The Mess ja parhaiden burgereiden metsästys

Tuntuu, että kevään aikana Helsinkiin on ilmestynyt vaikka mitä uusia kahviloita ja ravintoloita. Olenkin ahkerasti laittanut näitä puhelimen muistioon ylös aina uusiin tuttavuuksiin törmätessäni, jotta listaan voisi palata niinä hetkinä, kun päässä tuntuu lyövän tyhjää aamupalapaikkoja tai rafloja miettiessä. Yksi ylös kirjaamani ravintola oli The Mess (Iso Robertinkatu 9), jossa treffattiinkin viime viikonloppuna muutamien blogityttöjen kanssa. Tästä meidän kesätapaamisesta on tullut jokavuotuinen traditio ja olemme testailleet tällä porukalla jo muutamia kivoja ravintoloita!

The Messissä hurmaa rento sisustus ja tosi hyvä palvelu, mutta täytyy sanoa, että ruoka oli ehkä pienoinen pettymys. Tilasimme kaikki burgerit, joka oli kyllä hyvää, mutta 17:n euron hintaan odottaisin vielä parempaa tai ainakin isompaa. Tämä oli nimittäin meidän kaikkien mielestä vähän pienehkö, ja ainakin raavaalle nälkäiselle miehelle tästä jäisi kyllä nälkä! Sivuun tulleet juuressipsit olivat myös kivaa vaihtelua, mutta itse liputan kyllä perinteisten tai bataattiranujen puolesta kun burgerien seuralaisista puhutaan ;)

Mistä teidän mielestä muuten saa Helsingin parhaat hampurilaiset? Tori ei ole minusta enää niin hyvä kuin ennen, joten nyt olisi uusi ykköspaikka hakusessa. Ainakin Treffipubista olen kuullut paljon kehuja, mutta laittakaa arvoisat burgerien ystävät suosituksia tulemaan!

The Messistä jatkoimme vielä Hernesaaren rantaan yksille, mikäs siinä toukokuista kesäiltaa viettäessä! Olin koko illan aivan fiiliksissä paitsi mielettömästä säästä myös Helsingin katuja pitkin kävellessäni ja merta ihastellessani – niin ihanaa olla taas täällä. Onneksi kesä on vasta aluillaan ja vielä on monen monta kesäiltaa jäljellä, toivottavasti aurinkoa ja lämpöä piisaa jatkossakin :) Nautitaan kuitenkin nyt täysillä kun voi!

19 thoughts on “The Mess ja parhaiden burgereiden metsästys

 1. Tältä vannoutuneelta burgerifanilta ääni Roslundin burgereille! Pihvi laadukas ja annoksen kokokin oikein passeli. :) Roslund löytyy sekä Hietsun kauppahallista, että Teurastamon Portilta. Kauppahallille pisteet tunnelmallisesta ympäristöstä!

  1. Sepäs sattui, molemmat ensimmäiset äänet tuli Roslundille! ;) Miten olenkin unohtanut sen, kaikkihan niitä aina kehuvat! Täytyy siis ehdottomasti tänä kesänä käydä testaamassa, jahka saan tuon toisen puoliskoni maailmalta kotiin. Kiitos Kersti! :)

 2. Luulen, että voin puhua molempian Noorien puolesta, kun sanon, että parhaat burgerit ovat Roslundilla. Hoo taitaa tykätä Teurastamon paikasta enemmän ja minä Hietsun Hallin. Top 3:ssa ovat myös Sinne ja edullinen yllättäjä FriendsNBrgrs vai miten se nyt kirjoitetaan. Siellä ei tietty miljöö ole mikään ihmeellinen, mutta jos kaipaa pikaruokaa, niin menisin sinne.

  1. Hei mahtavaa, kiitos Noora! En tiedä miten olen kokonaan unohtanut Roslundin, vaikka sitä on mulle monesti kehuttu (ja ylempänäkin tuli heti sinne ääni!). Täytyy siis käydä pikimmiten testaamassa :) Myös kaksi muuta mainitsemaasi toimii, Sinnessä tosin olen käynyt vain Porvoossa, mutta täytyy joskus käydä Helsinginkin raflassa.

 3. Mulla on nyt niin kauan tehnyt mieli jotain hyvää burgeria!! Joku ihana halloumi-juustolla nam. Siihen kylkeen bataattiranskikset <3

  1. Mmh, rupesipa tekemään mieli halloumia pitkästä aikaa! Burgeri toimii kyllä aina ;)

 4. Mä kävin viime viikolla Torissa burgereilla ja tykkäsin kyllä kovasti.
  Kämpin burgerit ovat myös hyviä, suosittelen! :) Ja sinneen on päästävä myös tänä kesänä :D

  1. Musta Torin burgerit oli ennen parempia, viime kesänä kävin kerran Alppitorissa ja se ainakin oli vähän pettymys. Kämpistäkin olen kuullut hyvää! :)

 5. Siis mä rakastuin niihin hirveesti hehkutettuihin Friends & Brgrsin purilaisiin, ihan mielettömän hyviä ! :D

  1. Niitä ovat muutkin tässä jo kehuneet, ei siis ihmekään! Kävin viime kesänä kerran siellä ja muistikuvat jo vähän hatarat, täytyy siis ottaa uusintakeissi ;)

 6. Täydellistä halloumiburgeria metsästäville tärpiksi Kuja Bar & Bistro Hakaniemessä! Muutenkin kokeilemisen arvoinen mesta :-)

  1. Ystäväni ovatkin kehuneet Kujaa, joten sitä täytyy ehdottomasti testata! Kiitos Laura :)

 7. Heitetäämpä vaikka yksi positiivisesti yllättäneistä paikoista eli Naughty BRGR. Lisukevaihtoehdoista friteeratut mac&cheese pötköt kuulostaa melko tuhdilta ja sitä varmasti ovat, mutta niiiiin hyviä. Kannattaa testata, jos yhtään kuuluu tuon jenkkiherkun ystäviin.

  1. Naughty on vielä testaamatta, vaikka siitä ainakin silloin avajaisten aikaan hohkattiin paljon. Täytyy varmaan tämäkin päästä itse testaamaan, kiitos Mari vinkistä :)

  1. Siinä taitaakin olla vahva kolmikko, kun kaikki ovat saaneet tässä jo ääniä! Kiitos Henna sullekin vinkistä, lähtee ehdottomasti testiin :)

 8. Meillä on burgerimetsästys kans käynnissä ja top viisi järkässä on Kämp, Roslund, Treffipub, Naughty brgr ja birgitta:)) ja itse en oo syönyt brondassa mutta se kans kuulemma tosi hyvä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *