Editing Photos with VSCO

Olen saanut viime aikoina paljon kyselyitä siitä, miten ja millä ohjelmalla muokkaan kuvani. Olenkin luvannut palata aiheeseen ihan postauksen muodossa keskittyen erityisesti kertomaan käyttämistäni VSCO:n filttereistä, täällä olen jo kirjoitellut RAW-kuvaamisen tärkeydestä ja kuvien jälkikäsittelystä sen osalta. Jos raakakuvien ottaminen edelleen arvelluttaa, niin kurkatkaa ihmeessä tuo syksyinen postaukseni!

Editointi1

Nyt kuitenkin itse asiaan. Tutustuin loppusyksystä VSCO:hon valokuvaajatuttuni Miro Kalliolan vinkistä. Ohjelma oli entuudestaan tuttu puhelimen sovelluksen kautta ja olen muokannut puhelinkuvat VSCO:lla jo pitkään, varsinaisten valokuvien editointiin en ollut kuitenkaan aikaisemmin käyttänyt mitään “filttereitä”, joita makroiksikin kutsutaan. Olin kuitenkin ihastellut monien VSCO:ta käyttävien kuvia, ja paloin halusta testata itsekin! Ensimmäistä kertaa VSCO:n kaupan puolelle klikatessani olin aivan pihalla – miten voisin ikinä päättää näistä kaikista vaihtoehdoista? Valinnanvaikeushan siinä iski, ja käytin paljon aikaa tutkiessani esimerkkikuvia ja googlaillessani eri seteistä. Lopulta päädyin ostamaan Adobe Photoshopille tarkoitetun 04-setin, joka osoittautuikin ihan loistavaksi valinnaksi. Kuukausi takaperin hankin vielä oheen setin 06, johon olen myös ollut oikein tyytyväinen. VSCO:n myötä olen ollut superinnoissani kuvienkäsittelystä ja kokeillut kaikkia filttereitä innolla läpi – tuntui että sain ihan uutta intoa ja puhtia kuvaamiseenkin!

Tietenkin kuvien editointi on makuasia, eikä VSCO:n jälki ole varmastikaan jokaisen mieleen. Käytän filttereitä nykyään 90%:sti kaikissa kuvissani, sillä koen niiden tuovan etenkin sävyjen osalta rutkasti eloa ja mielenkiintoa kuviin. Ainoastaan sisustuskuvissa saatan joskus jättää filtterit pois, koska niiden osalta haluan yleensä mahdollisimman “raikkaan ja puhtaan” editoinnin, jos ymmärrätte mitä ajan takaa. Usein kaikkia kuvia täytyy filtterin lisäämisen jälkeen myös hieman viilata esimerkiksi värilämpötilan tai varjojen osalta ja voi vaatia hetken aikaa opettelua, jotta saa haluamansa kaltaisen lopputuloksen. Tässä yksi esimerkkivideo siitä, kuinka homma toimii VSCO:n kanssa Photoshopissa. Varoituksen sanana, että näiden kanssa leikkiminen on koukuttavaa! Kokosin vielä alle muutamia esimerkkejä, kuinka itse käytän filttereitä kuvissani verraten täysin editoimattomiin versioihin.

Vsco2
Vsco6
Vsco7
Vsco9
Vsco1
Vsco3
Vsco10
Vsco11
Vsco5

Tämä nopeana infopakettina, toivottavasti saitte tästä edes jotain selkoa! Jos tulee mieleen jotain kysymyksiä, niin vastaan parhaani mukaan :) Onko VSCO joillekin jo tuttu?

11 thoughts on “Editing Photos with VSCO

  1. Homma toimii tosiaan vähän eri tavalla koneella ja filtterit ladataan Photariin tai Lightroomiin, mutta suosittelen ehdottomasti satsaamaan jos tykkää jäljestä! :) Ihanaa sunnuntaita, Jenni!

 1. Tulipa hyvää väliin tämä postaus, kävin nimittäin juuri tutkimassa noita VSCO:n filttereita, kun kaipaisin jotain uutta potkua kuvien muokkaamiseen! Valinnanvaikeushan siinä iski, joten kiitos vinkeistä ;D satutko muuten tietämään, että saako ostamansa paketin ladata koneelle/Lightroomiin useammin kuin kerran? Mulla saattaa tietokone vaihtua pian, niin mietin, etten sitten turhaan osta koneelle, jos sen saa ladata vain kerran…

  1. Hei hienoa, hyvä ajoitus! Näillä saa todella tuotua uutta intoa kuvienkäsittelyyn, joten voin suositella :) Minä ainakin sain ladattua paketin uudestaan uuden koneen ostettuani, säilyttää vaan sähköpostin, jossa tulee rekisteröintikoodi niin homma toimii :)

 2. Kuvankäsittelystä en mitään ymmärrä, eikä se edes kiinnosta, maallikko kun olen. Sen sijaan tuo Givencyn laukkusi kiinnostaa. Minulla on tuo haaveena ostaa, tai vaihtoehtona Pradan Saffiano, kunhan putiikki aukeaisi Helsingissä ja pääsisi laukkuihin tutustumaan. Onko tuo Antigona painava, avautuuko laukku kunnolla ja saako olkahihnan hyvin olalle?

  Terveisin täti52v

  1. Heippa Minna! Jos laukkujutut kiinnostaa, niin olet oikeassa paikassa, heh ;) Olen ollut Antigonaan aivan supertyytyväinen ja se on ehdottomasti käytetyin laukkuni! Laukku painaa toki itsessään jonkin verran, kun nahka on niin jämäkkää (mutta sen ansiosta pitää muotonsa tyhjänäkin), mutta ei mitenkään liikaa että sitä olisi mahdoton käyttää. Minullakin kulkee laukussa parhaimmillaan läppäri ja iso kamera kaikkine muine kamppeineen, ja etenkin olalla kannettuna paino ei haittaa. Laukku myös avautuu hyvin. En kertakaikkiaan keksi mitään huonoa Antigonasta, ainakin omaan käyttööni se on ollut äärimmäisen hyvä ja käytännöllinen!

   Minäkin haaveilin Pradan laukusta aiemmin, mutta viime vuosien aikana laadusta on kuullut niin paljon huonoa, että olen jättänyt haaveilun sen osalta sikseen. Muistelen myös lukeneeni joskus, etteivät Saffianon hihnat olisi tarpeeksi kestävät kantamaan paljoa painoa laukussa, Antigonassa taas ei ole tarvinnut siitä murehtia.

   Toivottavasti tästä on yhtään apua, kirjoittelin juuri myös Antigonasta paremmin postauksessani täällä, https://jonnaluukko.com.www37.zoner-asiakas.fi/2016/02/about-givenchy-antigona/ :) Ihanaa sunnuntain jatkoa ja mukava kun kommentoit – mahtava kuulla miten eri-ikäisiä ihmisiä sieltä lukijoiden joukosta löytyy!

 3. Oi vitsi, enpä tiennytkään että VSCO:n saa myös Photarille! Kiitos siis vinkistä, täytyypä tutustua tarkemmin:)

  Ps. niin ihania vaihtokuvia ollut sulla ja Essillä, varmasti huippupaikka toi Marseille! Joko on haikeat fiilikset kun kotiinlähtö lähtenee?:)

  1. Tosiaan filtterisettejä saa ladattua Photariin, eikun tutkimaan tarkemmin! ;)

   Voi kiitos! On ollut kyllä aivan törkeän siisti kevät, ei voi muuta sanoa. Alkaa tosiaan olla haikea fiilis, mutta juuri puhuttiin tyttöjen kanssa kuinka aikansa kutakin, ja odotan kyllä paljon jo kotiinpääsyäkin :)

 4. Moikka, saako filtterit vain Photariin ja Lightroomiin vai saako niitä muille tietokoneen kuvanmuokkaus ohjelmille?

  1. Moikka Roosa! Tietääkseni VSCO:n saa vain Photariin ja Lightroomiin, kun ainakin vain niille myydään nettikaupassa paketteja. Ehkä jotain muita vastaavia löytyy eri ohjelmille :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *