Kesän helpoin tarjottava

Yhteistyössä Tradetracker ja Kauppapuutarhaliitto ry / Puhtaasti Kotimainen

Olen toisinaan hieman laiska kestitsijä, välillä taas tykkään hääriä keittiössä ja taikoa jotain hyvää, tai ainakin tehdä parhaani tarjotakseni vieraille jotain muutakin kuin pelkkää kahvia. Lisäksi vaikken mikään Pinterest-somistaja olekaan katan mielelläni myös pöydän kauniisti vieraita varten. Porkkanakakku on bravuurini makealta puolelta, suolaisista tarjottavista taas olen jo useat vuodet luottanut pinaattipiirakkaan, jossa maistuvat myös mehukkaat tomaatit ja feta. Piirakka on mailman helpoin tarjottava, ja yleensä se uppoaa takuuvarmasti kaikille. Jopa niin hyvin, että viimeksi tarjotessamme tätä poikaystäväni vanhemmille hupeni koko piirakka yhdeltä istumalta.

Kotimainen1 Puhtaasti2

Kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan, joten hulluhan olisi, jos niitä ei nyt ruuanlaitossa hyödyntäisi. Meillä kasviksia syödään runsaasti päivittäin ja voisin viettää kaupan heviosastolla pitkän tovin lappaen koriin kaikkea värikästä. Kaapista on aina löydyttävä muun muassa niin kurkkua, erilaisia salaatteja, pinaattia kuin tomaattejakin. Kasvisten oikea säilytys on parhaan maun saamiseksi tärkeää, ja opinkin vasta, että esimerkiksi juuri tomaatit tulisi säilyttää mielummin huoneenlämmössä. Kaikki ostetaan aina kotimaisina – sen takaavalla Sirkkalehtimerkillä varustettuna, joka viestii myös kasvisten puhtaudesta ja tuoreudesta. Tiesittekö, että aamulla poimitut tomaatit voivat päätyä vihanneshyllylle jopa saman päivän aikana?

Puhtaasti4 Puhtaasti8

Palataan piirakkareseptiin! Olen jakanut tämän kerran jo nelisen vuotta sitten, mutta ohje on niin toimiva, että ansaitsee ihan oman postauksensa. Yleensä olen mennyt sieltä mistä aita on matalin ja helpottanut yksinkertaista reseptiä entisestään käyttämällä pakastepinaattia, mutta nyt ostin myös pinaatit tuoreena ja tietysti kotimaisena. Pinaatin lisäksi silppusin sekaan myös kourallisen tuoretta basilikaa, joten makua tästä piirakasta ei kyllä puuttunut! Pohjassa myönnän luistaneeni sen verran, että käytin valmista pakastepohjaa, jossa rukiinen sellainen maistuu mainiosti.

Puhtaasti1

Tomaattifetapinaatti -piiras:
Valmis rukiinen piirakkapohja
kirsikkatomaatteja

150 g fetajuustoa
100 g pinaattia
50g basilikaa

1 sipuli
3 kananmunaa
2 dl kermaa
 mustapippuria
suolaa

Sulata valmis piirakkapohja, voitele vuoka ja painele pohja tasaisesti. Silppua pinaatin- ja basilikanlehdet, sekoita ne pilkotun sipulin kanssa, kaada vuokaan. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään, mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan, ripottele päälle kirsikkatomaatit ja fetakuutiot. Paista 200:ssa asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauttaaltaan kauniin värin.

Puhtaasti6 Puhtaasti7 Puhtaasti3 Puhtaasti5

8 thoughts on “Kesän helpoin tarjottava

  1. Tulipas hyvään aikaan tämä resepti! :) Meillä on kavereiden kanssa illanistujaiset nyyttärimeiningillä ja lupasin leipoa suolaisen piirakan. Yleensä tulee tehtyä aina jotain lihaversioita, mutta nyt joukossa on kasvissyöjä, joten tämä resepti menee kokeiluun :) Itse olen tomaatille allerginen niin mietin, että voisikohan tuossa korvata tomaatin esimerkiksi paprikalla? Vai onko tomaatti yksi olennainen osa tuossa? :)

    1. Hei kiva kuulla! Meilläkin on porukassa kasvissyöjää, joten tämä on juuri siitä hyvä ohje, että sopii kaikille. Hmm, tomaatti tuo siihen ehkä vähän sellaista mehevyyttä, mutta uskoisin että toimisi hyvin myös paprikalla. Tuu sitten huikkaamaan, miten maistui ;) Mukavaa viikonloppua!

    1. Itse laittaisin fetan sijaan ehkä esimerkiksi vuohenjuustoa, ainakin googlaamalla löysin monta pinaattivuohenjuustopiirakkaa, joten olisi varmasti hyvä yhdistelmä niinkin :)

  2. Meillä toivotaan kanssa monesti iltapalaksi suolaista piirakkaa, niin helppoa ja hyvää :) (ja menee usein koko piirakka kerralla, hah)

    1. Suolainen piirakka on kyllä hyvä iltapala! Vaarana vaan tosin että hupenee kerralla, hehe ;)

  3. Näyttää hyvältä. Itse vain aina kummeksin, kun joku sanoo tekevänsä itse piirakan, ja se onkin tehty valmispohjasta. :D Mutta varmasti hyvää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *