MARRAKECH

Enää pari päivää, kun vaihdamme maisemaa Ranskasta hieman eksoottisempaan ja  matkustamme isolla porukalla Marokkoon. Meillä on tällä hetkellä tosiaan jonkin sortin “talviloma” koulusta, joten tämä oli hyvä ajankohta lähteä hieman kauemmas, kun lämpötilatkin ovat olleet Marokossa korkeita. Niin, olleet. Kohteessamme Marrakechissa on ollut tähän asti lähes joka päivä +25:n asteen lämpötilat, joten emme voineet uskoa silmiämme kun tälle viikolle ennusteet näyttävät sadetta ja reilua kymmentä astetta. Are you kidding me?!

Noh, lämpöä tai ei, niin olen silti innoissani matkasta. Marrakech on vilkkunut somekanavissani viime aikoina ahkeraan ja yksi jos toinenkin on päivitellyt upeita kuvia kaupungista – sen mielettömästä arkkitehtuurista ja värikkäistä basaareista. Mahtavaa siis päästä näkemään ja kokemaan kaikki omin silmin! Olen lueskellut jonkin verran Marrakechista ja yrittänyt kerätä vinkkejä mm. paikallista kulttuuria kunnioittavaan pukeutumiseen ja muihin käytännön asioihin, mutta mikäli jollain teistä on kokemuksia, ottaisin ne avosylin vastaan!

Marokko1

Toivotaan vielä, että ennusteet ehtisivät muuttua, meillä on nimittäin mieletön villa uima-altaineen vuokrattuna. Olisi siis todellinen sääli viettää viisi päivää sisätiloissa.. :D Pakkaan silti bikinit ja mekot mukaan, josko jokin ihme tapahtuisi ja lämpötilat palaisivat ennalleen!

Only a couple of days left until we take off and travel to Morocco! We have a winter holiday now from school, so this was a great time to go and travel somewhere outside France, especially when the temperatures have been high in Marrakech where we’re heading. Yeah, they HAVE been. It’s been +25 degrees there almost everyday, so we couldn’t believe our eyes when we noticed that for this week it’s going to be rain and only a bit over +10 degrees. Seriously, are you kidding me?!

Nevertheless, I bet it’s going to be a great trip. I’ve seen a lot of amazing pictures from Marrakech lately and my Instagram feed is full of photos of the beautiful architecture and the bazars. I’m excited to see it all with my own eyes soon! We have a huge villa rented for our stay and it even has a pool on the yard, so I’m really hoping the weather forecast will change. It would be a shame to spend five days inside watching the rain.. :D In case you have some tips for Marrakech I would love to hear them!

6 thoughts on “MARRAKECH

 1. Moikka, sun vaihto kuulostaa tosi kivalta ja kiva, että on paljon vapaa-aikaa matkustella siellä! Itse hain juuri E-rasmus vaihtoon Zagrebiin ensi syksyksi. Toivottavasti kaikki menee niin kuin pitää ja pääsen sinne vaihtoon. :) Oletko itse maisterivaihdossa vai kandivaihdossa? vai näkyykö siellä tämä erottelu esim tapahtumissa ja ohjelmissa?
  Mukavaa kevättä uusissa maisemissa :)

  1. Moikka Jemppu! Oi hienoa että hait vaihtoon, et varmastikaan tule katumaan päätöstä :) Toivotaan, että pääset haluamaasi paikkaan! Olen kandivaihdossa, kandi on muuten paketissa mutta nämä vaihdon opintopisteet tarvitsen vielä. Erottelu näkyy jonkin verran, esimerkiksi alun orientaatiopäivissä joihinkin infotilaisuuksiin ja “tutustumisleikkeihin” jaettiin erikseen kandi- ja maisterivaiheessa olevat, mutta muuten järjestettävät tapahtumat ovat tainneet olla yleisesti kaikille vaihtareille. Maistereilla saattaa olla myös hieman erilainen opiskelutahti, esimerkiksi heillä ei ole nyt lomaa kuten meillä kandivaiheessa olevilla, joitakin eroavaisuuksia siis on.

   Kiitos kovasti ja tsemppiä opintoihin sinne Suomeen! Vaihto tulee eteen nopeammin kuin uskotkaan ;)

 2. Marrakech löytyy myös omalta listaltani suunnitteilla olevista reissuista, toivottavasti tänne joku laittelee hyviä vinkkejä! Sinulta niitä sitten ainakin reissun jälkeen varmaan saa! ;)

 3. Voi vitsi kuinka kivalta kuullostaa! Itse en ole ikinä käynyt arabi-maissa joten vinkkejä ei ole antaa, muuta kuin että nautiikaa aivan uudesta ja erilaisesta kulttuurista :) Varmasti tulee upea reissu, toivotaan että säät kuitenkin suosisivat teitä :)

 4. Hyvän matkakohteen valitsit, Marokko on raivostuttava mutta kaunis ja monipuolinen maa, johon itse olen eksynyt jo kahdesti. :) Jos kiinnostaa niin olen kirjoitellut useammankin postauksen sieltä, löydät ne kotisivuiltani Marokko-tagin alta, yhdessä postauksessa on kokemusten ja lukemani perusteella keräämä “survival-list”. Vielä pitäisi viimeisimmästäkin Marrakechin vierailuista tehdä oma juttunsa, mutta kaikki aikanaan!

  Jos teillä on vielä majoituskuvioita auki, niin Marrakechissa suosittelisin valitsemaan suoraan 4-5 tähden riadin, kaikki sen alle menevä on sattuman kauppaa, mitä saa…ja hintaeroa on aika vähän, mieluummin maksaa sen 10e enemmän per yö jotta saa satumaisen elämyksen upeassa lukaalissa kuin sen, että saa lämmittämättömän huoneen jossa hytistään vain vähän likaisten lakanoiden alla…:D

  Ja osta, osta, osta! Siellä tulee hulluksi kaikesta kauniista tavarasta ja hintojen edullisuutta on vaikea käsittää. Jos Suomessa jokin maksaa vaikka 80 euroa, tuolta sen saa alle kympillä, jos osaa tinkiä. Se on oikeasti hankalampaa kuin luulisi, mutta kun pysyy lujana niin satasella sieltä roudaa jo koko kodin sisustuksen edestä tavaraa takaisin…:)

  Ihanaa reissua sinulle ja laitahan kuvia ja kertomuksia sitten tänne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *