From Marrakech

Palataanpa Marokon lämpöisiin ja aurinkoisiin tunnelmiin. Kuten jo aikaisemmin kerroin, oli meillä hurjan hyvä tuuri niin säiden kuin villankin suhteen. Majoitusta etsiessämme selasimme Airbnb:n valikoimia vimmatusti, kunnes lopulta päädyimme vuokraamaan kuudella makuuhuoneella varustetun villan , joka sijaitsi hieman Marrakechin ulkopuolella. Meitä oli reissussa 12:n hengen porukka, joten tämä oli meille aivan loistava! Villan kuvauksessa mainittiin jotain aamupalasta, mutta emme osanneet odottaa, että ihana marokkolaispariskunta huolehtisi meistä koko loman ajan valmistaen meille kaiken aamiaisesta illalliseen. Tämä täysihoito olikin yksi syy siihen, minkä takia loppujen lopuksi suurin osa lomastamme kuluikin juuri villalla nautiskellen.

Marokkolainen ruoka oli taivaallisen hyvää, ja odotimme aina lounas- ja illallishetkiä kuin kuuta nousevaa. Päivän aterioiden hinta oli myös erittäin edullinen, joten meille sopi paremmin kuin hyvin, että pariskunta hoiti ruokailut puolestamme meidän voidessa keskittyä lomailuun. Heidän ystävällisyytensä oli muutenkin todella lämmittävää, he olivat aina huolehtimassa, onko meillä kaikki hyvin.

Marrakech7 Marokko1 Marrakech9 Marokko2

Suurin osa tämän postauksen kuvista onkin villalta, mutta kävimme toki myös kurkkaamassa vilinää basaareilla. Perjantaina alkuillasta basaari oli täynnä ihmisiä, ja kojun pitäjät huikkailivat innokkaina peräämme ja yrittivät houkutella putiikkeihinsa. Marokosta varoiteltiin etukäteen, kuinka etenkin vaaleahiuksisena naisena joutuisi kuuntelemaan paljon huutelua, mutta täytyy sanoa että itse kyllä yllätyin rauhallisuudesta. Ehkä olin vain odottanut pahempaa, mutta en kertaakaan tuntenut oloani ahdistuneeksi ja basaarilla sai kulkea suhteellisen rauhassa.

Basaareilta löytyy paljon paikallista tavaraa aina upeista värikkäistä lautasista (kiitos Essille kuvalainasta!) kauniisiin lamppuihin, nahkatuotteisiin ja koruihin. Omat ostokseni jäivät lopulta pieneksi hankkiessani vain pienen kultaisen alusen sekä rannekorun, kiva kuitenkin saada jotain matkamuistoksi Marokosta! Basaareilla kannattaa rohkeasti tinkiä, ja kuulemma hinta pitäisi aina pudottaa puoleen siitä, mitä myyjä pyytää ja sitten siitä lähteä sopimaan.

Marrakech10 Marrakech1 Marrakech4 Marrakech13 Marrakech14 Marrakech8

Huh, näihin maisemiin palaisi kyllä enemmän kuin mielellään! Basaarien lisäksi kävimme myös eräänä päivänä tsekkaamassa upean La Mamounia -hotellin, josta kirjoitan vielä erikseen. Viimeisenä päivänä taas vuokrasimme mönkijät ja kävimme parin tunnin opastetulla ajelulla aavikolla, vitsit se oli siistiä! Ajelimme takaisin auringon jo laskiessa – kyllä siinä oli hymy herkässä maisemia katsellessa ja miettiessä, mitä kaikkea täällä oikein pääsee kokemaan.

10 thoughts on “From Marrakech

 1. Kaikki näyttää niin ihanan värikkäältä! Marrakech onkin jo pitkään ollut mun matka bucket listilläni ja nää kuvat kyllä saivat sen juurtumaan sinne vielä tiukemmin haha :D

  1. Värit olivat kyllä ihan uskomattomia, niin kaunista! Sitten eikun matkaa suunnittelemaan ;)

  1. Arkkitehtuuri oli kyllä aivan mielettömän kaunista, lisää kuvia tulossa! :)

 2. Hurmaavat fiilikset villalla!
  Ja nuo Marokon värit, oi, niin hehkuvia!
  Leppoisaa kevään odottelua täältä kukkivien mantelipuiden laaksosta!

  1. Villa oli kyllä niin upea, olisi ihana palata takaisin! Ihanaa kevään odotusta sinnekin :)

 3. Ihania värejä ja kuvia. Tuollaisiin maisemiin lähtisin minäkin mielelläni täältä Suomen harmaudesta :) Onko tuo sortsihaalarisi mistä kotoisin? Näyttää kauniilta päälläsi :)

  1. Kiitos Tuulia :) Ostin haalarin Barcelonan Zarasta alennusmyynneistä, samaa ei siis valitettavasti taida olla enää liikkeissä. Tulisipa jo kevätvaatteita pikkuhiljaa lisää kauppoihin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *