Nice Photo Diary

Kiitos fiksuista kommenteistanne eiliseen postaukseen, oli mahtavaa saada keskustelua aikaan! Aina hieman jännittää kirjoittaa tuhansien ihmisten yleisölle jotain tavallisesta poikkeavia postauksia omien ajatusten kera, vaikka kertaakaan ei ole vielä tarvinnut katua julkaisemista. Päinvastoin – olen aina saanut äärimmäisen fiksun vastaanoton ja yleensä tällaiset postaukset antavat minullekin paljon enemmän, sillä on mielenkiintoista lukea teidän ajatuksianne ja kokemuksianne. Kiitos siis taas kerran aktiivisuudestanne – teidän ansiosta tätä on niin huippua tehdä! :)

Nyt kuitenkin taas paluu viime viikkoiseen Nizzaan. Selasin kameran rullaa haltioissani ja käsittelin kuvia innosta piukeana – eihän näistä maisemista voi saada kuin kauniita otoksia! Tiesin oikeastaan Nizzasta hyvin vähän ennen matkaa, ja yllättävää kyllä en ollut edes juuri nähnyt kuvia kaupungista etukäteen. Olinkin aivan ihastuksissani nähdessäni upeat vaaleanpunaiset rakennukset Massenan aukiolla, siistit kadut, suihkulähteet, lukuisat suloiset kadunkulmat kahviloineen, kirkkaanturkoosia merta unohtamatta. Nizza on minusta täydellinen yhdistelmä kaupunkia ja rantaa, lisäksi sieltä on helppo tehdä päiväreissuja esimerkiksi Monacoon tai Cannesiin. Monta kärpästä yhdellä iskulla siis!

Nizza6 Nizza11 Nizza3 Nizza4

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä rannasta on tori, josta löytyy valtavasti ravintoloita ja kahviloita. Voisin kuvitella, että parhaat raflalöydöt tekee jostain hieman syrjempää pahimman turistirysän ulkopuolelta, mutta yksi erinomainen lounaspaikka kuitenkin bongattiin nälän yllätettyä kesken rantapäivän. Ds Délices (16 Cours Saleya) tarjoaa herkullista lounaskomboa salaatin ja bagelin kera – minun valitsema lohibagel avokadolla ja tuorejuustolla maistui superhyvältä. Valikoimasta löytyi myös muun muassa salaatteja, foccaccioita, ja tarjosipa Ds Délices brunssiakin viikonlopppuisin. Myöhemmin palasimme tänne myös hakemaan smoothiet auringonoton virkistykseksi – voin siis suositella tätä suloista pikkukahvilaa!

Nizza17 Nizza5

Voiko leveistä hymyistä päätellä, että nautimme Nizzasta? ;)

Nizza19 Nizza9

Psst, ensimmäiset pionit bongattu!! Onneksi mamman pihan pionit siellä Suomessa kukkivat vasta myöhemmin, niin pääsen osingoille.

Nizza10

Huomenna hyppäänkin taas bussiin ja palaan takaisin Nizzaan viettäen siellä loppuviikon perheeni kanssa. Sitä ennen vielä viimeinen rutistus koulussa – johan olikin rankkaa palata sinne eilen pitkän loman jälkeen, hehe ;) Laskeskelimme, että enää pari hassua luentoa, niin opinnot täällä on niiden osalta suoritettu! Tietenkin tentit ovat vielä edessä, mutta niihin on onneksi vielä useampi viikko aikaa. Kivaa tiistaita teille! :)

15 thoughts on “Nice Photo Diary

 1. Hyvään saumaan osui nämä sun Nizzan postaukset, kun olen itse matkaamassa sinne kuukauden päästä :) Samalla olisi tarkoitus tehdä päiväreissut juurikin Monacoon ja Cannesiin, jossa sattuukin olemaan juuri silloin filmifestivaalit! :) Mielenkiinnolla siis lukisin enemmänkin mahdollisia vinkkejä ravintoloista, kahviloista ym :) Ihanaa reissua sinulle, Jonna! <3

  1. Hei kiva kuulla, tuntuu olevan kommenteista päätellen monelle ajankohtainen reissukohde :) Laitan raflavinkkejä vielä jakoon, jos tältä seuraavalta visiitiltä tarttuu vielä useampia! Voin tässä jo vinkata yhdestä superkivasta ravintolasta vanhan kaupungin puolella – Le Comptoir de Marche – tosi hyvät ja yleiseen hintatasoon nähden edulliset annokset ja ihana palvelu! Etenkin ankka ja mustekalarisotto saivat meidän poppoolta kehuja ;)

   Kiitos Milla ja ihanaa Nizzaa sinullekin jo etukäteen! <3

 2. Ihanalta paikalta vaikuttaa! Meinasin todennäköisesti kesälomalla Nizzaan ja muutenkin Ranskaa. Onkohan järkevintä yöpyä (ottaa hotelli) vain Nizzasta ja tehdä sieltä käsin retkiä eri puolelle.. Tai sitten yöpyy muutaman yön aina eri paikoissa….

  http://alaannnblog.blogspot.fi/

  1. Nizza on ihana! Molemmat varmasti hyviä vaihtoehtoja, riippuen ihan kauanko tahtoo käyttää aikaa per kohde, haluaako viettää suurimman osan ajasta Nizzasta ja riittääkö päivävisiitit esim. juuri Cannesiin ja Monacoon, vai kaipaako enemmän aikaa :)

 3. Nizza on ihana. Me olemme viettäneet siellä useat kesälomat ja ensi kesänä taas..siinä on jotain viehättävää. Varsinkin rantakadulla kävellessä viimeistään tuntuu lomalta. Vanhankaupungin kujat, mukulakiviranta, kukkatori..you name it. Tuskin maltan odottaa elokuuta ja lomaa. Samaisella lomalla vierailemme myös Marseillessa ja Barcelonassa..pieni road trip siis :) Kiva ollut lukea näitä sun postauksia..antaa vähän uutta kuvakulmaa paikkoihin vaikka tuttuja ovatkin. Paitsi Marseille..siksipä innolla uusia juttujasi odottelenkin! Terveisin mari

  1. En tiedä miten ei ole aikaisemmin tullut lähdettyä Nizzaan, vaikka se olisi loistava kesälomakohde :) Voin allekirjoittaa kaiken mitä kirjoitit – siinä on vaan jotain viehättävää. Onneksi aika menee nopeasti, kun on jotain ihanaa mitä odottaa ja on matka valmiiksi varattuna!

   Niin teillä olikin se roadtrip, hauskaa että näette hieman Marseilleakin :) Täytyy postailla Marseille-fiiliksiä ahkerasti näinä viimeisinä viikkoina!

 4. Upealta näyttää! Mitä kuvanmuokkausohjelmaa muuten käytät kuviesi käsittelyyn? :)

  1. Upeat oli tosiaan puitteet! :) Käytän Adobe Photoshop CC:tä kuvien käsittelyyn ja siinä VSCO:n filttereitä, niistä onkin ollut tarkoitus kirjoittaa tarkemmin jo jonkin aikaa. Täytyy laittaa taas muistiin!

 5. Nizza on aivan ihana! Käytiin siellä kesälomareissulla pari vuotta sitten, ja vaikka yleensä olenkin sitä mieltä etten matkustaisi samaan paikkaan toistamiseen (maailmassa on niin paljon ihania paikkoja mitkä pitää nähdä!) niin Nizzaan voisin kyllä mennä uudestaankin :)

  http://shakespeareandsparkle.com/

  1. Jotkut paikat vaan iskevät niin täysillä, että niihin menee mieluusti uudestaankin! Nizzassa on tosiaan se kiva puoli, että reissuun voi helposti yhdistää myös muita kaupunkeja, jos haluaa nähdä jotain uuttakin :)

 6. Kuinka monta kertaa oot mahtanu mainita eri someissa et “onneks pääsen tonne takaisin, ah, niin ihana paikka mut ens viikolla takasin jne..”? Ei mitenkään pahalla, mut alkaa vähän ärsyttää toi toisto! Mut kivoja kuvia!

  1. Varmasti aika monta kertaa, sen verran fiiliksissä olen reissuista! Pahoittelut jos pisti ärsyttämään, välillä voi tulla toistoa kun päivittelee useampaa somekanavaa :)

 7. Nizza on kyllä upea! Itse lomailimme siellä toissa keväällä viitisen päivää ja kaipuu takaisin on kova. Monacon ja Cannesin päiväreissujen lisäksi suosittelen, että jos joskus pidemmällä reissulla on aikaa, kannattaa vuokrata auto ja lähteä ylöspäin pienempiin kyliin, en valitettavasti muista nimiä kylistä joissa kävimme, mutta eivätköhän melkein kaikki ole yhtä viehättäviä :) Samoin käväisimme autolla jopa Italian puolella – Nizza oli erittäin hyvä tukikohta meille juurikin koska vuokra-autolla oli niin helppo lähteä eri suuntiin, vaikka tietty itse kaupungissakin tuli vietettyä useampi päivä :)
  Ravintoloista muistan La Favolan, jossa oli hervottoman suuret annokset ja erittäin hyvää ruokaa! Suositukset sille :) Ihanaa uutta reissua, olen hieman kade täällä Suomessa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *