Happy Weekend

Huomenta! Täällä heräillään vasta aamupalan äärellä, varsin pitkät yöunet siis takana. Oli tässä hieman univelkaakin, sillä viime päivät ovat pitäneet sisällään monta kello kuuden herätystä, jotka ovat täysin epäinhimillisiä kaltaiselleni epäaamuvirkulle. Meillä oli yliopistolla intensiiviviikko eräällä kurssilla, ja mahtui viikkoon ranskan tenttikin (joka oli onneksi helppo kuin mikä!). Teki tiukkaa palata takaisin rytmiin, etenkin kun tämän jälkeen alkaa taas kymmenen päivän loma. Se siitä rytmistä siis.. :D

Loman alun ja tiukan viikon selättämisen kunniaksi olenkin ollut aivan superhyvällä fiiliksellä! Siitäkin huolimatta, että kamerani toinen objektiivi sanoi itsensä irti ja sain taas flunssan riesakseni. Olen kertakaikkiaan ymmälläni, miten olen voinut täällä Ranskassa sairastaa kerran kuussa. Toivottavasti sairastelukierre loppuu Suomeen palatessani ja huono vastustuskyky selittyy vain jollain elämäntilanteen muuttumisella, vitamiinejakin kun olen popsinut jopa muiden edestä. Jäin eilen illalla kotiin parantelemaan muiden suunnatessa ulos, niin toivottavasti tervehdyn ensi viikoksi täysin.

aamu1 kopio

Tällä viikolla ostin myös vihdoin lentolipun kotiin lykättyäni päätöstä pitkään. Jotenkin kauhistutti sitoutua kotiinlähtöön – entä jos haluaisinkin tuolloin jäädä vielä vaikka viikoksi tai pariksi tänne Etelä-Ranskaan aurinkoon paistattelemaan? Lopulta kuitenkin järkeilin, sillä Suomessa tulee olemaan paljon tehtävää ennen kesätöiden alkua ja tietysti olen innoissani päästessäni läheisteni luo (vaikka poikaystävää täytyykin sitten odotella Kiinasta vielä muutama viikko). Vähän kyllä hirvittää, minkälainen shokki iskee sään suhteen, kun täällä on tottunut näkemään aurinkoa päivittäin ja lämpöasteetkin hipovat nyt jo kahtakymppiä. Noh, shokin lievittämiseksi toivotaan erityisen lämmintä toukokuuta – palaan nimittäin Suomeen kuun puolivälissä, kääk! Vaikea uskoa, mutta tosiaan reilu kuukausi enää jäljellä.

Täytyy siis ottaa kaikki ilo irti seuraavina viikkoina. Tulee olemaan ikävä tuota olohuoneen isoista ikkunoista avautuvaa ranskalaismaisemaa. Nyt toivottelen mukavaa viikonloppua teille, toivottavasti Suomessakin saadaan nauttia ripaus kevätaurinkoa!

10 thoughts on “Happy Weekend

  1. Meidän kotikadun näkymät ovat kyllä ihanat, etenkin nyt kun puutkin ovat vihreitä! Kiitos Erica :) Mukavaa lauantain jatkoa sinne!

 1. Onpa hyvännäköinen aamupala! Kuolaan muiden herkullisen näköisiä aamupaloja kun en itse harvoin sellaista syödessä viitsi tehdä mitään ihmeitä, se on ehkä se pari paahtoleipäpalaa pelkkä marmeladi päällisenä ja kahvi. :D Niistä ei kovin herkullisen näköistä kuvaa saisi, haha. Taidan muuten olla aika vastarannan kiiski mitä noihin croissantteihin tulee – niiden kanssa ei mitenkään kuulu minun suuhun kulkeutuessaan mitään täytteitä, ne on ehdottamasti syötävä sellaisenaan! ;) Monella kun kuvista päätellen siellä on samanlaiset täytteet kuin sämpylänkin välissä.

  Hurjan nopeasti on mennyt vaihtariaikasi, tuntuu että siitä on kuukausi kun lähdit Ranskan maille!

  1. Täällä on ihana aamulla heti herättyä kipaista naapurileipomossa hakemassa tuoreet croissantit! Ei tosin joka päivä, mutta spessuaamuina kun kaipaa jotain ekstraa aamupalapöytään ;) Croissantit ovat kyllä superhyviä ihan sellaisenaan, mutta esimerkiksi briejuuston kanssa myös täydellinen yhdistelmä!

   Aika on tosiaan mennyt hurjan nopeasti, niin kuin moni varoittelikin etukäteen. Täytyy siis nauttia viimeisistä viikoista :) Mukavaa lauantain jatkoa, Tanja!

 2. Voin kyllä uskoa, että tuota näkymää tulee ikävä! :D Mutta jos yhtään lohduttaa, niin täällä Suomessakin alkaa kevät olla hyvässä vauhdissa, aurinko lämmittää ja luonto alkaa kukoistaa. Itse ainakin ihastun aina matkalta tullessani Suomen kauneuteen. Ja toukokuussa on jo vihreää! Ranskalainen ruoka ja ihmisten kohteliaisuus sen sijaan on sellaista, mitä täältä ei valitettavasti löydä…

  1. Kiitos kyllä tuo lohduttaa, hih ;) Suomen kesää ei kyllä voita mikään! Kunpa vaan saataisiin hieman aurinkoisempi ja lämpimämpi kesä kuin viime vuonna, niin ei tule niin shokkina palata täältä. Onneksi Suomessa odottaa läheiset ja ystävät, mikä on tärkeintä :)

   Rentoa sunnuntaita, Johanna!

 3. Oi ihanalta näyttää niin maisema kun aamupalakin. Mulla on tapana syödä aamupala aina partsilla ja tulee kyllä kans niin ikävä Jamaikan aamupalanäköalaa, kun palaa Suomeen. Toi kotiinlähtöön sitoutuminen aiheuttaa ahdistusta täälläkin, vaikka pakko kai tässä on jotain suunnitelmia alkaa pian tekemään… Vois ottaa lentojen oston ens viikon tavotteeks :)

  1. Ilmeisesti säkin olet siis viihtynyt siellä, ihana kuulla! Hurjan nopeasti mennyt aika ja niin se kotiinpaluu vaan lähestyy :)

 4. Ai että, kyllä kelpaisi tuollaiset näkymät ikkunasta aamupalaa syödessä <3 Toivottavasti flunssakierre tosiaan loppuu viimeistään kotiin palatessa, hurjasti paranemisia! :)

  1. Kadulta tosin kuuluu varsin paljon kiukkuista huutelua ja tööttäilyä – ranskalaiset liikenteessä.. ;) Kiitos Pinja ja ihanaa sunnuntain jatkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *