Summer In the City

En tiedä onko syynä yksinkertaisesti tämä sää vai jonkinlainen kuherruskuukausi Suomeen paluun jälkeen, mutta olen ollut kotikaupungistani aivan erityisen hurmoksissa. Joka paikassa on niin kaunista ja vehreää, syreenit kukkivat täydessä loistossaan ja kaupungin kadut ovat täynnä ihan niinä tuikitavallisina arki-iltoinakin – koko kaupunki on ihan herännyt heloon. Ajoimme toissailtana ystäväni kanssa Katajannokan uuden Holidayn (joka on muuten testattava pian!) ohi jatkaen matkaa kahvittelemaan Café Ursulaan, ja molempien ilta-auringossa kylpevät terassit kuhisivat ihmisiä. Ihana Helsinki ja ihana kesä!

Kaiken lisäksi vaikka suomalaisista usein sanotaan, miten he eivät puhua pukahda tuntemattomille tai väläytä turhaan hymyä, on minun kohdalleni osunut viime aikoina aivan päinvastaisia tapauksia. Juttelemaan pysähtyneitä vanhuksia, small talkia kahvijonossa ja tuntemattomalta koiranlenkittäjältä kuultuja kehuja – pieniä juttuja, joista jää kuitenkin aina hyvä mieli. Ehkä sitä on itsekin jotenkin avoimempi Ranskassa vietettyjen kuukausien jälkeen ja esimerkiksi hymyilee herkemmin vastaantuleville. Tätä lisää!

Summer5 Summer1 Summer4 Summer3 Summer2

Napattiin nämä kuvat Vienan kanssa maanantaisen aamupalan jälkeen, kun fiilisteltiin kesää ja kukkivaa kaupunkia. Palaan itse asuun vielä myöhemmin, mutta oli pakko jakaa ensin muutamat fiiliskuvat. Ihanaa torstaita – pian ollaan taas viikonlopussa!

6 thoughts on “Summer In the City

    1. Voi kiitos, ihana kuulla! Ensi viikolla alkavat kesäduunit tosin ehkä vähän verottavat postaustahtia, mutta täällä ruudun takana pysytään kyllä yhä ;)

  1. Voi, nuo syreenit pystyy melkein haistamaan! Meidän makkarin ikkunan alla on muutama puska ja huoneeseen tulee ihana syreenin tuoksu, kun ikkunan avaa. :)

  2. Etkö opiskele siellä Vaasassa, vai oletko vaan kesäduunissa Hesassa. Olen tullut käsitykseen, että Vaasasta on mahdotonta saada kesäduunia ja kaikki pakenevat Helsinkiin. Pitääkö paikkaansa?

    1. Heippa! Opiskelen tosiaan Vaasassa, mutta olen Helsingistä kotoisin, joten palaan tänne aina kesäisin perheen ja ystävien luo sekä töihin. Ehkä ennemmin kyse on töiden saamattomuuden sijaan siitä, että monet palaavat aina kotikonnuilleen ja Vaasa tyhjenee opiskelijoista, jolloin harvempi jää sinne etsimään töitä.

      Ei sinne töihin jäävät kuitenkaan mikään mahdoton poikkeus ole, itsekin tiedän muutamia meidän vuosikurssilta, jotka ovat jääneet kesätöihin Vaasaan ja kaikki vieläpä oman alan hommissa :) Työnhakijoita on varmasti Helsinkiin tai muuhun suurkaupunkiin suhteutettuna vähemmän, joten voi olla jopa helpompi saada alan töitä sieltä – en osaa sanoa. Asiakaspalveluhommissa ainakin on tietääkseni aika pakollinen taito osata ruotsia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *