Les Calanques

Nyt viimeisiä vedeltäessä täytyy vihdoin puskea ulos tämä postaus luonnosten uumenista! Kävimme jo pari kuukautta sitten ensimmäistä kertaa Les Calanquesilla, joka on yliopistomme lähellä oleva uskomattoman kaunis luonnonsuojelualue. Olin katsellut muilta kuvia Calanquesilta, mutta nähdessäni maisemat omin silmin en voinut kuin huokaista, kuinka näin upea paikka voi löytyä niin lyhyen matkan päästä keskustan hulinasta (kaupungissa jossa asumme, huh!!).

Kuten jo aiemmin mainitsin kävimme viime viikolla säiden suosiessa täällä taas ja tällä kertaa bikinit mukana. Jo tuolloin maaliskuussa ajattelimme, kuinka tänne täytyisi palata ottamaan aurinkoa joku kaunis kesäpäivä, check siis se bucketlistiltä!  Keräsimme koko köörin kasaan ja pakkasimme eväät messiin viettääksemme auringossa koko iltapäivän. Heitin postaukseen kuvia sekä tuolta keväiseltä reissulta että viime viikolta, antaa niiden puhua puolestaan :)

Calanques3 Calanques4 Calanques1

Treenikamat niskaan ja lenkkarit jalkaan, sillä alueen vuoristomaasto ei ole sieltä helpoimmasta päästä ja patikointi käy treenistä. Kohti alas rantaa kulkee vielä mukava polku, mutta lähemmäs merta päästyä muuttuu reitti huomattavasti haastavammaksi. Voin tunnustaa, että välillä meikäläisellä jopa puntti vähän tutisti ja pelotti kulkea korkealla liikahtelevilla kivenlohkareilla tai kapealla polulla meren vierellä, nössö mikä nössö. Voitin kuitenkin pelkoni seuraten muita ja hyvä että voitin, sillä muuten olisi nämä henkeäsalpaavat maisemat jääneet näkemättä!

Calanques on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mikäli ikinä eksytte Marseilleen! Kirkkaanturkoosi meri, jylhät vuoristomaisemat ja lukuisat pienet poukamat, joista saattoi löytää itselleen täydellisen rauhallisen paikan eväiden syömiseen tai kesällä auringonottoon. Tuolla ei myös ole tietoakaan verkosta, joten voi ihan täysin keskittyä fiilistelyyn ilman nettiä tai muita häiriötekijöitä. Calanquesilla oli myös useampi pariskunta viettämässä romanttista piknikiä meren äärellä – olisipa ollut ihana pystyä tuomaan oma poikaystäväni näihin maisemiin :)

Calanques5 Calanques2

Kävi tosiaankin hyvästä treenistä, etenkin takaisin ylös patikoinnin jälkeen tuntui seuraavana päivänä kropassa! Oli kyllä yksi mieleenpainuvimmista päivistä ja täytyi monta kertaa nipistää itseään, että täällä minä asun. Kuunneltiin hyvää musiikkia, syötiin mukaan otetut lounaat ja paistattelimme auringossa. Ihana ihana päivä!

16 thoughts on “Les Calanques

 1. No huh, mitkä maisemat! Tuonne(kin) on joskus päästävä! On muuten ollut tosi kiva seurata sun matkajuttuja kevään mittaan, reissupostaukset on aina mun lemppareita! :)

  1. Aivan mielettömät maisemat, ei voi muuta sanoa! Voi miten kiva kuulla, kiitos piristävästä kommentista Hanna :)

 2. Wow mitkä maisemat <3 Sun postauksien myötä mäkin haluisin kovasti käydä Marseillessa, saa nähdä tuleeko joskus mentyä :)

  1. Onpa kiva kuulla :) Jos tulee joskus tehtyä jotain Etelä-Ranskan reissua, niin Marseille on helppo yhdistää esimerkiksi Nizzaan ja Cannesiin!

  1. Itse tykkäsin kovasti myös Cannesista ainakin nopean visiitin perusteella, joten tykkäisit varmasti siitäkin! Eikun Etelä-Ranskan roadtripia suunnittelemaan ;) Nizzaan haluan kyllä ehdottomasti vielä palata!

 3. Ihanan näköstä tuolla, ja jotenkin hassulla tavalla tosi samanlaista kun täällä Jamaikan etelärannikolla, missä tuli viime viikolla käytyä reissaamassa. Kallioita ja turkoosia vettä kattelis kyllä vaikka kuinka kauan…

  1. Turkoosiin veteen ei kyllä ikinä kyllästy! Onko sulla vielä kauan jäljellä vaihtoa siellä? :) Nauti täysin rinnoin!!

 4. Heippa!

  Olisiko sinulla kiinnostusta tehdä postausta, joka olisi vähän niinkuin pieni opas vaihtoonlähtijöille? :) Mitä ottaa huomioon (asunto, netti, koulumatkat jne.) ja mitä kannattaa pakata, kun ei kuitenkaan koko omaisuutta voi mukaan ottaa!

  Itse olen loppuvuodesta lähdössä myös erääseen Euroopan maahan puoleksi vuodeksi ja päässä vaan humisee kysymysmerkkejä!

  1. Moikka Nipu!

   Hei kiva idea, minäpä rupean miettimään, saisinko kyhättyä aiheesta jotain postausta.. En ole varma saanko siitä ihan postauksen vertaa aikaiseksi, mutta ryhdyn pohtimaan ja yritän parhaani! Moni mainitsemistasi asioista kun on aika maakohtaisiakin, esimerkiksi millainen liittymä missäkin maassa kannattaa hankkia jne tai millaisia asumismahdollisuuksia kohde tarjoaa.

   Superjännittävät ajat sinulla edessä ennen vaihtoonlähtöä ja itse kokemuksesta puhumattakaan, iik! Muistan jännityksen kuin eilisen, oli kyllä niin hieno kevät etten vaihtaisi mistään hinnasta :)

   Mutta joo minäpä yritän keksiä jotain vinkkejä ja palata asiaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *