Notting Hill & 202 Restaurant

Lontoon reissu oli niiin antoisa. Vaikka olen käynyt kaupungissa jo pari kertaa aikaisemmin, löytyi sieltä tällä kertaa monia ihan uusia puolia. Puhuimmekin useasti, kuinka matkustellessa antaa usein eniten ihan vaan sellainen uusien kulmien tutkiminen, ympäriinsä käveleminen ja esimerkiksi kivoissa kahviloissa istuskelu pelkkien tunnettujen nähtävyyksien tsekkaamisen sijaan. Nekin tosin kävimme läpi poikaystäväni ja tämän siskon ollessa Lontoossa ensikertalaisia, mutta muuten käytimme muutaman päivän reissulla ajan tehokkaasti eri puolilla Lontoota käyden.

Nottinghill2 Nottinghill4 Nottinghill1

Yhdeksi suosikikseni osoittautui värikkäiden talojen koristama Notting Hill, jossa en ollut käynyt koskaan aikaisemmin (näin jälkikäteen en voi kuin kysyä itseltäni että miksi ihmeessä?!). Suuntasimme tuonne lauantaiaamusta Portobello Road Marketia varten, ja olikin ihan kiva kokemus kuljeskella pitkin katua ja tutkia sen varressa olevia erilaisia kojuja, joista löytyi kaikkea aina erilaisesta antiikista koruihin, asusteisiin ja julisteisiin.

Katu oli kuitenkin lauantaipäivänä niin ihmismassan ja turistien valloittama, että hieman happea kaivatessamme teimme extemporesti pienen harppauksen sivukadulle – Westbourne Grovelle. Onneksi teimme, sillä katu oli niin paljon Portobelloa rauhallisempi, ja siellä oli ihania ravintoloita ja kahviloita vierivieressä. Westbourne Grovella oli lisäksi hyvät ostosmahdollisuudet – ihan jo senkin puolesta, että kaupoissa oli tilaa hengittää – ja kadun varresta löytyi mm. All Saints, Club Monaco, Sandro jne.

London202-3 London202-6 Londond202-2 London202

Useiden kutsuvalta näyttävien ravintoloiden joukosta valitsimme lopulta 202 Restaurantin (202 Westbourne Grove), jossa syötiin superhyvä myöhäinen aamupala. Himskatin korianteri vaan taas pilasi oman avokadotoastini – aina yhtä epämiellyttävä yllätys.. :D Sisäpihan terassilla olisi voinut istua vaikka kuinka pitkään, vaikka eivät ravintolan sisätilatkaan hullummalta näyttäneet. Pöytää voi joutua odottelemaan tovin, mutta on sen arvoista!

London202-4 London202-5 Nottinghill3

Laittakaa siis korvan taakse, jos on Lontoon matkaa tiedossa lähiaikoina. Tänne on kyllä ehdottomasti palattava pian – poikaystävänikin ihastui kaupunkiin ikihyviksi. Toisaalta juuri nyt ei tee mieli suunnitella mitään reissuja, kun kevään aikana on päässyt kokemaan jo hurjan paljon ja Suomen kesäkin näyttää tällä hetkellä parastaan. Reissaamisen jälkeen on ihana olla vaan kotonakin – juuri nyt nauttisin ihan vaan mökillä rentoutumisesta ja saunomisesta, mihinkäs täältä siis lähtemään! Onneksi tänä viikonloppuna ei ole mitään erityisempää ohjelmaa tiedossa, vielä pari päivää ja pääsee heittämään vapaalle. Kivaa torstaita, murut!

11 thoughts on “Notting Hill & 202 Restaurant

 1. Notting Hillissä ei Lontoon reissuilla ole vieläkään tullut käytyä. Ensi kerralla pitää muistaa, näyttää niin söpöltä! :)

  1. Jep, ihmettelen ettei tuolla ole tullut aikaisemmin käytyä Lontoon reissuilla! Laita siis ihmeessä korvan taakse tulevaa varten :)

 2. Tuollaiset korianteri-yllärit on kyllä pahimpia.. :D En ymmärrä miksi sitä pitää tunkea joka paikkaan, minusta se maistuu ihan fairylle :D

  1. Älä muuta sano, saakelin korianteri kun yllättää joka paikassa :D Olisi kiva oppia tykkäämään siitä, niin ei rajoittaisi, mutta en vaan voi sietää sitä!

 3. Aivan ihanan näköistä seutua :) Pitää ehdottomasti päästä joskus käymään :)!

  1. Eikö, niin kivaa aluetta :) Eikun korvan taakse, jos on Lontoon reissu edessä!

 4. Heiii nyt hotellisuosituksia kehiin?:) Ollaan varattu jo lennot, mutta hotelli puuttuu!

  1. Vitsit, meidän hotelli ei ollut mikään ihmeellinen, valkattiin vähän kauempaa kun sai halvemmalla – Best Western Kensington Seraphine Olympia. Ihan jees ja perussiisti, Kensingtonin alue oli kyllä tosi kaunista myös! Aikaisemmin olen yöpynyt Melia White Housessa hieman lähempänä keskustaa tosi hyvällä paikalla, kun sattui saamaan edullisesti, ja se oli upea :) Ihanaa Lontoota jo etukäteen!

   1. Kiitos paljon vastauksestasi, sillä etsinnässä juurikin edullisempi hotelli:) Kiitos!

 5. Onpa kivan näköinen sisäpiha!

  Mekin ollaan palattu Wienin matkalta kotiin. Kiva kaupunki ja kiva reissu, mutta on ihanaa olla taas kotona! :) Kyllä reissaaminen aina vähän mehuja vie.

  1. Sisäpiha oli ihana ylläri, kun paikka näytti jo sisältäkin tosi viihtyisältä :) Kyllä kotiin aina ihana palata – kiva kuulla että oli onnistunut reissu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *