Rome You Stole My Heart

Hei taas – langoilla ollaan! Tässä tulikin pidettyä Rooman jälkeen pari offlinepäivää, syystä että tiistaina kotiin palattuamme sain reissutuliaisina tujun vatsataudin, joka veti pariksi päiväksi totaaliseksi sänkypotilaaksi. Noh, onneksi sairastin sen vasta täällä kotona toisin kuin yksi matkaseuralaisistamme, joka reppana vietti puolet matkasta ei niin viihtyisässä Airbnb-asunnossamme. Pojat täällä kotipuolessa olivat jo ihmetelleet, mikä maailmanluokan riita meille on iskenyt, kun yksi tytöistä puuttuu snäpeistä ja kuvista, hahah. Nyt alkaa kuitenkin tämä sairastelu meidän kämpällä pikkuhiljaa jo riittää, toivottavasti pöpöt pysyisivät nyt hetken poissa!

Pöpöistä viis – Rooma oli ihana. Minulla ei ollut oikeastaan hirveästi odotuksia kaupungista, ehkä koska olin käynyt siellä aikaisemmin nuorempana, mutta tuosta reissusta ei juuri enää ollut muistikuvia. Kaupungista taisi kuitenkin heittämällä tulla yksi suosikeistani (ellei jopa juuri se lemppari, hih), ja hykertelimme kaikki tytöt onnesta jo ensimmäisenä iltana pitkin Rooman katuja kulkiessamme. Leveä hymyni allaolevassa kuvassa tiivistää varmasti fiiliksen!

Rooma5 Rome1 Rooma7

En tiedä mikä Roomassa niin vallitsi, mutta jokin sen tunnelmassa vain ihastutti heti ensinäkemältä! Lempikaupunkikohteita miettiessäni minulle eivät niinkään merkitse nähtävyydet tai shoppailumahdollisuudet, mutta fiiliksellä on väliä. Ja Rooman pienilla kujilla pastellisävyisten rakennusten keskellä sitä riitti! Kaiken lisäksi italialaiset ovat hurjan ystävällistä ja jotenkin ihanan eloisaa väkeä, ruoka on taivaallisen hyvää ja sääkin suosi meitä – mitä muuta sitä ihminen enää kaipaa. Harmi, että meillä oli vain pari kokonaista päivää käytettäväksi kaupunkiin tutustumiseen, kun tuolla olisi helposti voinut viettää vielä muutaman lisää. “Your first time in Rome and you only have two days?!” totesi ravintolassa juttelemaan alkanut naapuripöydän italialaismies kauhuissaan – Roomaan kuulemma tarvitsisi ainakin viikon! Jokainen meistä varmasti palaa siis vielä Roomaan, siitä ei ole epäilystäkään ;)

Rooma9 Rooma10 Rome5

Laitoinkin heti reissusta viestiä poikaystävälleni, kuinka meidän on matkustettava tänne vielä yhdessä. Rooma on niin romanttinen kaupunki, enkä malta odottaa, että pääsen kokemaan tämän oman puoliskoni kanssa joku päivä. Podin eilen muutenkin hirveää koti-ikävää – liekö syynä alkuviikon synkät uutiset Brysselistä, joka sai kaipaamaan rakkaita toisella puolella maailmaa aivan erityisen paljon, vai pari neljän seinän sisällä kipeänä vietettyä päivää. Onneksi viestit kotipuoleen ja videopuhelu poikaystävälle Kiinaan saivat mielen korkeammalle – sitä paitsi yli puolenvälin ollaan jo! :)

Roomasta vielä lisää fiiliskuvia tulossa kuin myös eräs pikkukujilla kuvattu asu. Lisäksi parista brunssipaikasta ja ravintolasta teen oman postauksensa kooten kaikki vinkit yhden otsikon alle – toivottavasti niistä on hyötyä Roomaan matkaaville. Nyt toivotan rentouttavaa pääsiäistä teille kaikille!

30 thoughts on “Rome You Stole My Heart

  1. Rooma on niin romanttinen! Kateellisena katselin sillan kaiteeseen nojailevia halailevia pariskuntia, kun oma kulta on toisella puolella maapalloa :D Toivottavasti pääsette kokemaan Rooman yhdessä poikaystäväsi kanssa!

 1. Oi Rooma on niin ihana! Itse olen käynyt siellä jo kuusi kertaa, silti kerta toisensa jälkeen se ihastuttaa vieläkin ja uutta nähtävää ja koettavaa löytyy aina! Pääsisipä sitä itsekin nauttimaan keväisestä Roomasta <3

  1. Oi sinä olet sitten jo ihan konkari! Tuonne on kyllä palattava vielä, siitä ei ole epäilystäkään :) Keväinen Rooma oli ihana, kun kaikkialla alkaa jo vihertää, eikä turistikausikaan ole vielä kiivaimmillaan verrattuna esimerkiksi kesään.

 2. Haha itse vietän tällä hetkellä lomaa juurikin Roomassa viikon reissulla! ;) tää kaupunki on kyllä aivan ihana ja fiilis jotenkin niin keväinen! Ollaan lähdössä sunnuntai-iltana joten ainakin ravintolavinkkejä saa laittaa pikavauhtia tulemaan haha:D hyvää pääsiäistä sulle! <3

  1. Oijoi, kreivin aikaan! Näin pikaisesti vinkkinä jos kiinnostaa brunssipaikat huomiselle, niin tsekatkaa Coromandel, vierestä löytyvä Circus sekä Trastaverestä Baylon Café :) Ja jos kaipaatte jotain muuta pizzan ja pastan ohelle, niin Trastaveressä on ihan loistava Coffee Pot – tosi tyylikäs ja viihtyisä sushiravintola, josta sai herkullisia sushiburritoja- ja tacoja!

   Nauttikaa viimeisistä päivistä <3

   1. Voi että kiitos paljon tosta sushi vinkistä, käytiin heti tsekkaamassa ja ihanaa oli saada vähän vaihtelua tähän pizza-pasta-parmankinkkuvoileipä -ruokavalioon! Brunssit jätettiin suosilla ensi kertaan, meillä on hotellissa nimittäin erinomainen aamiainen tarjolla ;)

    1. Hei ihana kuulla, että tykkäsitte paikasta! Tosiaan virkistävää vaihtelua italialaisen ruuan rinnalle ja paikassa on niin kiva fiilis :) Toivottavasti oli onnistunut loma kaikinpuolin!

 3. Ihana Rooma. Aina kun kysyn poikaystävältäni minne hän haluaisi seuraavaksi matkustaa, kuuluu vastaus että Roomaan. Italia on aina yhtä ihana <3

  1. Voi ihana että teillä menee matkakohteet yks yhteen ja pidätte molemmat Roomasta :) Italia on kyllä valloittava!

 4. Rooma on ihana! Edellisestä omasta reissustanikin on jo yli 10 vuotta, joten ehkä olisi aika palata takaisin oman kullan kanssa. :)

 5. Voiko tähän muuta sanoa kuin aah ja ooh ja wou ja wau. Arvaa, kesällä Roomassa asuvan kaverini häät. Meinaan mennä through the roof jo nyt, kun ajattelen asiaa!

  1. Eikä, meinaan mennä through the roof sun puolesta jo pelkästä ajatuksesta!! Aivan mieletöntä, upeat häät varmasti tiedossa :)

 6. Ihania kuvia! Ja Rooma on kyllä niin ihana kaupunki, itse kävin ekaa kertaa viime syksynä ja ihastuin heti. Harmi vaan että poikaystävä ei sitten taas tykännyt kaupungin fiiliksestä yhtään, niin että uusintareissua on tuskin ihan lähiaikoina näkyvissä.. :D

  http://shakespeareandsparkle.com/

  1. Voi hitsi, harmi ettei poikkis lämmennyt! Sitten joku kaveri mukaan reissuun, niin pääset vielä takaisin Roomaan :)

 7. Ihanaa saada vinkkejä Roomaa varten, ollaan poikaystävän kanssa lähdössä kesäkuussa sinne ensimmäistä kertaa! Ihanalta näyttää! :)

  1. Voi miten kiva kuulla! Kesällä Rooma on varmasti huikea ja lämpöä riittää :) Palaan vinkkien kanssa, toivottavasti niistä on hyötyä teille reissua varten!

  1. Kiitos ja pahoittelut Rooma-ikävästä, hih ;) Kyllä sieltä tuttua löytyi, ainakin Trastaveren alueesta pidimme hurjasti ja söimmekin siellä pariin otteeseen! Gelatojen suhteen yritimme etsiä parhaat paikat turistirysien ulkopuolelta ja googlailtuamme löysimme tosi hyviä gelatorioita, vinkkaan niistä vielä myöhemmin :)

 8. Ihania tunnelmia! Sanoin aviomiehellenikin, että Roomaan olisi vielä joskus paakko päästä käymään! :)

 9. Ihan ensiksi on kyllä pakko sanoa kuinka kaunis toi kuva susta onkaan, ihana Jonna ♥ Ja voi miten kaunis kaupunki, tonne olis kyllä ihana päästä joskus :) Täytyy laittaa to do- listalle :D

  1. Kiitos Emilia! Hymyä riitti, hih :) Onneksi se Rooma ei sieltä mihinkään katoa ja pääset varmasti kokemaan kaupungin vielä joku päivä <3

 10. Mäkin haluun Roomaan! Maisemat näyttää ihanilta – tulee jo vähän kevätfiilis. Toivottavasti pöpöt pysyvät jatkossa loitolla. Mukavaa pääsiäistä! :)

  1. Roomassa oli jo kevät pitkällä ja oli ihana tarjeta shortseilla! Toivotaan tosiaan, että nyt olisi pöpöt hetkeksi selätetty :) Kiitos Anni ja rentoa pääsiäistä sinullekin!

 11. Tarjosiko kukaan matkanne aikana selfie -keppejä tai ruusuja kadunkulmilla? :)

  1. Voi kyllä.. :D Ei tarvinnut kuin hetki istua Colosseumin edustalla, niin varmasti ainakin viisi kaupustelijaa kävi tyrkyttämässä selfiekeppejään. Viimeisten kohdalla meinasi alkaa jo kärsivällisyys ja ystävällisyys loppua!

 12. Rooma on niin ihana! Olin siellä just about vuos sitten ja silloinkin oli noin ihanan lämmin, että pärjäsi tosi kevyillä vaatteilla. Voi ei, nyt tuli taas hinku Roomaan!

  En olekaan pitkään aikanut lueskellut blogiasi, kun aikaa ei ole ollut millekään blogeille, mutta instassa olen vähän yrittänyt pysyä kärryillä. Olen blogisi vaanha vanha lukija, joten harmillista, että on tullut taukoa. Olet siis muuttanut ulkomaille? Vaihdossa kenties? :) Nyt pitääkin alkaa selailemaan vanhoja postauksiasi!

  1. Oih, Rooma on! Ja sää tosiaan helli meitä, oli niin ihanaa heittää vaan shortsit jalkaan ja tuntea lämpö :)

   Ihana kun pitkästä aikaa kommentoit, muistan sinut hyvin! Tällä hetkellä asun tosiaan Etelä-Ranskassa Marseillessa kevään opiskelijavaihdon ajan, vielä on vajaa pari kuukautta jäljellä täällä ennen Suomeen paluuta. Kiitos kun kommentoit ja toivottavasti hyppäät mukaan blogiin taas, ihanaa viikon alkua! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *