Paris Snaps

Ihan huippua, että tykkäsitte edellisestä postauksesta! Poikien tuotokset näyttivät aiheuttavan naurunremakkaa siellä ruudun toisellakin puolen ja hyvä niin ;) Ehkä on välillä ihan virkistävää tuoda tänne blogiin jotain vähän rennompaakin sisältöä – tuollaiset normaalista poikkeavat postaukset kun ovat yleensä niitä suosituimpia. Ja hei, itselleen nauramisen taito se on tärkeä taito!

Palataan kuitenkin taas niiden tavallisten postausten pariin, sillä vielä on materiaalia jäljellä taannoisesta Pariisista. Tämän viikon lopulla pakataankin taas matkalaukut ja tällä kertaa kohteena on Rooma, joten nyt täytyy saada Pariisi-jutut alta pois! Nautin kyllä tästä reissaamismahdollisuudesta niin täysin rinnoin, mutta nyt onkin se hetki, kun kuuluu ottaa tästä elämänvaiheesta kaikki ilo irti.

Pariisi11 Pariisi13

Pariisi, voi Pariisi! Kyllä se vaan kuuluu yhä lempikaupunkeihini ja herättää pakahdusta yhtä paljon joka kerta samat kadunkulmat nähdessäni. Pariisi on kyllä aivan toista maata Marseilleen verrattuna, ja niin paljon kuin kaupunkia rakastankin olen silti onnellinen vaihtopaikan valinnasta. Marseille on ilmapiiriltään kuitenkin maanläheisempi ja paljon rennompi Pariisiin verrattuna, ja nautin myös suunnattomasti siitä, että on meri lähellä.

Pariisi10

Käväisimme Marimekon showroomilla hakemassa lainavaatteet näytöstä varten. Hauskaa muuten, miten eräs vanhempi suomalaisrouva tunnisti meidät kaupungilla suomalaisiksi juuri tästä kassista ja tuli juttelemaan.

Pariisisnap2 Pariisi9

Aamupalalla viimeisenä kokonaisena päivänä Le Pain Quotidienissa (18 Place du Marché Saint Honoré). Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kertani ketjun kahvilassa, Marseillen ravintolakin kun on harmiksemme suljettu. Täytyy kuitenkin sanoa, että olin odottanut vielä vähän parempaa! Tai ehkä se johtui vaan siitä, että olimme edellisenä päivänä käyneet eräässä toisessa superkivassa aamupalapaikassa, josta vinkkaan vielä omassa postauksessaan.

Pariisi17 Pariisisnap1 Pariisi15

Rue Saint-Honorén kivat putiikit, kauniit kadunkulmat Place Vendômella ja ensimmäinen vilaus Eiffel-tornista Palais de Tokyon lähettyvillä. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, aiheuttaa Eiffel-tornin näkeminen minussa joka kerta vilunväreitä! Ihme kyllä tälläkin reissulla onnistuin missaamaan tornin iltavalaistuksessa – täytyy siis vielä palata Pariisiin ;)

Pariisi12 Pariisi14 Pariisi16

Pilkahdus viimeisen päivän asusta, sekä lounasta Le Hiboussa (16 carrefour de l’Odéon) tyttöjen kanssa sunnuntaisen näytöksen jälkeen. Juuri muita ravintolakokemuksia meillä ei itse asiassa ollutkaan, kun vietimme illat väsähtäneinä kämpällä noutosushin kera. Ehkä sitä ei ole samalla tavalla paineita viettää aikaa ulkona aamusta iltaan, kun tuntui kuitenkin jotenkin kotoisalta olla Ranskassa. Joka tapauksessa Pariisin reissu oli taas kerran hurjan onnistunut, eikä varmasti jäänyt viimeiseksi!

Roomassa varmasti taas tulee syötyä mahan täydeltä pastaa ja pizzaa, ah odotan sitä jo niin innolla! Jos teiltä muuten löytyy jotain vinkkejä Roomaan, niin antakaa palaa :) Edellisestä kerrastani on varmasti lähemmäs kymmenen vuotta aikaa, joten ottaisin mielelläni hyviä vinkkejä vastaan!

21 thoughts on “Paris Snaps

  1. Nyt täytyy kyllä nauttia, kun on kerrankin tällainen mahdollisuus! Toisaalta ehkä reissuja arvostaa yleensä enemmän, kun niitä tapahtuu harvemmin, nyt tuntuu tavallaan arkiselta käväistä ensin Pariisissa ja sitten Roomassa. Jos ymmärrät mitä tarkoitan :) Mutta ihanaa tämä on ja täytyy ottaa ilo irti!

 1. Pariisi on kyllä aina ihana :)
  Kävin myös Roomassa ensimmäistä kertaa viime syksynä, ja kaupunki ei hypännyt lempparikaupunkien listaan – kokemisen arvoinen se silti oli! Tarkoitus ei kuitenkaan olla tulla kommentoimaan huonoista kokemuksistani, vaan enemminkin vinkata että nähtävyyksille (Colosseum sekä varsinkin Roman Forum olivat mageita!) saattaa olla pitkät jonot lippuluukuille, joten lippujen varaaminen etukäteen netistä säästää jonoissa seisomiselta. Meillä tosin kävi hyvät tuurit, ja muualle pääsimme jonottamatta sen kummemmin, mutta varsinkin jos Vatikaaniin aikoo, kannattaa harkita lippujen ostoa etukäteen – jonot kiersivät monta kilometriä!
  Toivottavasti teille osuu aurinkoinen sää, silloin kaupunki kuin kaupunki antaa parasta itsestään :) Ja vielä itsestäänselvyytenä: italialainen jäätelö ja kahvi ovat maailman parhaita asioita!

  1. Kaikki ei aina vaan nappaa, minulla esimerkiksi Barcelona ei vieläkään yllä suosikkikaupunkieni joukkoon, vaikka moni sitä hehkuttaakin. Ja hei kiitos paljon vinkistä, Vatikaania suunnittelimmekin tyttöjen kanssa, joten tuota ennakkoon varaamista voisi harkita!

   Ainakin tällä hetkellä sääennuste lupaa aurinkoa ja +18, toivotaan että se pysyy ;) Jäätelöä ja kahvia odotellessa, mmh!

 2. Moikka Jonna,

  pakko kommentoida Rooma-vinkki; oltiin poikaystäväni kanssa tammikuun alussa viikko Roomassa ja järkytyin tosi pahasti hintatason noususta. Olin kaupungissa viimeksi syksyllä 2012 ja tuohon visiittiin verrattuna ruuat ja juomat ovat kallistuneet tosi paljon, meillä meni tuplasti rahaa pelkästään syömiseen verrattuna tuohon edelliseen reissuun.

  Ja jos jotain positiivista, niin menkää Vatikaaniin, en tiedä ootko siellä vielä vieraillut. Joka kerta se saa hiljaiseksi mahtipontisuudellaan ja tulee itselle hyvin pieni olo. Kannattaa varata sinne yksi kokonainen päivä museoineen kaikkineen. Rooma on kyllä mieletön kaupunki, nauttikaa! :)

  Ps. Kiitos ruokapöydän tuoleista, hyvin ovat toimineet! ;)

  1. Ihan totta, hmh! Juuri pohdiskeltiin tyttöjen kanssa, olisikohan Roomassa syöminen halvempaa. Ja Vatikaania suunniteltiinkin tyttöjen kanssa, minäkään en ole käynyt siellä aikaisemmin :) Kiitos paljon vinkeistä Noora! Ja hei huippua, että ruokapöydän tuolit ovat saaneet hyvän kodin :)

 3. Kun joku vain mainitseekin sanan Rooma meinaan saada hepulin, niin ihana se on <3 Jännä nähdä mitkä fiilikset sulla tulee :) Jos aika on rajallinen ja muisti hämärtynyt nähtävyyksien suhteen, suosittelen nappaamaan kunnon turistina hop on hop off -bussin! Ihan mahtava jos on hyvä sää :) Mulle "keskusta" on Espanjalaiset portaat ja siitä lähtevät kadut, ai että sitä fiilistä! Vaikka siellä päin on paljon turisteja ja hinnat sen mukaiset, muistan kuinka laukulleni tuotiin ravintolassa oma tuoli! Jäipä kummasti mieleen. Yritä taltioida italialaisten kevään tyyliä, he todella ovat aina effortlessly chic. Ehkä voisit kehitellä Italiassa ja Ranskassa näkyvistä pukeutumisen trendeistä postauksenkin? Ihanaa Roomaa <3

  1. Oih, en malttaisi millään odottaa matkaa! Uskon kyllä, että Rooma vie sydämeni, ainakin sen verran mitä muistan edellisestä reissusta tykkäsin kaupungista kovasti. Olisi ihana tehdä jotain street stylea, saa nähdä uskaltaisinko ;) Yritän ainakin pitää silmät auki inspiraation varalle! Ja tietysti kuvaan ahkerasti Roomaa muuten teillekin tänne :)

 4. Oi Rooma <3 Se saa ehkä sydämeni sykkimään samalla tavalla kuin sulle Pariisi. Tai ainakin siltä tuntuu kun kerrot Pariisista. Ne Rooman kadut. <3 Mun ja mieheni vakioksi on muodostunut pizzeria nimeltä PizzaRe (Via di Ripetta, 14) ja ravintola nimeltä Maccheroni (Piazza delle Coppelle, 49). Näiden lisäksi aina kokeillaan jotain uutta, mutta nämä säilyvät listalla! Rooma on siitä ihana, että pystyt kävellä joka paikkaan. Lyhyeenkin matkaan saa näin mahdutettua monta nähtävyyttä, sisään mentäviin kohteisiin ei ole pakko edes mennä sisälle, sillä paikat ovat jo ulkopuolelta niin huikeita. Onpahan hyvä syy palata uudestaan! ;) Ja jonoa tiettyyn paikkoihin saattaa riittää, sillä nyt vietetään riemuvuotta (alkoi joulukuussa 2015 ja jatkuu muistaakseni marraskuun loppuun 2016) eli arvioiden mukaan tämä tuo 20 miljoonaa pyhiinvaeltajaa kaupunkiin, siis niiden perusturistien lisäksi. :O

  Ihanaa matkaa, varmasti viihdyt, kunhan välttelet niitä turistiravintoloita ja niitä t o d e l l a ärsyttäviä kauppiaita jokaisen nähtävyyden lähellä! Onko muutes tällaisia kaupustelijoita Pariisissa? Niihinkin onneksi osaa jo suhtautua välinpitämättömästi, mutta silti omasta mielestä ne pilaa sitä tunnelmaa!

  1. Oih, kiitos paljon ravintolavinkeistä! Laitan nämä ehdottomasti ylös, tsekkasin jo Tripadvisoristakin :) On kyllä hyvä, jos Roomassa pystyy kävelemään kaikkialle, niin pääsee näkemään mahdollisimman paljon ilman metrolla ravaamista.

   Ihan varmasti viihdytään, sääkin lupaa Roomaan niin hyvää! :) Pariisissakin on valtavasti näitä kaupustelijoita, ainakin Eiffelin läheisyydessä niitä kuhisee joka nurkalla. Täytyy vaan olla välittämättä, vaikka tosiaan vähän fiilistä pilaavatkin!

 5. Kivoja kuvia taas! :) Mun täytyy kyllä sanoa, että Pariisi on vähän yliarvostettu paikka minusta (älkää kivittäkö minua :D) siellä on hyvää, mutta myös huonoa (kuten sotkuiset kadut, kerjäläiset ym.) rakennukset ovat kyllä upeita :) Oli kyllä kuitenkin kiva käydä Pariisissa :) Ja heh, meillä on ihan sama maa seuraavana reissukohteena, tosin eri kaupunki ;)

  1. Kiitos Anne! :) Ja hei, eivät kaikki tykkää samoista asioista/paikoista, sehän nyt on selvää. Esimerkiksi monien rakastama Barcelona ei herättänyt minussa mitään ihmeellisiä tunteita, kiva kaupunki tietysti, mutta ei yllä suosikkieni joukkoon.

   Minusta taas Pariisi on suhteellisen siisti, mutta ehkä se johtuukin siitä, että osaan verrata sitä esimerkiksi juuri Marseilleen, joka on huomattavasti sotkuisempi. Kerjäläisiä taas näkyy nykyään jokaisessa suurkaupungissa aina Helsingistä lähtien – Pariisi on kuitenkin väkiluvultaan niin paljon isompi kuin esimerkiksi Cannes, jossa tekin olette paljon reissanneet. Odotan kyllä Cannesiin pääsyä jo innolla, meillä on tarkoituksena tehdä roadtrip Etelä-Ranskan kaupunkeihin huhtikuussa :) Ja oih, mihin päin Italiaa olette menossa?

   1. Olet oikeassa, kaikki ei samoista paikoista tykkää, se on selvä, ja mielipiteitä on niin paljon kuin meitä ihmisiä! :) Mutta kuten sanottu, Pariisissa rakennukset ovat upeita ja onhan se kokemus nähdä Eiffel! <3 Voisin mennä Pariisiin vielä kolmannen kerran ja varmaan joskus mennäänkin, kolmas kerta toden sanoo! :D Meistä ei kumpikaan ollut ihan vakuuttunut, mutta ehkä kun vertasimme kaupunkia New Yorkiin, joka on paljon suurempi, muttei yhtä sotkuinen ainakaan muistini mukaan (Pariisissa sai heti juna-asemalla väistellä koirankakkaa :D ja roskia sekä rumia graffiteja ympäriinsä). Tosin meille sattui Pariisissa muutamia vastoinkäymisiä (taksikuski ei löytänyt hotellia, hotellista ei löytynyt maksettu varausta ym.) että sekin ehkä vähän vaikutti mielipiteisiini koko paikasta. Tosiaan Cannes on taas pikkuinen ja kompakti kaupunki, joka on makuuni siitäkin syystä (plus olen huomannut, että missä on meri ja veneet, viihdyn siellä) ja siellä on todella siistiä (toki elokuvajuhlien aikaan myös sinne tulee kerjäläisiä, jotka lähtevät kun juhlat loppuvat :D) Kiva kuulla mitä te tykkäätte Cannesista! :) Menkään myös Saint-Tropeziin (ja tietty Monacoon & Nizzaan)! Me ei olla sinne vielä päästy, toivottavasti tänä vuonna.

    Me ollaan lähdössä muutaman viikon päästä pariinkin kaupunkiin Italiassa, eli mahtia päästä lukemaan sun reissujuttuja sitä ennen, vaikkakin eri kaupugista :)

 6. Hei ihania kuvia! Kyllä tytöllä pysyy kamera kädessä :) hauskaa reissua myös Roomaan, reissukuvia sieltäkin odotellessa. Kivannäköinen yksinkertainen poolo, mistä olet löytänyt?

  1. Voi kiitos, kivasti sanottu :) Rooman reissukuvia ehdottomasti tiedossa, sormet jo syyhyävät päästä ikuistamaan kaupunkia! Poolo on Zarasta tässä kevään aikana ostettu, se on mukavan ohutta matskua :)

 7. Voi ihanaa, Roomaan! Meillä on loppukesälle seuraava reissu suunnitteilla ja Italia on kovana vaihtoehtona, luultavasti Roomaan päädymme, kivaa siis päässä lukemaan Rooma juttuja!
  Ja ihan mahtavaa miten paljon pääset matkustamaan siellä, kaikki ilo irti! :)

  1. Oi, ihanaa että teilläkin on reissua tiedossa! Rooma-juttuja varmasti luvassa täällä, en malttaisi odottaa :)

 8. Rooma kuuluu minun lempparikaupunkeihin ja siellä on tullut käytyä useamman kerran pikkulapsesta saakka (tätini asui Roomassa yli 20 vuotta). Ja aina sinne tulee siltikin lähdettyä uudestaan. Suosittelisin ravintoloista sellaista kun pizzeria da Baffetto (Rooman vanhin pizzeria muistaakseni), kannattaa mennä hyvissä ajoin koska takuuvarmasti joutuu jonottamaan. Meininki baffettossa voi vaikuttaa vähän kaaoottiselta mutta pizzat ovat taivaallisen hyviä. Vastapäätä on myös mukava baari ja ko kadulta löytyy muutenkin kivoja ravintoloita/baareja. Colosseumin läheltä suosittelen ravintola Naumachiaa ja Ai tre scalinia (via dei santi quattro -tiellä). Molemmissa on ainakin ollut todella herkullinen ja edullinen ruoka. Vaikka nämä ovat lähellä colosseumia niin sinne ei jostakin kumman syystä ole massiiviset turistilaumat eksyneet. Sitten yksi jätskipaikka, joka valmistaa vähän erikoisempia yhdistelmiä (mm. Valkosuklaa-basilika) on ihan kokemisen arvoinen, Gelateria del Teatro (via dei Coronari).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *