Visiting Cassis

En tiedä mihin aikamme on hurahtanut täällä Marseillessa, kun tuntuu ettemme ole saaneet tässä kuluneen kuukauden aikana vielä paljoa aikaiseksi. Toisaalta uuteen arkeen ja kotikaupunkiin totutteleminen itsessään jo vie aikaa, joten ehkä se lienee ihan ymmärrettävääkin! Alussa oli myös kauhea paine siitä, kuinka kaikki täytyisi tehdä heti nyt pään täyttyessä pitkästä to do -listasta. Pikkuhiljaa sitä kuitenkin alkoi sisäistää, että meillä on täällä tosiaan koko kevät aikaa – ei siis kiirettä.

Tälle viikolle ei kuitenkaan ollut mitään erikoisempaa ohjelmaa suunniteltuna, joten aurinkoisen päivän kunniaksi ajateltiin startata viikko tekemällä visiitti Marseilleen kuuluvaan Cassikseen. Tähän suloiseen kalastajakylään taittaa matkan keskustasta reilussa puolessa tunnissa bussilla, joten Cassis on mainio kohde päiväreissulle. Pakko tosin sanoa, että matkan aikana bussilla kuljetut serpentiinitiet ylös vuoristolle aiheuttivat pieniä sydämentykytyksiä, mutta oli se lopulta sen arvoista. Ehkä nämä pastellivärien täyttämät kuvat tuovat ripauksen iloa sinne ruudun toisellekin puolen? :)

Cassis5 Cassis6 Cassis7 Cassis4 Cassis3 Cassis2 Cassis8 Cassis1

Meidän muutaman tunnin visiitti kului satamaa pitkin kävellen ja turkoosia merta ihastellen, lounaalla istuskellen ja pieniä kujia tutkien. Cassikseen kannattaakin tulla juuri hyvällä säällä ja parkkeerata itsensä jollekin lukuisten ravintoloiden terasseista nauttiakseen tunnelmasta – ehkä siirtyä jälkiruualle crepeille tai jäätelölle. Lounaaksi tilaamamme simpukat olivat muuten superhyviä, mutta mitä muutakaan voi odottaa merenrantakaupungissa! Tämä ei varmastikaan jäänyt meidän viimeiseksi kerraksi tässä söpössä pikkukylässä, viimeistään kelien lämmetessä ja rantakauden alkaessa taas uudestaan.. :)

One of the things on our to do -list here in Marseille was to visit Cassis – the cute little fishing port. We’ve been waiting for a sunny day to go there and yesterday we finally had both time and the weather to make a day trip. It only takes a bit more than a half and hour with a bus to get there, so I’m pretty sure this wasn’t our last visit to Cassis! It was such a cute place with all the cozy restaurants, small alleys and colourful houses – not to mention the beautiful turquoise sea. I can’t wait for the weather to get warmer so that we can go to the beach there! It might take a few months though – summer hurry up ;)

7 thoughts on “Visiting Cassis

  1. Ihana paikka! Todellakin tämmöiset maisemakuvat ovat nyt enempi kuin tervetulleita tänne harmaaseen ja sateiseen Suomeen.

    1. Oli kyllä, säiden lämmettyä on ehdottomasti vielä palattava! Ihana kuulla, näitä siis lisää jatkossakin :) Harmaudesta huolimatta mukavaa viikkoa sinne koti-Suomeen!

  2. Voi aivan ihanan näköistä! Mulla tulee lähinnä noista kuvista masennus kun aktsoo ikkunasta ulos tuohon jatkuvaan vesisateeseen :D Jaakko voisi jo hakea sen kylmän kiven sieltä jorpakosta jos tänne sitten alkaisi tulla lämpöisempi.. :D

    1. Haha voiei, pahoittelut! :D Hassua miten nopeasti unohtaa, kuinka kylmää ja pimeää Suomessa voi olla, kun on jo lyhyessä ajassa tottunut ilmastoon täällä (ja kehtaa valittaa +12 lämpötilasta, heh). Mutta hei kevät lähestyy jo Suomessakin, sieltä se tulee! :)

  3. Tuo valon määrä on uskomaton. Jo kuvia katsoessa menee silmät melkein sikkaralle :)

    1. Valo ja aurinko antaa kyllä niin paljon, ei voi muuta sanoa! Onneksi Suomessakin mennään jo kevättä kohti ja valon määrä lisääntyy koko ajan :)

  4. Piristävää katsoa kevätkuvia vaaleansinisellä taivaalla, täällä kun taivas on harmaa ja vettä sekä räntää tulee vuorotellen! :D Toisaalta en vielä sitä kevättä Suomeen haluaisi, kun nyt pitäisi olla talvi parhaimmillaan pakkasine ja lumineen… t. talvi-ihminen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *