Stanit sittenkin

Nyt kävi kuulkaa niin, että tämä likka joutuu kääntämään kelkkansa (poikaystävän tamperelaisittain käyttämä “likka” on muuten minusta aina yhtä symppis). Vuosi sitten julistin, kuinka en voi sietää Adidaksen Stan Smithejä, mutta koskaan ei näköjään pitäisi sanoa ei koskaan. Liekö syynä kevät Ranskassa, jossa Staneja vilisi vastaan yhtään liioittelematta joka toisella, että silmä on hiljalleen alkanut tottua näihin, ihme etten jo ehtinyt kyllästyäkin. Löysinkin itse asissa jo aiemmin keväällä itseni sovittamasta punavalkoisia Stan Smithejä – ehkä niissä on jotain tuttua ja turvallista conversemaisuutta ja ovat paljon enemmän mieleeni kuin vihreät tai mustat versiot. Jätin kuitenkin popot kauppaan ja mietintämyssyyn, ja ehkä ihan hyvä, sillä nyt törmäsin vielä enemmän oman näköiseeni pariin!

Sain Adidakselta nämä kevään mallistoon kuuluvat Deconstructed Stan Smithit sävyssä Off White, ja kengät luonnossa nähtyäni ihastuin näihin heti! Kivan erilaiset perinteisiin Staneihin verrattuna ja ihanan keveät – kirsikkana kakussa vielä mokkamainen pinta ja beiget yksityiskohdat. Jep, kuulun minäkin nyt sitten lopulta Stan Smithien kööriin alun vastusteluistani huolimatta ;)

A year ago I said how I can’t stand the Adidas Stan Smith sneakers. Oh well, never say never! Maybe because of the fact that in France you could see these sneakers on everyone (seriously not overstating!) I’ve started to warm up for them as well. Earlier this spring I tried the red and white Stans but left them to the store, and I actually like these new Deconstructed Stan Smiths that I got from Adidas even better! I really like the Off White color and the suede leather, not to mention the beige details. Yeah, never say never ;)

18 thoughts on “Stanit sittenkin

 1. Nuo kengät löytyvät melkein jokaiselta vastaantulijalta. Makunsa kullakin, itse en voi sietää klohmoja valkoisia tennareita :D

  1. Haha näinhän se on, siksi tykkäänkin että näitä ei heti tunnista Staneiksi kun eivät ole ne perinteiset :)

 2. Postausehdotus! Minusta olisi äärimmäisen mielenkiintoista kuulla bloggaushistoriastasi lisää: missä vaiheessa sait ensimmäisen yhteistyötarjouksen vai otitko kenties itse yhteyttä johonkin firmaan, milloin sait ensimmäistä kertaa kutsuja johonkin bloggaajatapahtumiin jne. Ja miten bloggaaminen eroaa niistä alkuajoista? Entä oletko koskaan miettinyt lopettavasi bloggaamista (miksi)?

  1. Hei tosi mielenkiintoinen postausidea, kiitos tästä! Mielelläni jaan ajatuksiani ja kokemuksiani aiheesta, palaan tähän siis mahdollisimman pian :)

 3. Nuo on kyllä on kyllä sirot ja kivat, ehdottomasti näteimmät stanit :) :) oon kyllä itse staneja vastaan, kallistuisin nikeihin tai konsseihin :)

  1. Eikö, vähän erilaiset kuin ne perinteiset Stanit :) Nikejen ja Conversejen ystävä olen kyllä itsekin ja ne löytyy omastakin kaapista, täytyisi vaan näyttää molemmille vähän pesukonetta, heh!

 4. Samoin kävi täällä.. Vielä hetki sitten Stanit ei miellyttänyt silmää sitten ollenkaan- jotenkin liian möhkö ulkomuoto toi mieleen skeittikengät :D No tarpeeksi näitä katukuvassa nähtyäni oli pakko pyörtää mielipiteeni. Ja tässä sitä istutaan Stan Smithit jalassa – on muuten älyttömän mukavat käytössä!

  1. Voin niin yhtyä – mäkin mielsin ne ihan skeittikengiksi! Heh, lohduttavaa että joku muukin on joutunut pyörtämään mielipiteensä ;) Nämä on kyllä supermukavat jo parin käyttökerran perusteella

 5. Hih eli näin sut tänään :) Noustiin samalta asemalta paikallisjunaan aamulla (mies jätti mut ko. asemalle kun tultiin yhtämatkaa Hesaan). Mietinkin että olitko se sinä… ja rautatieaseman liikennevaloissa ihastelin noita kenkiäsi takaa päin – juurikin tuon beigen takusta siis lähinnä. Mulla haaveissa Miss Stan Smithit niiden siromman ulkoasun vuoksi mutta ääh, miksi niissä ei ole tuota väriä ollenkaan? En halua vihreää enkä punaista…

  1. Eikä! Minäkin nimittäin mietin oletko se sinä, mutta en jotenkin yhtään osannut ajatella, että voisin törmätä sinuun Helsingissä lähijunan asemalla, joten en uskaltanut huikata :D Vitsit, mikä sattuma!

   Hauska että kiinnitit huomiota kenkiin ja sopivasti olin niistä postannutkin. Nämä on minusta tosi sirot kun vertaa perinteisiin Staneihin, ehkä se on tuo mokka joka tekee kevyemmän näköiseksi. Jos siis Miss Stan Smitheista ei löydy sopivaa värikomboa, niin harkitse ihmeessä näitä ;) Ainoa miinus pinnan helppo likaantuvuus, mutta täytyisi vielä suihkuttaa nuo nahansuoja-aineella ennen kuin enemmän onnistun tuhrimaan.

 6. Moikka! Onko tuo pinta hieman sinertävä? Vai huijaako kännykän näyttö? Tosi kivat ?

  1. Moikka! Hmm, en ehkä iiihan sanoisi sinertäväksi, ehkä enemmän sellainen kylmä harmaanvaalea.. Vaikea kuvailla :)

 7. Oih, omoa nätit nämä stanit! Itse olen pähkäillyt kauan valkoisten (mustilla yksityiskohdilla) superstarsien hankkimista, mutta jotenkin se niiden leveä ulkomuoto ei kuitenkaan innosta, ja sitten olenkin miettinyt stanien ostoa tummansinisinä! Mutta nämäkin olisivat aika herkut ! :) (sydänsilmäemojeita)

 8. Itse olin tammikuussa Pariisissa, jossa huomaisin saman että melkein kaikilla vastaantulijoilla oli stan smithit jalassa. Olin silloin miettinyt, että ehkä keväällä voisin ostaa parin itsellenikin, mutta se stanien paljous katukuvassa sai mut niin vakuuttuneeksi että oli pakko ostaa ne sieltä Pariisista:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *