Beautiful Marseille

Postauksen tullessa ulos olemme me mitä luultavimmin jo laukkuinemme matkalla kohti lentokenttää. Tänään matkaamme siis Roomaan tyttöjen kanssa, ja olen tästä muutaman päivän reissusta aivan valtavan innoissani! Päivittelen matkalla Rooma-tunnelmia varmasti Snapchatiin sekä Instagramiin, joten pysykää kuulolla siellä :) Olen ajastanut muutamia postauksia seuraaville päiville, mutta livenä palataan sitten luultavasti keskiviikkona! Ennen Rooman maisemiin siirtymistä halusin kuitenkin esitellä vielä tätä toista ihanaa kaupunkia, jota asuinkaupungiksenikin saan tällä hetkellä kutsua.

Marseille1 Marseille2 Marseille5 Marseille3 Marseille4

Viime viikolla vanhempieni ollessa täällä kylässä toimin oppaana kierrättäen heitä ympäri kaupunkia. Listalla oli monta sellaista paikkaa, joissa en ole itsekään vielä käynyt, vaikka olen asunut Marseillessa jo useamman kuukauden. Yksi näistä oli muun muassa yllä oleva Parc Borely, jonka suuri puistoalue ja suihkulähteet ovat näkemisen arvoiset. Borelylta pääsi näppärästi jatkamaan matkaa rantaan, jossa sielläkin kävin häpeäkseni ensimmäistä kertaa vasta nyt! Merta on toki nähnyt esimerkiksi satamasta käsin lähes päivittäin ohi kulkiessa, mutta onhan näkymä nyt aivan eri tuolla hiekkarannalla. Aaltojen kohina ja kirkkaanturkoosi vesi saivat lähes kananlihalle – miten voikaan rakastaa merta! Tulisipa jo hiukan enemmän lämpöasteita, niin rannalle voisi mennä muutenkin kuin ihailemaan.

Oppaana toimiminen oli kyllä aivan erityisen ihanaa, kun näin miten vanhempanikin ihastuivat kaupunkiin. Kuten olen jo aikaisemmin maininnutkin, Marseillesta puhutaan paljon, eikä niinkään hyvää sen epämääräisen maineen takia. Taisi äitikin olla hieman kauhuissaan päästäessään tyttärensä tänne vaihtoon, mutta ehkä mamma sai nyt mielenrauhan nähtyään paikan itse omin silmin ;) Marseille on monille lähes täysin tuntematon helmi Etelä-Ranskan Nizzan, Cannesin ja Monacon rinnalla, vaikka kaupungilla olisi vaikka mitä tarjota. Katsokaa nyt vaikka näitä maisemia!

Marseille6 Marseille8 Marseille10 Marseille9

Halusin ehdottomasti viedä vanhempani myös Notre-Dame de la Gardelle, korkealla kukkulalla sijaitsevalle kirkolle, joka on yksi Marseillen kuuluisimmista nähtävyyksistä. Portaiden kapuamisen jälkeen eteen avautuvat niin uskomattoman kauniit näkymät meren yli, etten kyllästy niihin varmasti koskaan. Maisema pääsee parhaiten oikeuksiinsa kultaisessa ilta-auringossa, ja moni tuleekin tänne ylös ihailemaan auringonlaskua. Kirkon porttien sulkeuduttua juuri ennen auringon laskemista on kuitenkin siirryttävä alemmas pientareelle odottamaan taivaan punertumista. Ja voi pojat kyllä se on sen odottamisen arvoista. En voi kuin todeta, että kyllä olen onnellinen saadessani viettää kevään näissä maisemissa!

16 thoughts on “Beautiful Marseille

  1. Kiitos Erica! Takki oli kyllä ihan nappistos, onneksi se tuli vastaani vielä täällä Marseillessa jätettyäni sen ensin Pariisissa kauppaan :)

 1. Vau! :-) Tuli sellainen peace of mind- olo pelkästään katsomalla näitä kuvia!

  1. Ihana jos sellainen fiilis välittyi sinne ruudun toisellekin puolen! Minusta meri saa aina aikaan sellaisen jotenkin rauhoittavan tunteen :)

 2. Mä olin Marseillessa lomalla pari vuotta sitten koska se oli niiiin paljon halvempi kuin Nizza. Huhtikuussa oli 27 astetta ja meressäkin pystyi uimaan (okei, se oli ihan jäätävän kylmä). Rakastuin kaupunkiin ihan täysillä, ja tosiaan paljon persoonallisempi kuin esim. Nizza, turistejakin paljon vähemmän. Muistan kuinka turkoosi meri oli, ja kiivettiin kanssa ylös tonne kirkolle, oli elämäni hirvein kiipeäminenn kun oli hirveä vessahätä ja mäki vaan jatkui ja jatkui :D

  1. Eikä, onpa kiva kuulla! Omasta tuttavapiiristä ei ole juuri kukaan ikinä eksynyt Marseilleen ja harvinaisempi matkakohde muutenkin, joten siksi hauska kuulla tällaisia kokemuksia :) Ah, tämä herätti myös toivoa huhtikuun lämpötilojen suhteen, toivoisin niin kovasti että silloin olisi jo rantakelit! Marseilleen tulee kyllä varmasti vielä palattua myöhemminkin lomailemaan vanhoihin tuttuihin maisemiin :)

 3. Voi mikä matkakuume vaan nousee ja nousee kun näitä sun kuvia katselee ! Ihan mielettömän upeelta paikalta tuo näyttää, joskus on pakko päästä myös sinne :) Toi sun takki näyttää ihanalta, mistä se mahtaa olla hankittu ? :)

  1. Hih pahoittelut! Seuraavaksi luvassa Rooman kuvia, joten matkakuumevaroitusta taas ;) Takki on American Apparelin ja ostin sen täältä Marseillesta juuri muutama viikko sitten.

 4. Voi että miten kaunista! Ja tuo turkoosi meri, voih. <3 Pelkään Suomen tummia järvivesiä enkä ui niissä mielellään varsinkaan yksin, mutta tuollaisessa kirkkaassa merivedessä tekee mieli uida. :)

  1. Tuo meri on kyllä niin uskomattoman kaunis, huh! En saa siitä tarpeekseni :) Tulisipa jo korkeampia lämpötiloja, niin pääsisi uimaankin!

 5. What a lovely view and the last photo.. stunning!! <3

  Have fun in Rome! I completely fell in love with the city when I did my internship there for 5 months back in 2014. Could live there forever!

  Btw, besides all the sightseeing, you shouldn't forget to climb on the Palatine Hill, you'll have an incredible view over Rome. Oh, a nice place to hang out in the day during a break and in the evenings is on Campo de' Fiori, great restaurants and bars with lots of local and international people! Speaking of going out, if you're a chocolate fan, go to Trastevere. There's a bar called Cioccolata e Vino and they serve shots in a edible chocolate glass. Weird combo, but very interesting to try. Haha sorry when I talk about Rome I just keep babbling. Anyways, if you need some more tips, just let me know!

  Divertiti Jonna! :)

  xx Carian

  1. Oh you must have enjoyed in Rome during those 5 months!! I completely fell in love with the city :) Too bad we only had two and a half days, so I definitely need to go back there! We spent an evening in Trastevere and really liked the area with all the nice restaurants, should check that chocolate place next time haha ;)

   Thanks for your tips and have a lovely week, Carian!

 6. Elokuussa meillä on parin päivän pitstop Marseillessa, joten kiva saada täältä bloginkin kautta vinkkejä missä sitä kannattaisi käydä. Hotelli on varattu vanhasta satamasta ja suunnitelmissa on ainakin Les Calaques. Jos siellä käyt, niin laitappas kertomus :) Mutta ihanalta näyttää! Toukokuussa on suuntana Rooma, joten sieltä taitaa Sinultakin tulla juttua :) Eli linjoilla pysytään edelleen!

  Kiitos muuten kivasta, elämänmyönteisestä ja kauniista blogistasi!

  Mukavaa kevättä toivottaa Mari

  1. Voi, onpa kiva kuulla! Uskon, että viihdytte Marseillessa – silloin varmasti riittää lämpöäkin vaikka muille jakaa. Toivottavasti saat täältä vinkkejä reissua varten, ja itse asiassa Calanquesista minulla on jo luonnoksissa postaus. Aivan mieletön paikka, joten ehdottomasti kannattaa käydä! Ja Rooma-vinkkejä myös tiedossa ainakin parin aamupalapaikan osalta, pysy siis linjoilla ;)

   Kiitos itsellesi – nousi hymy huulille sanoistasi! Mukavaa kevättä sinullekin ja ihanaa matkojen odotusta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *