Happy

Meinasin satuilla jotain erikoisempaa otsikkoon, mutta lopulta tuo lyhyt ja ytimekäs sana kuvasi fiiliksiäni parhaiten. Olen niin järjettömän onnellinen, että saan poikaystäväni tänään kotiin – en voi edes käsittää! Allaoleva kuva on kutakuinkin puolen vuoden takaa, se on otettu vain pari päivää ennen vaihtoon lähtöäni, jolloin siis olemme viimeksi nähneet toisemme. Kuukaudet ovat kuitenkin hurahtaneet todella nopeasti! Tuntuu kuin olisimme ihan vasta sanoneet lentokentällä hyvästejä, vaikka toisaalta taas tuntuu olevan iäisyys siitä, kun olen ollut toisen lähellä.

Vaikka aika meni nopeasti ja suhteellisen kivuttomasti, ei erossoalo ole aina ollut ihan helppoakaan. Oman haasteensa kaukosuhteeseen toi tietysti aikaero, joka oli parhaimmillaan seitsemän tuntia Ranskan kesäajassa. Oli välillä rankkaa, kun ei pystynyt ottamaan yhteyttä toiseen juuri silloin, kun olisi sitä kipeiten tarvinnut tai kun pahimman ikävän iskiessä piti odottaa aamuun, että saa vastauksen viestiin. Kaiken lisäksi yhteydet eivät olleet aina sieltä parhaimmasta päästä ja aika monta ärräpäätä olen päästänyt puhelimen äärellä meidän yrittäessämme saada videoyhteyksiä Kiinan päässä toimimaan. Toisinaan ikävä iski tällaiselle kaltaiselleni herkkikselle myös aika lujaa ja saatoin tirauttaa jopa televisio-ohjelmien romanttisille kohtauksille ja katselin haikeasti kadulla käsi kädessä käveleviä tai halailevia pareja. Luojan kiitos en asunut yksin ja sain paljon tukea ihanilta kämppiksiltäni ikävän iskiessä – jopa hipsuttelua pahimpina hetkinä.

Anton-Jonna-4

Kuva: Miro Kalliola

Olen edelleen onnellinen meidän päätöksestä lähteä eri maihin vaihtoon, sillä koin kokemuksen olevan todella kasvattava ja itsenäistävä. Tämä oli jotain sellaista, mikä oli hyvä kokea yksin, ja minusta on myös hienoa, että pääsimme molemmat viettämään vaihdon maissa, joista olemme haaveilleet. Vielä onnellisempi olen kuitenkin siitä, että tämä on pian ohi ja saan rakkaani kotiin! Kylläpä voikin osata arvostaa toisen läsnäoloa pitkän erossaolon jälkeen, sitä että voi kertoa päivän kulusta Whatsapp-viestien sijaan kasvotusten tai sitä, että pääsee illalla nukahtamaan toisen viereen. Pieniä suuria asioita.

Nyt en kuitenkaan lähde enempää hempeilemään, pakko oli hieman jakaa fiiliksiä ja purkaa innostusta. Kuinkahan maltan pysyä vielä muutamia tunteja paikoillani!! Iltapäivästä sitten suuntaan kentälle poikaystävääni vastaan ja luulenpa, että viikonloppu kuluu pitkälti hänen kainalossaan. Palataan siis ensi viikolla – ihanaa viikonloppua!

30 thoughts on “Happy

 1. Voi että kuinka ihana teksti, voin samaistua tuohon aivan täysin! Minulla ja poikaystävälläni ei ole ollut pitkiä kaukosuhdeaikoja mutta toisella puolella maapalloa ei ole helppo olla edes lyhyempää aikaa! Meillä koittaakin pian onnenpäivä kun päästään vihdoin muuttamaan yhteen :-) Ihanaa viikonloppua teille <3

  1. Voi kiitos Pinja ihanasta kommentista <3 Erossaolo ei ole ikinä mukavaa, mutta onneksi jälleennäkeminen on täysin sen arvoista! Ihanaa että pääsette muuttamaan yhteen ja pääsee aloittamaan yhteisen arjen, se on parasta :) Kivaa alkavaa viikkoa!

 2. Voi ei, tätä tekstiä lukiessa tuli ihan jäätävä ikävä töissä olevaa miestäni! Siis ihan tässä samalla paikkakunnalla olevaa… ;) nyt vauva-arjen keskellä kun tuppaa ne nimenomaan pienet suuret asiat jäämään vähän taka-alalle ja välillä tuntuu että siitä on älyttömän pitkä aika kun ollaan käyty edes mitään järkevää keskustelua yhdessä. Noh, joskus vielä haikeudella muistetaan tätä aikaa, pitää nauttia nyt ja elää hetkessä. Vahva suhde onneksi kestää kaikenlaista! <3

  1. Eikä, ihana :) Kai rutistit töistä kotiin palannutta miestä sitten oikein lujaa! Hurjasti tsemppiä vauva-arkeen, se varmasti vie voimia vaikka onkin samalla ihanaa aikaa <3

 3. Voin vaan kuvitella miten ihana fiilis on päästä toisen kainaloon noin pitkän erossaolon jälkeen <3 Ihanaa viikonloppua teille! :)

  1. Ei sitä fiilistä voi kyllä edes sanoin kuvailla, aivan mieletöntä :) Kiitos Ida ja ihanaa alkavaa viikkoa!

 4. Ihanaa, että saat poikaystävän kotiin! Oon samaa mieltä siitä, että eri maihin vaihtoon lähteminen tekee hyvää suhteelle. Keskusteluissakin tuntuu pääsevän ihan uusille leveleille, kun yhdessä vietettyä aikaa ei oikein voi käyttää vaikka leffan katsomiseen.

  Ärräpäät videoyhteyksien kanssa pisti hymyilyttämään – voi kuinka monta kertaa mekin poikaystävän kanssa tämän kevään aikana kirottiin Kiinaa ja WeChatin videopuhelun unstable call connectionia… :D

  1. Voi, saman juuri ilmeisesti kokeneena tiedät varmasti tunteen ja osaat samaistua! Ja huhhuh, poistin samantien Wechatin puhelimesta ja kiitän luojaa, ettei tarvitse enää kuulla sitä raivostuttavaa ping-ääntä ja nähdä Unstable call connection -tekstiä!! :D Raastoi välillä niin hermoja. Onneksi nyt sille voi jo hymyillä <3

 5. Voi ihana teksti, mä vaan hymyilin koko sen ajan mitä tekstiä luin ! :) Pystyin niin samaistumaan tähän, meillä oli myös poikaystäväni kanssa kaukosuhde kun hän lähti Japaniin asti vaihtoon puoleksi vuodeksi ja mä olin sitä ennen ollut puoli vuotta itse Skotlannissa vaihdossa (oltiinkin viime kesä tiiviisti yhdessä mun vaihdon jälkeen ja ennen hänen vaihtoaan). Oli ihan mielettömän kiva jälleennäkeminen helmikuussa, kun tää tuli kotio pitkältä reissulta <3

  1. Ihanasti sanottu, kiitos :) Tiedät siis varmasti miltä tuntuu ja osaat samaistua – aivan sanoinkuvailemattoman ihanaa saada kulta taas kotiin! Hurjan pitkän ajan olette tekin selvinneet kun on vielä ollut molempien vaihto, tosi upeeta :)

 6. Siis mä niin tunnistan ton haikeudella muiden katselun! Mun poikaystävä on rauhanturvaajana ja nyt tulee toinen kesä erossa, joten mua oikein jopa ärsyttää nähä ihmisiä, jotka voi vaan extemporee lähteä nauttimaan kesäillasta yhdessä tai kulkea rannalla käsikädessä! :-D Jotenkin se ei tunnu talvella niin pahalta, tää kesäaika on kaikista raastavinta kun ihmisiä liikkuu niin paljon ja kaikkia yhteisiä piknikkejä ja lenkkeilyjä jaetaan Instagramissakin paljon enemmän, yhyyyy!

  1. Voi, ymmärrän hyvin ja voin kuvitella, että kesäaika on vielä vaikeampaa. Onneksi sitten kun taas näkee, niin erossaolo on täysin sen arvoista. Toivottavasti pääset näkemään omaa rakastasi pian ja tekemään noita kaikkia ihania juttuja! :)

 7. Lähdin etsimään jotain lohdutusta netistä ja mahtavaa, että löysin tän tekstin! Kävin just saattelemassa poikaystävän Pekingiin menevään koneeseen, kun taas itse suuntaan viikon päästä Eurooppaan vaihtoon. Ikävä iski kyllä aika kovaa, kun alkaa hiljalleen tajuta, että näemme vasta ensi vuoden puolella. Ihana kuulla, että joku on selvinnyt tästä! :D

  1. Voi, ihana kuulla että tämä lohdutti edes hieman! Tiedän niin fiiliksen, tuo lähdön hetki on ihan hirveä. Ajan kanssa helpottaa kyllä ja vielä kun pääset pian itsekin kaiken uuden keskelle :) Kaikesta selviää kun asenne on kohdillaan! Tsemppiä hurjasti tulevaan ja nauti vaihtoajasta! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *