Lumo vanilja. Survo puolukat tehosekoittimella, lisää ne sekä chiansiemenet puuroon ja sekoita. Vaniljarahka tuo itsessään jo vähän makeutta tasaamaan puolukan hapokuutta, mutta voit halutessasi lisätä pienen lorauksen hunajaa. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli ilmatiiviissä kulhossa tai rasiassa. Aamulla puuro on koristelua vaille valmis nautittavaksi!

Valiolumo3

Mikä on teidän suosikkiyhdistelmä tuorepuuroon? Niin paljon kuin rakastankin näitä vakkarimakujani, otetaan uusia resepti-ideoita innolla vastaan ;)

2 thoughts on “Lumoava puolukkatuorepuuro

  1. Voisitko antaa muidenkin sun vakkari tuorepuurojen ohjeet? :)) ja olitko jossain vaihees tekemäs postausta tuosta erosta poikaystäväs kans vaihdon aikana? :) olis super mielenkiintost ku itelläki eessä puol vuotta ilman toista maailmalla.

    1. Täällä on esimerkiksi omenatuorepuuron ohje, https://jonnaluukko.com.www37.zoner-asiakas.fi/2014/11/saturday-breakfast/. Mustikoiden ja vadelmien kohdalla ohje on muuten kutakuinkin sama, aina 1 dl nestettä (hieman reilummin jos lisään myös chiansiemeniä), 1 dl jotain tuomaan rakennetta (rahka, jogurtti jne.) ja 1 dl kaurahiutaleita, sitten vaan haluamasi höysteet sekaan. Helppoa kun mikä!

      Erossaolosta taas tein lyhykäisen postauksen täällä, https://jonnaluukko.com.www37.zoner-asiakas.fi/2016/06/happy/ :) Tsemppiä tulevaan – oikea asenne vaan niin kyllä siitä selviää ja aika menee hurjan nopeasti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *