Lunch Tip: Roots Helsinki

Helsinkiin puskee kivoja kahviloita ja rafloja nyt joka nurkkaan, ja virtuaalinen puhelimen muistissa oleva must visit -listani kasvaa kasvamistaan. Vinkkailen hyvistä uusista tuttavuuksista mielelläni aina tännekin (Helsinki-tägin alta löydätte lisää), ja tällä kertaa olisi luvassa lounas- ja kahvilavinkkiä Kallion seudulle. Sovimme eilen ystäväni kanssa lounastreffit työpaikkaruokalan sijaan vastikään avattuun Roots Helsinkiin (Vaasankatu 14), joka oli ollut mielessäni jo jonkin aikaa.

Tuore vegaanikahvila taisi hurmata minut alunperin kiinnitettyäni Instagramista bongaamissani kuvissa huomiota upeaan sisustukseen, joka on täydellinen sekoitus rouheaa ja modernia minun makuuni. Kehaisin sitä ääneen tiskillä meitä palvelleelle naiselle, ja kuulemma sisustus oli alusta loppuun hänen suunnittelemansa! Ihan pisti harmittamaan, ettei tietenkään ollut kameraa mukana, mutta näin kauniista tiloista jopa parhaat päivänsä nähnyt iPhoneni taltioi ihan kivat kuvat. Myös annokset näyttivät jo näkemieni kuvien perusteella houkuttelevilta, enkä meinannut osata päättää kvinoa-avokado- ja edamame-nuudelisalaatin välillä. Päädyin ensimmäiseen, mutta seuralaiseni kehujen perusteella on ehdottomasti palattava tänne testaamaan myös toista salaattivaihtoehtoa!

Roots1 Roots5 Roots3 Roots4 Roots2

Ruuan ja sisustuksen lisäksi ylistystä saa myös iloinen palvelu, joten meidät löytää täältä lounastamasta varmasti toistekin. Varoituksen sanana – tiskiltä löytyy myös muutamaa sorttia raakakakkuja, joita on lähes pakko maistaa lounaan päätteeksi makeahampaan kolottaessa. En yleensä ole mikään raakakakkujen ylin ystävä, mutta Rootsin Snickers-kakku oli aivan tajuttoman hyvää. Ensi kerralla testataan minttusuklaa- tai puolukkakakkua.

1 thought on “Lunch Tip: Roots Helsinki

  1. Kiitos vinkistä, näyttää kivalta paikalta. Tutkin jo nettisivuja ja tarjoavat joogatuntejakin :D

    Sitten kun elokuussa pääsee lomalle niin on jo lista must visit kahviloista, kun niitä onkin tupsahtanut ympäriinsä Helsinkiä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *