Tips for Better Tan

Rakastan auringottoa ja päivettynyttä ihoa, mutta olen myös varsin tarkka ihoni suojaamisen suhteen. Solariumissa en ole eläessäni käynyt ja uskallan sanoa etten koskaan tule käymäänkään, mutta kesäisin tykkään ottaa kohtuudella aurinkoa. Olen aina suhtautunut suojakertoimiin vakavasti, ja mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän pelkään palamista, sillä auringon aiheuttamat haitat eivät ole mikään leikinasia. Vaalea ihoni voi kärtsätä hetkessä, mikäli en suojaa sitä oikein, joten kunnon tuotteet ovat kaiken A ja O! Ajattelinkin näin lomakauden kynnyksellä vinkata muutamasta omasta suosikistani, joista osa on tuttuja jo parin vuoden takaa.

Tan2

Aloitan auringoton kesän alussa aina vähintään 30:n suojakertoimella, mutta tässä vaiheessa kesää ihon jo rusketuttua pärjään kevyemmillä versioilla. Nivean Carotene Sun Lotion on lempparini (oli sen rusketusta edistävä vaikutus sitten huuhaata tai ei, haha), ja siinä on kivan kevyt ja helposti imeytyvä koostumus. Kasvoille taas tarvitsen korkeampaa aurinkosuojaa läpi kesän, ja olen käyttänyt Oriflamen* 25:n kertoimen sisältävää aurinkovoidetta. Harvemmin tosin rusketun ikinä kasvoista, joten usein ennemmin vältän auringon ottamista naamaan estääkseni turhan palamisen.

Ranskassa ollessani ostin Lieracin (jota myydään myös Suomessa ainakin apteekeissa) karotenoideja, antioksidantteja sekä rasvahappoja sisältäviä Sunific -aurinkokapseleita, joiden uskon tehostaneen rusketusta ja suojanneen ihoa palamiselta. Olen nimittäin tänä kesänä saanut päivetyksen pysymään tavallista pidempään, vaikka aurinkoa ei olekaan hetkeen nähty toimiston loisteputkien alla, kesän alussa sain myös usein kehuja rusketuksestani. Lieracilta löytyy lisäksi käyttämäni aftersun, Sunific Après-Soleil*, jossa on paitsi hyvä tuoksu myös kätevä korkilla käännettävä tuubimalli ja mainio koostumus.

Tan1

Aurinkosuojat siis kohdalleen ja kohtuutta porottavan auringon alla makoiluun! Toivotaan paljon helteisiä viikonloppuja, niin pääsee itsekin nauttimaan auringosta taas pitkästä aikaa ;)

*tuotteet saatu kokeiluun

3 thoughts on “Tips for Better Tan

    1. Heippa! Kiva idea, en tosin ole niin montaa juttua reissuilta ostanut, niin en tiedä onko niistä ihan saalispostaukseksi :) Ainakin yhden ostoksen esittelen lähipäivinä, joten stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *