Opiskelukuvioista ja nälkäkiukusta

Yhteistyössä Asennemedia ja Elovena

Aloittaessani vaihto-opiskelut täällä Ranskassa ei minulla ollut minkäänlaisia ennakkokäsityksiä siitä, millaista ulkomailla opiskelu voisi olla. Sitä on niin tottunut kotimaan malliin, ettei osannut etukäteen ajatella, minkälaisia eroavaisuuksia yliopistoissa voisi olla. Minua onkin useasti pyydetty kertomaan opinnoistani täällä Ranskassa ja seuraavaksi ajattelin valottaa hieman aihetta – nyt kun mennään jo puolivälissä vaihtoa. Muun muassa ryhmätyöt sekä pitkien luentojen myötä esiin tuleva nälkäkiukku ovat tulleet tutuksi…

Elovena4 Elovena3

Kuten olen jo aikaisemmin maininnut, on tämä vaihtarikevät opintojen kannalta tavallista kevyempi – ainakin aikataulullisesti. Siinä missä normaalisti suoritan Suomessa lukukaudessa vähintään 30 opintopistettä, on vaihtokeväälle suunniteltu 20 noppaa, mikä vastaa meillä neljää kurssia. Näin ollen luentoja ei kerry viikolle kovin montaa, ja parhaimmillaan meillä on koulua vain kahtena päivänä viikossa. Mikä kuitenkin yllätti alkuun oli luentopäivien rakenne, tai lähinnä miten kurssin tunnit jakautuivat. Ensimmäisten viikkojen päivät yliopistolla saattoivat olla 8.30 – 17, jolloin päivään kuului kaksi sessiota yhtä kurssia. Luennot kestävät puuduttavat kolme tuntia, ja näiden kahden session välissä on lähes kahden tunnin tauko, jonka aikana ehtii lounaan lisäksi kahvitellakin.

Nälkäkiukku on kuitenkin näiden pitkien luentojen myötä tullut täällä erittäin tutuksi. Nälkäisenä en ole sieltä mukavimmasta päästä, ja auta armias, jos tällaisena hetkenä joutuu vielä olemaan luovimmillaan ja sosiaalisimmillaan tekemässä ryhmätyötä. Ryhmätöiden määrä tosiaankin yllätti, esimerkiksi eräällä kurssilla niitä on tehty jokaisen luennon lopuksi, mikä on hurjan paljon verrattuna Suomessa totuttuun. Omassa pääaineessani (johtaminen ja organisointi) ryhmätöitä on tietysti tehty enemmän kuin esimerkiksi rahoituksessa, mutta silti yllätyin tahdista täällä Ranskassa. Ryhmätöissä on toki hyvät puolensa – etenkin täällä on kasvattavaa opetella toimimaan erilaisten ihmisten kanssa eri kulttuureista kehittäen samalla englannin kielen taitoja, ja asioiden pohtiminen käytännössä on avartavampaa kuin pelkän teorian kuuntelu.

Elovena7 Elovena1

Niin, kunhan vain ei pääse nälkä yllättämään kesken ryhmätyösession. Nälän myötä hiipivää monsteria välttääkseni olen kuitenkin yrittänyt opetella muistaa ottaa kotoa evästä mukaan. Riisikakut, pähkinät ja hedelmät ovat tuttua laukun sisältöä, mutta uutena tuttavuutena ovat nämä Elovenan Puurokupit. Olen tottunut syömään puuroa aamuisin, mutta puurohan toimii vallan hyvin myös välipalana, minkä olen oppinut kämppiksiltänikin. Elovena Puurokuppi on kuumaa vettä vaille valmis annos, jota saa kahdessa eri maussa; Rouhea Pähkinä ja Vaahterasiirappi.

Variaatiota puuroon saa sekoittamalla siihen esimerkiksi siemeniä tai marjoja, minun testaamani pähkinäinen puuro tosin maistuu itsessään jo ihanan pehmeältä! Jos siis esimerkiksi koulun kahvilan välipalatarjonta ei juuri innosta, on helppoa napata kahvilasta vain kuuma vesi ja ottaa kuppi mukaan, vaikka sitten hektisenä päivänä luennolle tai välipalatauolle ulos aurinkoon. Olen ehkä katsonut liikaa Gossip Girliä viime aikoina, kun näitä kuvatessamme kuvittelin olevani oman elämäni Serena  lounastauolla Metsin portailla, hehe.

Elovena2 Elovena5

Kun kiukku pysyy poissa, niin opiskelukin sujuu helpommin ja hermot pysyvät kasassa! Tällaista olisi kaivattu viime syksyn kandirupeamaan, kun vietin useita tunteja yliopiston kirjastolla pähkäillen aina sopivien välipalojen kanssa. Onneksi se aika on kuitenkin jo takana päin! Lupaan kertoa opiskeluista täällä Ranskassa kattavammin vielä myöhemmin. Jos teillä kuitenkin herää nyt jo jotain kysymyksiä aiheesta, niin vastailen mielelläni :)

8 thoughts on “Opiskelukuvioista ja nälkäkiukusta

 1. Kivoja kuvia ja tuo puurokin varmasti hyvää :) Harmittaa vaan tosi paljon kun tuohonkin on menty tunkemaan sokeria :'(
  Itse pyrin välttämään sokeria ja kyllä sitä heitetään yhteen ja toiseenkin “terveelliseen” juttuun, joten ei helppoa se välttely. Tosin ehdottomuus on monesti huono ja varmasti tuokin joskus välipalaherkkuna on hyvä!
  Ps kiitos pirteästä blogista :)

  1. Ihan hyvä huomio, lisättyä sokeria on 8g. Silloin tällöin välipalana kuitenkaan tuskin on pahasta, kohtuus kaikessa :) Elovenan uusissa raakapatukoissa ei muuten ole lisättyä sokeria laisinkaan, niitä kiinnostaisi testata!

   Kiitos kaunis itsellesi, kun luet! :)

 2. Oooh mikä asu! Juuri tänään sanoin luokkakaverille ja äidille että olisin jo niiin valmis vetämään trenssin niskaan ja balleriinat jalkaan ja heittää paksut talvitakit pesun kautta varastoon! :D Nää sun kaikki keväiset asu kuvat ei kyllä helpota yhtään! :D

  Hei toi puurokuppi voisikin olla hyvä! Meilläkin usein koulussa ruokailu jo ajoissa, ja jos päivä loppuu 16-18, kerkeää kyllä nälkä jo hiipiä ennen koulun loppumista. Vaikka kahvion tarjonta onkin ihan hyvä, on se aivan älyttömän kallis usein käytettäväksi! Tämän takia itsekin suosin kotoota mukaan otettavia välipaloja.

  Ja ps. äääh mikä ihana uutuus vilahti snäpissä!

  1. Hih, pahoittelut! :D Täällä lupaillaan nyt vihdoin taas vähän lämpöisempää +15 säätä, joten saa pitkästä aikaa taas ballerinat jalkaan toivottavasti! Testaa ihmeessä puurokuppia, kunhan on kuumaa vettä lähellä niin on näppärä välipala :)

 3. Hiiiihiiii. Tiedän, että toi on varmaan typo “johtaminen ja organisointi” mutta kyllä vähän tässä työkoneen ääressä nauratti, että sitä ainakin tämä alkuvaiheen johtamishommat on paljon: organisointia :D

  1. Hahah! Johtaminen ja organisaatiot taitaa tosiaan ainakin meillä olla pääaineen nimi – kiitos korjauksesta ;) Piti ihan googlata ja Turussa näköjään on “organisointi” – ei siis kauhean kauas mennyt! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *