Aina on hyvä sää jätskikesteille

Yhteistyössä Asennemedia & Arabia

Nykypäivänä on toisinaan vaikea järjestää yhteistä aikaa kokonaisen kaveriporukan kesken. Vaikka asummekin kaikki lähellä toisiamme (muutamat jopa ihan naapuritalossa!), tuntuu välillä mahdottomalta saada koko konkkaronkka saman katon alle aina omista kiireistä ja eriävistä työ- ja opiskelurytmeistä johtuen. Pari iltaa takaperin se kuitenkin onnistui harvinaisen helposti – liekö syynä sattuma vai virallisesti Whatsapp-keskustelun kutsussa esittämäni maaginen taikasana jäätelökestit. Kun jäätelöä oli tarjolla, niin sitten pirisikin ovikello ihan toden teolla!

Jäätelökestit voi kuulostaa enemmän lasten jutulta, mutta hei ainakin meillä lapsenmielisillä oli aivan ihana ilta! Sitä paitsi niin upeilla säillä kuin meitä ollaankin viime aikoina hellitty, on realiteetti kuitenkin se, ettei Suomessa valitettavasti aina ole suotuisat säät jäätelökioskilla käyntiä varten. Niinpä on loistava idea pitää jäätelönmaistiaiset kotioloissa – oli sää mikä hyvänsä!

Arabia-Koko1 Arabia-Koko2 Arabia-koko3

Katoin pöydän Arabian KoKo-sarjan uusilla väreillä ja osilla – näppärät, kuin jätskipalloja varten tehdyt XS-kokoiset kulhot ovat saaneet kesän kausiväreiksi vehreän niityn, lämpimän sahramin ja hempeän vaaleanpunaisen. Oli kieltämättä hieman värikkäämpi kattaus kuin meidän taloudessa on yleensä totuttu näkemään, mutta se keräsi tavallista enemmän kehujakin. Näyttäähän tuo paljon pirteämmältä kuin se tavallinen valkoinen ja ainakin näin kesään värit sopivat kuin nakutettu! Omaksikin yllätyksekseni tykästyin vihreään ja vaaleanpunaiseen, jotka näyttävät ihanan freesiltä yhdessä (ja sopivat muuten täydellisesti pioneihin).

KoKo-sarjan parhautta onkin se, miten osia ja värejä voi huoletta yhdistellä keskenään. Kattauksesta löytyi XS-kulhojen lisäksi muun muassa yhtä isompaa kokoa, pieniä vateja sekä tietysti mukeja, utuusvärien lisäksi taas sininen vesi sekä se perinteinen valkoinen. Pienistä kulhoista oli kätevä tarjota jäätelön lisäksi myös höysteet – mustikoita, mansikoita ja suklaarouhetta – jotta jokainen saisi tuunata oman jätskiannoksensa haluamallaan tavalla. Lisäksi rohkenin koota oman KoKo-teokseni, kuten tekin voitte tehdä täällä, missä on myös mahdollisuus voittaa 500€:n edestä KoKoa!

Arabia-Koko4 Arabia-Koko8 Arabia-Koko9

Kuka ottaa mustikkaa? Entä kuka haluaa lakritsia? Luvan saatuaan (aka minun häärittyä tarpeeksi kameran kanssa, heh) tytöt hyökkäsivät pöydän ääreen, jossa kävi kova kuhina kaikkien valitessa makuja. Jäätelöt meille tarjosi suomalainen Jymy, jonka luomujäätelöt osoittautuivat törkeän hyviksi. Olin maistanut aikaisemmin ainoastaan lakritsia, mutta suosikeiksini ylsivät kuitenkin herkulliset mustikka ja suklaa. Maut ovat ihanan puhtaita ja niissä maistuu juuri oikeat raaka-aineet, eikä mikään ylimääräinen.

Arabia-Koko5 Arabia-Koko6 Arabia-Koko10 Arabia-Koko7

Kiitos siis Jymy ja Arabia, tiedän millä saan jatkossa seitsemän kiireistä naista saman pöydän äärelle – kauniilla astioilla ja luomujäätelöllä.

8 thoughts on “Aina on hyvä sää jätskikesteille

 1. Aivan ihanan näköiset jätskikestit :) Inspiroi kyllä pitämään kesällä vastaavat, ihana idea :)!

  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Mahtavaa jos innostuit, eikun jädekestit pystyyn! Ja mikä parasta, emäntä pääsee näissä tarjoiluissa aika helpolla ;)

  1. Voi iskeä pakastealtaalla valinnanvaikeus, kun on niin monia hyviä vaihtoehtoja :)

 2. Ihana idea ja nuo Arabian KoKot ovat kyllä niin kauniita astioita! :) Mun lemppareita on vaaleanpunaisen väriset. Huvitti hiukan, kun yhtenä päivänä blogiani päivitellessä huomasin vaaleanpunaisen KoKo-kuppini sopivan täydellisesti kotimme sisustukseen, aina sisustuskirjoista ja kynttilöistä samanvärisiin leivoksiin :D Pitääkin seuraavaksi tarjoilla jätskit suloisista kulhoista!

  http://adreamofabeachhouse.blogspot.fi/2016/05/sundays-are-for-getting-stuff-done.html

  Ihanaa kesänalkua Jonna!

  1. Hehe, hyvin näyttää vaaleanpunainen KoKo tosiaan sopivan! ;) KoKoissa on kyllä tosi kaunis ja simppeli muotoilu, tykkään näistä kovasti.

   Ihanaa kesänalkua sinullekin, Emmi! :)

 3. Tuossa on kyllä toimiva yhdistelmä! Rakastan itsekin kauniita astioita ja vielä enemmän herkullisia jäätelöitä. Olenkin jo jonkun aikaa halunnut maistaa tuota Jymy-jätskiä ja tämän postauksen jälkeen oikeasti kyllä pakko päästä testaamaan! :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  1. Jep, kauniit astiat ja jätski ei voi olla huono kombo! ;) Eikun mars pakastealtaalle ja herkullisimman kuuloista makua testaamaan! Ihanaa viikonloppua Anne :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *