Q&A PART II

Tässä viimein Q&A:n toinen osa, pahoittelut että tämän kanssa venähti! Kiitos kaikille kysymyksistä, näihin oli tosi mielenkiintoista vastailla jälleen kerran. Postauksen kuvituksena paluu helmikuiseen Marrakechin reissuun ja upeaa arkkitehtuuria La Mamounia -hotellista, jossa kävimme visiitillä.

Morocco3

Näkisitkö itsesi joku päivä yrittäjänä?
– Olen itse asiassa yrittäjä tälläkin hetkellä, sillä teen blogia toiminimellä ja pyöritän yritystä sen ympärillä. Olen myös yrittäjäperheestä, joten olen nähnyt sen hyvät ja huonot puolet, kuten sen että yrittäjä ei paljoa lomia pitele. Nautin nykyisestä tilanteestani ja että saan nyt arvokasta kokemusta yrittäjänä toimimisesta, mutta en välttämättä halua tulevaisuudessa tehdä päivätyötäni yrittäjänä. Toisaalta kuka tietää, tulevaisuus näyttää!

Mihin ihastuit poikaystävässäsi?
– Ulkonäön lisäksi ihan ehdottomasti hymy ja sellainen ainainen positiivisuus. Huomasin myös meillä olevan hyvin samanlaiset arvot ja esimerkiksi se miten läheinen poikaystäväni on perheensä kanssa oli yksi seikka, joka vei minulta jalat alta.

Miksi halusit Ranskaan vaihtoon?
– Olen aina ollut kiinnostunut ranskalaisesta kulttuurista ja myös kieli on ainoa, jota ruotsin ja englannin lisäksi olen opiskellut edes hieman enemmän. Mietin myös Ruotsiin lähtöä, mutta lopulta päätin lähteä jonnekin lämpimämpään maahan, jossa kulttuurikin eroaisi Suomesta, jotta kokemuksesta saisi enemmän irti.

Mikä vaihdossa ollut ikävintä?
– Tietysti erossaolo rakkaista ihmisistä – perheestä, poikaystävästä ja kavereista. Yhteydenpito on onneksi suhteellisen helppoa, mutta esimerkiksi poikaystävään yhteydenpitoa vaikeutti aikaero, ja oli kurjaa kun ei aina pystynyt jakamaan jotain juttuja juuri silloin kun halusi tai soittamaan kun oli suurin tarve laannuttaa ikävää vaikka myöhään illalla Ranskan aikaan.

Mitkä jutut ovat tulleet yllätyksenä Ranskassa ja sen kulttuurissa?
– Yllätyksenä kulttuurissa tuli ehkä se, miten epäorganisoitua asioiden järjestäminen voi olla. Esimerkkinä tutoreiden järjestämät retket tms. – klo 9.30 lähtö ei todellakaan tarkoita sitä, vaan lähtö saattaa olla vasta 10.15. Reissasimme kerran lähikaupunkiin viininmaistelua varten, ja kaupunkiin päästyämme selvisi, ettei mitään viininmaistelua olekaan. Kaikki organisoitiin välillä niin huonosti, että siinä oli järjestelmällisillä suomalaisilla kestämistä :D Sellainen yleinen hitaus yllätti myös, esimerkiksi kaupassa asiointi kestää tuhottoman kauan. Toisaalta välillä on suomalaisenkin hyvä pysähtyä miettimään, että onko aina nyt niin järjetön kiire jokapaikkaan eikä maailma kaadu, jos kassajonossa kestääkin pidempään.

Onko hintataso siellä paljon korkeampi kuin Suomessa esim. ruoan suhteen?
– Ruoan suhteen hintataso oli aika samaa luokkaa kuin Suomessa.

Miten löysitte asunnon Marseillesta?
– Asuimme ensin kuukauden Airbnb -asunnossa, jotta voisimme etsiä asuntoa ja tutustua alueisiin paikan päältä. Otimme yhteyttä paikalliseen asunnonvälitysfirmaan, jota viime vuoden suomalaiset vaihtarit suosittelivat meille, ja tätä kautta löysimmekin asuntomme.

Meikkaatko joka päivä, vaikka olisitkin vain kotona?
– Vähän riippuu päivästä. Jos teen esimerkiksi useampana päivänä töitä tai opiskelen kotona saatan meikata pohjan, niin tulee jotenkin skarpimpi ja freesimpi olo. Jos taas on jokin tuikitavallinen sunnuntai kotona ilman mitään menoja, niin en meikkaa. 

Minkälainen huumori on eniten mieleesi?
– Sarkasmi ja tilannekomiikka toimii, myös sellainen terve itseironia on huumorissa tärkeää ja arvostan itselleen nauramisen taitoa.

Oletko enemmän seikkailunhaluinen heittäytyjä vai tuttuun ja turvalliseen tukeutuva suunnitelmien laatija? :)
– Kyllä olen enemmän tuttuun ja turvalliseen tukeutuva ja pidän siitä, että tiedän mitä tapahtuu seuraavaksi ja minulla on langat käsissäni. Haluaisin oppia kuitenkin myös enemmän heittäytyväksi ja spontaanimmaksi, ja onneksi vaihdon aikana ehkä opinkin hieman.

Morocco7

Mikä on pahin tyylimokasi?
– Varmasti nuorempana on tullut käytettyä liian lyhkäisiä mekkoja tms, (vuoden takaisessa Q&A -postauksessa kerroin myös pukeutuneeni nuorempana kokovaaleanpunaiseen, haha!) muistan myös ensimmäisessä kesätyössäni 16-vuotiaana pitäneeni shortseja töissä ja näin jälkikäteen ne eivät kyllä ehkä ihan sopineet ympäristöön. Yksi tyylillisesti tärkeä seikka on minusta pukeutua ympäristöön ja tilanteeseen sopivasti.

Mitä mieltä olet ranskattarien pukeutumisesta verrattuna suomalaisiin?
Miten he pukeutuvat arkisin, entä iltaisin, esim. teatterissa, juhlissa jne?
– Ranskalaisten pukeutuminen on aika sellaista rentoa ja mutkatonta, puhuen nyt lähinnä tyylistä etelemmässä, Pariisissa voi olla erilaista. Paljon näkyi nahkatakkeja, Adidaksen tennareita ja niistä koostui useiden asu. Iltaisinkin pukeutuminen oli ainakin Marseillessa aika rentoa ja harva tuli baarissa vastaan mekkoon ja korkkareihin tälläytyneenä, toki me emme käyneet ihan niissä hienoimmissa paikoissa, hehe.

Olisin kiinnostunut kuulemaan enemmän urasuunnitelmistasi. Missä haluaisit olla valmistumisen jälkeen töissä ja mikä on unelmiesi työpaikka ehkä myöhemmässä vaiheessa, johon tarvitaan enemmän työkokemusta?
– Huh, vaikeita kysymyksiä, kun ovat aika epäselviä asioita vielä itselleenkin! Olen pari viimeistä kesää ollut töissä rahoitusalalla ja se ympäristönä kiinnostaa kyllä hurjasti. Tykkään myös, että talon sisällä todella paljon erilaisia työtehtäviä ja näin ollen paljon mahdollisuuksia tulevaisuuden suhteen. Suuntaudun maisterivaiheessa henkilöstöjohtamiseen, joten luultavasti jossain vaiheessa tulen tutustumaan myös HR-puoleen. Pitkällä tähtäimellä minua kiinnostaa esimiestyö ja ainakin tämän hetkisenä unelmanani olisi olla joskus tulevaisuudessa esimiestehtävissä.

Tähän mennessäsi elämäsi upein asia?
– Saavutuksena yliopistoon pääsy kahden hakukerran jälkeen, fiilis oli ihan huikea kun pystyi näyttämään itselle ja muille. Kaiken lisäksi en olisi todennäköisesti ikinä tavannut nykyistä poikaystävääni ilman Vaasaa, joten se on epäilemättä upeinta, mitä elämässäni on tähän mennessä tapahtunut :)

Mitkä ovat vinkkisi ensimmäisen merkkilaukun ostoon? Mitä kannattaa ottaa huomioon? Jos mahdollista, niin kerro vielä miksi olet myynyt eteenpäin joitakin laukkuja, onko niissä ollut jotain ns. vikoja esim.hankala lukko, helposti vaurioittuva nahka tms? :)
– Tietysti kannattaa miettiä minkälaiselle laukulle on eniten tarvetta – läppärin ym. mahduttavalle koululaukulle, clutchille vai näppärän kokoiselle arkilaukulle. Olen myynyt esimerkiksi yhden laukun sen vuoksi, ettei se pitänyt muotoaan tyhjänä ja hankin tilalle jämäkämmästä nahasta tehdyn laukun, mutta tietysti nämä on makuasioita.

Morocco5

Millaisen liikunnan parissa viihdyt parhaiten?
– En ole nuorena harrastanut mitään joukkueurheilua, joten viihdyn parhaiten treenaten esimerkiksi salilla yksin tai kaverin tai poikaystävän kanssa. En ole astunut jalallanikaan ryhmäliikuntasaleihin moniin vuosiin, vaikka toisaalta joskus tekisi mieli kokeilla, viihtyisinkö niissä tänä päivänä. Ehkä otan kesän tavoitteeksi!

Mitä teit Suomen asunnon / asuntojen kanssa lähtiessäsi vaihtoon? Alivuokrasitko ne vai maksatko normaalisti niistä myös vaihdossa ollessasi?
– Vuokrasimme vaihdon ajaksi.

Miten kuvailisit luonnettasi viidellä sanalla?
– Herkkä, positiivinen, suorasukainen, huomaavainen, määrätietoinen.

Kaikki opiskeluun liittyvä kiinnostaa, esim. mistä kursseista olet eniten tykännyt ja mitkä ovat olleet vaikeimpia tai työläimpiä kursseja opintojasi ajatellen?
– Vaikeimpina luultavasti rahoituksen sivuainekurssi tai opintoihini pakollisena kuuluva henkilöstöoikeuden kurssi, joiden kanssa painin pari kertaa kunnes sain lopulta läpäistyä. Suosikkejani taas ovat ehkä olleet henkilöstöjohtaminen tai organisaatiokäyttäytyminen – kaikki ihmisiä, käyttäytymistä ja psykologiaa sivuava kiinnostaa.

Miksi päädyit juuri johtamiseen pääaineenasi?
– Kuten edellä tulikin ilmi, matikka ja numerot eivät ole vahvinta alaani, joten kaipasin jotain käytännönläheisempää ja johtaminen tuntui eniten omalta. Toisaalta uskon, että pääaine ei tule määräämään täysin, mitä tulevaisuudessa tulee tekemään vaan omalla persoonalla on myös paljon vaikutusta.

Mistä pidät eniten Marseillessa?
– Vaikka Marseille onkin suurkaupunki (Pariisin jälkeen Ranskan toisiksi suurin!), niin siellä oli silti mukavan leppoisa meininki. Ihmiset ovat ystävällisiä, eivätkä turhaa pönötä. Toisekseen rakastan merta, ja oli aivan mieletöntä, että turkoosina hohtavasta merestä sai nauttia asuinkaupungissaan!

Mistä aiheesta kirjoitit kandityösi?
– Aiheenani oli “Psykologinen sopimus epätyypillisissä olosuhteissa”. Supermielenkiintoinen aihe, jonka parissa jaksoi työskennellä! Aionkin jatkaa samasta aiheesta näillä näkymin myös gradussa.

Oliko sulla lukion jälkeen selvää, että haluat kauppikseen vai oliko sulla myös muita vaihtoehtoja?
– Pääasiassa mietin ammattikorkean ja kauppatieteiden välillä, kaupallinen ala kun tuntui sopivan laajalta ja ovia avaavalta, kun ei ollut täysin selkeää mitä tahtoo opiskella. Jarruttelin pitkään kauppikseen hakua matikan vuoksi ja pelkäsin etten pääse sisään, mutta kovalla työllä kaikki on mahdollista ;)

Morocco1

Millainen olisi unelmien kotisi ja missä se sijaitsisi?
– Jossain vaiheessa haluaisin kokea keskustassa asumisen ja unelmani olisi korkeakattoinen, leveillä ikkunalaudoilla varustettu vaalea kotoisa citykoti, joka olisi lähellä kaikkea. Lasten kanssa haluaisin kuitenkin asua jossain hieman kauempana keskustan hälinästä ja unelmani olisi pihalla varustettu omakotitalo rauhallisella alueella kivassa naapurustossa. Olisi ihana päästä suunnittelemaan koti alusta lähtien oman maun mukaan!

Lemppari kaupunkisi ulkomailla?
– Rooma, Pariisi ja Lontoo. En pystynyt valitsemaan vain yhtä, heh!

Mitä olet aina halunnut kokeilla, mutta et ole uskaltanut aikaisemmin? Saa olla mitä vaan.
– Tuli mieleen esimerkiksi surffaus ja sukellus. Etenkin sukellusta haluaisin joskus kokeilla, mutta ajatus veden alla olemisesta pikkuisen ahdistaa. Ehkä joskus uskallan kokeilla, kun tulee siihen mahdollisuus!

Mitä aiot tehdä kesällä?
– Aloitan kesätyöt parin viikon päästä, työskentelen samassa firmassa kuin parina edellisenä kesänä. Muuten aion ottaa kaiken ilon irti Suomen kesästä ja viettää paljon aikaa läheisten kanssa. Syödä jäätelöä Eiranrannassa, käydä afterworkeilla, järjestää piknikin kavereiden kanssa, katsoa auringonlaskua rannassa, testata kivoja kahviloita ja ravintoloita Helsingissä, viettää aikaa myös Tampereella, käydä mökillä perheen ja poikaystävän kanssa sekä toivottavasti saadaan tyttöjen mökkireissu onnistumaan. Kesä-Helsinki on kyllä niin paras ja olen nyt jo innoissani kaikista suunnitelmista!

Mikä on seuraava laukkuhimotuksesi, jos sellainen on mielessä?
– Itse asiassa nyt ei ole kyllä mielessä mitään laukkuhimotusta. Välillä näinkin päin ;)

Mitkä on sun ehdottomat meikki-, ihonhoito- ja hiustuotteet, joista et voisi/haluaisi missään nimessä luopua?
– Meikkituotteita listasinkin jo aiemmassa vastausosassa, ihonhoidon osalta taas Cliniquen ihana geelimäinen Moisture Surge -rasva ja Lumenen Rauhoittava kosteusnaamio, joita molempia olen käyttänyt jo vuosia. Hiustuotteista taas Wellan SP Luxe Oil shampoo ja hoitoaine sekä saman merkin öljy.

Pahin kokemus, jonka oot kokenut?
– Täytyy sanoa, että elämä on onneksi kohdellut minua ja läheisiäni aika hyvin ja olen säästynyt monelta pahalta ja menetykseltä. Jos jotain täytyy sanoa, niin isovanhempien menettäminen ja erään rakkaan ihmisen rankka elämäntilanteen muutos, jonka sivusta seuraaminen teki todella kipeää. Olen myös saanut pienen osani koulukiusaamisesta ala- ja yläasteella, mutta koen näiden kokemusten vahvistaneen minua hurjasti ja osaan tarpeen tullen pitää puoleni.

Noloin mokasi?
– Ei nyt välttämättä noloin mahdollinen mutta ihan näin lähimenneisyydestä tulee mieleen, kun Snapchatissa laitoin julkiseen Mystoryyni Espanjan sijaan Saksan lipun kertoessani meneväni Barcelonaan, enkä tajunnut asiaa kunnes kaverit siitä huomauttivat. Sain kuulla tästä niiin paljon ja nähdä niin monia memejä omasta naamastani väärän lipun kera :D :D Mutta kuten sanottua, itselleen on hyvä osata nauraa ja nauroinkin mokalleni aivan kippurassa.

Morocco4

Mikä on villeintä mitä olet tehnyt?
– Kaikkein villeimpiä muistoja ei ehkä voi näin julkisesti kirjoittaa, hehe. Jos hiukan toisessa mielessä villiä, niin Vaasaan muutto, koska en olisi aikaisemmin uskonut lähteväni Helsingistä muualle. Muistan, miten siskonikin epäili minun tulevan ensimmäisten viikkojen jälkeen maitojunalla takaisin kotiin, hahah.

Mikä on pahin hutiostoksesi?
– Hmm.. En nyt tiedä miten määritellään pahin, mutta ylioppilaaksi päästessäni ostin itselleni Louis Vuittonin Neverfullin vaaleassa Azur -kuosissa ja painatin siihen myös nimikirjaimeni. Muutaman vuoden päästä laukkua myydessäni pelkäsin nimikirjainten vievän ostajat, mutta onneksi sattui löytymään samat nimikirjaimet omaava ostajaehdokas ja laukun arvokin oli noussut niin, että sain omani pois.

Mihin haluaisit matkustaa?
– Tällä hetkellä yksi haaveista on päästä jonnekin päin Jenkkejä ensimmäistä kertaa elämässäni, esimerkiksi New Yorkiin. Myös Kroatia kiehtoo ja toivottavasti reissu sinne toteutuu jokin kesä. Lisäksi vielä jonain päivänä haluan päästä käymään Australiassa, myös Kapkaupunki näyttää upealta. Kyllähän näitä matkustushaaveita riittää!

Suurin unelmasi?
– Ehkä kliseinen vastaus mutta tosi; elää terve ja onnellinen elämä ja suoda sama myös läheisilleni.

Onko jotain ehdottomia juttuja, joiden pitäisi tapahtua, jotta kokisit onnistuneesi elämässä?
– En oikein osaa määritellä “elämässä onnistumista”, mutta toivon tekeväni työtä, josta nautin ja jonne on joka aamu kiva mennä ja että minulla on rakastava perhe ympärilläni.

Musiikkimakusi?
– Hyvin laidasta laitaan. Tykkään kaikesta menevästä peruspopista, muita suosikkejani ovat mm. Mumford and Sons ja Coldplay (jotka molemmat näen muuten heinäkuussa livenä, jii!!). Suomalaisesta musiikista tykkään myös, ja esimerkiksi Sanni, Chisu ja Younghearted iskee!

Mitä teet vapaa-ajallasi?
– Vietän aikaa kavereiden kanssa ihan vaan jonkun luona tai meillä hengaillen, käydään kahvilla, kiertelemässä kaupungilla, yhdessä salilla jne. Vietän paljon aikaa myös perheen kanssa – käyn usein esimerkiksi siskojeni luona katsomassa lapsia tai vanhemillani kahvittelemassa. Parasta on myös ihan vaan maata kotona sohvannurkassa poikaystävän kainalossa ja katsoa jotain sarjaa. “Vapaa-ajallani” eli opiskelujen tai töiden ohella tapahtuu myös blogin päivittäminen, materiaalin kuvaaminen, postausten suunnittelu ja sähköpostin hoitaminen.

Lähdetkö mieluummin shoppailemaan vaatteita vai sisustustavaroita?
– Ehkä ennemmin vaatteita, sisustustavaroita kun ei voi ihan hirveän usein hankkia, kun loppuu tila kaikille purnukoille ja tekstiileille, kodin laittamisen suhteen inspiraatio myös aina vähän vaihtelee eikä aina ole fiilistä kierrellä sisustuskaupoilla.

Oletko enemmän ekstrovertti vai introvertti?
– Koen olevani ehdottomasti enemmän ekstrovertti, myös kaikki tekemäni persoonallisuustestit viittaavat enemmän siihen. Joissain uusissa tilanteissa saatan tosin olla alkuun hiljaisempi etenkin isossa porukasa, mutta koen kehittyneeni tässäkin todella paljon parempaan suuntaan viimeisten vuosien myötä ja oppinut olemaan puheliaampi myös uusissa tilanteissa.

Morocco2

Nautin kirjoitustyylistäsi – se on helppolukuista ja sanavarastosi on todella laaja. Onko sinun siis helppoa heittäytyä blogimoodin ja mistä saat inspiraatiota blogin pitämiseen?
– Voi kiitos! Tämä lämmitti mieltä, etenkin kun itse koen sanavarastoni heikentyneen ihan hurjasti lukuinnostuksen jäätyä, ja haluaisin kartuttaa sitä. Blogimoodiin heittäytyminen tulee aika luonnostaan, vaikka tietysti on myös päiviä kun ei tunnu saavan aikaiseksi eikä ole mitään sanottavaa, tällöin pidän suosiolla päivän tai pari vapaata, jolloin puhtia riittää taas. Mielummin olen siis hiljaa, kuin hutaisen jotain puolihuolimattomasti. Inspistä tulee ihan kaikkialta niin arjesta kuin suomalaisista ja ulkomaisista blogeistakin, ja kirjaan yleensä mieleen tulleet ideat heti ylös.

Entä kuinka monta vierailijaa blogissasi käy päivittäin?
– Blogissani käy päivittäin noin 3000 uniikkia vierailijaa.

Onko sinulla tapana tehdä yksi vai useampi postaus kerrallaan?
– Vähän riippuu tilanteesta, kirjoitan postauksia silloin kun on sopiva aika ja fiilis, en siis mitenkään systemaattisesti tiettyä määrää päivässä tms. Useimmiten kuitenkin luonnoksissa on useampi postaus, joita saatan kaikkia hieman hienosäätää samaan aikaan.

Kuinka kauan sinulla kuluu aikaa kuvien käsittelyyn?
– Yhteen kuvaan kuluu keskimäärin ehkä 5 minuuttia, joskus vähemmän ja joskus enemmän. Jos on vaikeampi kuva, ja se on kuvattu esimerkiksi haastavissa olosuhteissa valon suhteen tai taustalla on paljon poistamista vaativia häiriötekijöitä (liikennemerkkejä, roskia tms.), niin tällöin aikaa voi kulua hieman enemmän.

Mitkä olisi vinkkisi blogin pitämiseen?
– Pyri tekemään blogista oman näköisesi ja vaikka keskittyisitkin pelkkään pintaan yritä tuoda myös persoonaa mukaan, arvosta lukijoita ja myös näytä se vastaamalla aktiivisesti kommentteihin ja kehittämällä vuorovaikutusta, postaa säännöllisesti pitääksesi ihmiset kiinnostuneena, panosta visuaaliseen ilmeeseen. Itse henkilökohtaisesti kiinnitän myös huomiota kuvien laatuun, vaikka toisaalta joku taas saattaa arvostaa enemmän kirjoitustaitoa.

Tuleeko Suomessa lukijat usein juttelemaan tai tunnistetaanko sut usein?
– Suhteellisen usein, tai jos ei tule juttelemaan, niin usein huomaa kuitenkin tilanteen, jossa joku tunnistaa. On kuitenkin aina yhtä kivaa, kun saa palautetta ihan face to face ja saa lukijoille kasvot! Yksi hauskimmista muistoista on, kun pari vuotta sitten työpaikan ruokalassa joku firman maskotiksi pukeutunut tuli puvun takaa huikkaamaan pitävänsä blogistani. En siis nähnyt edes hänen kasvojaan, mikä teki tilanteesta hämmentävän, mutta tästä jäi hymy huulille kyllä loppupäiväksi!

Morocco6

 How is your menu look like? Do you have a diet?
– I try to eat healthy without worrying too much or being too strict on what I eat, so I don’t have any diet. My usual lunch is for example a vegeatable soup with different toppings, an omelette or a salad, for dinner I eat a warm meal which is usually meat (chicken or minced meat) with pasta, rice, sweet potato, salad etc. And it’s very rarely when I say no to treats, haha!

How often and what you exercise? Have you got a training plan?
– Usually I exercise three or four times a week at the gym, although during the past months I haven’t exercised that much in France. Now that I’m back in Finland I want to get back on track! I should also do more aerobic training as well.

Just simple question :) are you happy? ♥
– Extremely happy! Going to exchange was one of the best decisions I’ve done so far and I’m so happy I had the courage to do this, and now I’m so excited to be back home in Finland and see all my friends and family again – just waiting for my boyfriend to come home from China as well. I’m blessed to have my loved ones in my life so I couldn’t be happier.

How would you describe yourself in 5 words?
– Positive, sensitive, determined, outspoken, thoughtful.

Where do you see yourself in 5 years?
– In 5 years I’ll be 29,
wow! Then I’ve had a few years after graduating from the university so I hope that I have a job that I enjoy and maybe it might be a right time to start a family soon as well.

What’s your biggest dream?
– To have a happy and healthy life, which is what I hope for my loved ones as well!

What are the top 5 countries or cities you would like to visit?
– I definitely want to visit New York, since I’ve never even been to the US. I’m also interested in going to Cape Town some day because it looks absolutely amazing, as well as Australia some day. We’ve been meaning to visit Croatia too, and I hope to see the beautiful country some day soon. One city that I’m interested in going to is Milan and we we’re supposed to go there during the exchange but didn’t have the time after all. There are so many beautiful places I would like to visit!

What your top 5 on your bucket list (if you have one)?
–  I don’t have an actual bucket list, but maybe I should make one! To mention a few things that come to my mind; try scuba diving, fly in a hot-air balloon, visit Santorini… I definitely need to create a bucket list, thanks for the inspiration ;)

What do you usually do to cheer yourself up when you’re feeling kinda down?
– I think no one can cheer me up like my boyfriend or my friends and family! They always know what to say and make me laugh. Sometimes it’s also good to be with your own thoughts and for example training at the gym usually makes me feel better since I can concentrate fully on training and nothing else instead.

7 thoughts on “Q&A PART II

 1. Kiitti huippublogista! Niitä hyvin harvoja joihin jaksaa edelleen palata päivittäin :)

  Postaustoive: Vähän vastaavia postauksia oletkin jo tehnyt, mutta olisi kiva kuulla paikoista joissa ehdottomasti kannattaa käydä Helsingissä kesällä! Ravintolat, terassit, puistot, kaikki mahdollinen.. Olen itse kesätöissä Helsingissä ja kaupunki on ihan vieras, mutta nyt olisi hyvin aikaa tutustua muihinkin kuin turistikohteisiin, kunhan tietäisi mistä aloittaa! :)

  1. Voi kaunis kiitos itsellesi, kun luet! Ihana kuulla että käyt täällä ja noinkin aktiivisesti, ihan huippua :) Toivottavasti viihdyt blogini parissa jatkossakin!

   Kiitos myös kivasta toiveesta ja tervetuloa Helsinkiin! Viime kesänä olenkin tehnyt jo erään koosteen omista yhäkin paikkansa pitävistä suosikeistani, https://jonnaluukko.com.www37.zoner-asiakas.fi/2015/05/kesa-helsingin-parhaat/, mutta jahka pääsen kunnolla kesämoodiin ja testailemaan uusia paikkoja, niin voisin tehdä uusitun version :)

 2. Toi on totta, että vaikka olisi päivän kotona tekemässä töitä niin silti pieni ehostautuminen tuo vaan niin paljon fressimmän olon ja jaksaa panostaa enemmän! Haha, mä niin muistan tuon lippu episodin snäpistä, sai kyllä niin makeet naurut :’D Ihana Jonna ♥ Itselleen nauraminen on hyvä oppia kyllä ihan jokaisen, jokainen mokaa joskus ja kaikesta aina selviää.

  1. Just tuota tarkotin, tulee sellainen skarpimpi olo! Hahah, voi luoja kaikkea sitä menee joskus töhöilemään :D Naurattaa tuo edelleen, olisi pitänyt laittaa postaukseen niitä poikien tekemiä hulvattomia memejä!

 3. Hahah yleinen hidastelu aikatauluissa kuulostaa niin tutulta täälläkin. Nää 5kk Jamaikalla kyllä kehitti hyvin kärsivällisyyttä, kun mikään ei todellakaan koskaan alkanut ajallaan ja bussien lähtöäkin sai välillä venailla ties kauan (ne kun lähtee yleensä liikkeelle vasta kun bussi on täynnä). Mut ilmeisen hyvin tuli sopeuduttua, menin nimittäin pari päivää sitten hankkimaan jenkki-sim-korttia tän hetkiseen puhelimeeni, joka on aika toivoton tapaus ja myyjäkin kauhisteli, että miten edes elän niin hitaan puhelimen kanssa :D Kerroin sille, et puhelin on Jamaikan ajassa, mitä siitä jos snapchatinkin avaamiseen kuluu pari kolme minuuttia… :D
  Ja siis, vitsit miten upeen näkönen toi hotelli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *